Vienintelį ir pergalingą įvartį 72-ą minutę pelnė Manfredas Ruzgis.

Dvikovos pabaigoje aikštėje kilo masinis susistumdymas, kai Simonas Stankevičius šiurkščiai pargriovė varžovą. Komandos draugo ginti puolė slovėnas Leo Ejupas. Netrukus santykius aiškinosi beveik visi abiejų rinktinių žaidėjai. Teisėjas geltonomis kortelėmis nubaudė S. Stankevičių ir L. Ejupą.

Rezultatas:

Lietuva (U21) 1 – 0 Slovėnija (21).

72' Manfredas Ruzgis [1 - 0]

Lietuva: Edvinas Gertmonas, Rolandas Baravykas, Vytas Gašpuitis, Justinas Januševskia, Džiugas Petrauskas, Lukas Artimavičius, Karolis Šilkaitis, Donatas Kazlauskas (84 min. Justas Lasickas), Gratas Sirgėdas, Simonas Stankevičius, Manfredas Ruzgis (85 min. Danielis Romanovskis).

Atsargoje: Tomas Švedkauskas, Edgaras Žarskis, Dominykas Barauskas, Rokas Stanulevičius ir Donatas Šėgžda.

Antras kėlinys lėmė pergalę prieš slovėnus

Nuo dvikovos pradžios aktyvesni puolime buvo svečiai. 7-ą min. jie pavojingai smūgiavo iš kairio krašto. 19-ą min. po baudos smūgio L. Ejupas mušė į artimą vartų kampą, tačiau puikiai sužaidė ir vartus apgynė Edvinas Gertmonas. 24-ą min. mūsiškius gelbėjo Fortūna, kai po perdavimo iš krašto Gregoras Bajde galva smūgiavo į vartus ir kamuolys atsimušė į virpstą.

Pirmame kėlinyje lietuviams nesisekė palaikyti kamuolio, tačiau po pertraukos žaidimas pasikeitė į teigiamą pusę ir šeimininkų atakos buvo aštresnės. 47-ą min. iš krašto laimę pabandė Gratas Sirgėdas, bet jo smūgiui pritrūko tikslumo. 59-ą min. slovėnai atsakė pavojingu smūgiu per save, tačiau E. Gertmonas sugavo kamuolį.

67-ą min. M. Ruzgis atkovojo kamuolį krašte ir priartėjęs prie baudos aikštelės smūgiavo šiek tiek virš vartų. Po penkių minučių Lietuvos rinktinės puolėjo pastangos buvo apvainikuotos įvarčiu. Po G. Sirgėdo perdavimo M. Ruzgis įsiveržė į baudos aikštelę ir tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į artimą vartų kampą.

77-ą min. vėl po G. Sirgėdo perdavimo iš krašto M. Ruzgis turėjo dar vieną šansą, tačiau jo smūgį atrėmė vartininkas. 81-ą min. slovėnai surengė pavojingą ataką, bet laimė L. Ejupo smūgis iš baudos aikštelės prieigų buvo netikslus. 89-ą min. šalia vartų smūgiavo G. Bajde. Per pridėtinį laiką tolimą varžovų smūgį atrėmė E. Gertmonas.

Kitose grupės rungtynėse Airija žaidė su Serbija ir pralaimėjo svečiams 1:3 (0:0). Serbai po šeštos pergalės tęsia kovą su Italija dėl pirmos-antros vietos, o airiai patyrė šeštą nesėkmę ir juos taškais dar gali pavyti Lietuva.

Rezultatas:

Airija (U21) 1 – 2 Serbija (U21).

49' Courtney Duffus [1 - 0]
64' Nemanja Mihajlovič [1 - 1]
67' Mijat Gacinovič [1 - 2]
88' Saša Lukič [1 - 3]

62' Uroš Djurdjevič (Serbija) – nerealizavo 11 metrų baudinio

Antros grupės turnyro lentelė:

1.Italija972017:323
2.Serbija962124:720
3.Slovėnija950417:815
4.Airija940614:1712
5.Lietuva93065:179
6.Andora101091:263

Po keturių dienų spalio 11-ą taip pat Kaune 18 val. lietuviai kausis su Italijos bendraamžiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)