Lietuvos U-21 rinktinė pateko į varžybų C grupę, kur rungtyniaus su PAR, Tadžikijos ir Kazachstano atstovais.

Pasak pranešimo, lietuviams šiame turnyre negalės padėti užsienio klubuose žaidžiantys futbolininkai, taip pat trūks kelių žaidėjų, kurie su savo klubais išvyksta į treniruočių stovyklas užsienyje.

„Trūksta nemažai žaidėjų, tačiau nieko negalime pakeisti, nes šios datos neįeina į oficialų grafiką. Iš kitos pusės, tai bus šansas kitiems žaidėjams pasireikšti ir atsiskleisti rinktinėje, pasirodyti prieš platesnę auditoriją“, - sakė rinktinės treneris Arminas Narbekovas. - Tiesa, kelti konkrečius tikslus turnyrui sunku - tuo labiau, kad grupėje laukia mums nelabai pažįstami varžovai.“

Lietuvos komanda turnyrui ruošėsi Vilniuje, „Sportima“ manieže, kur surengė kelias treniruotes ir trečiadienį sužaidė kontrolines rungtynes su „Trakų“ klubu. Pirmas kėlinys baigėsi lygiosiomis 1:1 - įvartį pelnė Rokas Krušnauskas. Antrame kėlinyje komandos atliko nemažai keitimų ir „Trakai“ įrodė savo pranašumą rezultatu 3:1.

„Turėjome tris dienas pasitreniruoti, susipažinti su žaidėjų sportine forma. Jaučiasi skirtumas tarp žaidėjų, kurie anksčiau pradėjo sportuoti, ir tų, kurie tai padarė tik neseniai“, - kalbėjo A. Narbekovas.

Pirmose rungtynėse lietuviai susitiks su PAR atstovais, vėliau žais su kazachais ir tadžikais. Sausio 21-ą vyks ketvirtfinaliai, vėliau - pusfinaliai ir rungtynės dėl vietų, o paskutinės rungtynės bus sužaistos sausio 25-ą dieną.

Lietuvos U-21 rinktinės sudėtis:

Vartininkai:

Edvinas Gertmonas (Klaipėdos „Atlantas“);
Tadas Norbutas („Klaipėdos granitas“);
Deividas Mikelionis (Kauno „Spyris“).

Gynėjai:

Justinas Januševskis („Trakai“);
Vytas Gašpuitis („Šiauliai“);
Julius Aleksandravičius (Jonavos „Lietava“);
Aurimas Tručinskas (Utenos „Utenis“);
Justas Raziūnas („Šiauliai“);
Rolandas Baravykas („Atlantas“);
Sigitas Urbys (Panevėžio „Ekranas“).

Saugai:

Mykolas Krasnovskis („Utenis“);
Titas Vitukynas („Šiauliai“);
Erikas Skripkinas (Kauno „Stumbras“);
Tomas Bučma („Spyris“);
Vilius Armanavičius („Stumbras“);
Povilas Malinauskas („Trakai“);
Simonas Urbys (Panevėžio „Ekranas“);

Puolėjai:

Rokas Krušnauskas („Atlantas“);
Marius Ganusauskas („Lietava“).