Lietuviai savo mačą su Estijos bendraamžiais baigė lygiosiomis 1:1, o Latvijos vienuolikei pralaimėjo 0:2.

Turnyro nugalėtoja tapo Latvijos (4 tšk.) ekipa, penktadienį svečiuose mačą su antroje pozicijoje likusia Estijos (2 taškai) komanda baigę lygiosiomis 0:0.

Rezultatas:

Estija (U21) 0 – 0 Latvija (U21)

Galutinė Baltijos jaunimo taurės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai):

1.Latvija21102:04
2.Estija20201:12
3.Lietuva20111:31

Prieš latvius dominavusi 19-mečių rinktinė pergalės neiškovojo

Lietuvos vaikinų U-19 (iki 19 metų amžiaus, gimę 1998 metais ir jaunesni žaidėjai) Baltijos taurės rungtynėse prieš Latviją susikūrė ne vieną galimybę pelnyti įvartį, tačiau jų išnaudoti nesugebėjo ir buvo priversta tenkintis lygiosiomis – 0:0.

Antrą Baltijos taurės varžybų dieną mūsiškių rinktinės laukė dvikova su šiemetiniais turnyro šeimininkais latviais, kurie pirmoje dvikovoje 4:2 įveikė Estiją.

Lietuvos komanda nuo pat dvikovos pradžios buvo kur kas aktyvesnė už savo varžovus. Mūsiškių rinktinės treneriai dvikovą pradėjo pakeitę net septynis futbolininkus lyginant su pirmomis rungtynėmis.

Kėlinio viduryje šeimininkams teko gintis nuo judrių ir žaibiškų Džiugo Sūnelaičio išpuolių. Keletą kartų prieš Latvijos ekipos vartininką išbėgęs puolėjas iš Kazlų Rūdos gerokai privertė sunerimti varžovų gynėjus.

Baigiantis kėliniui savo progą turėjo iš U-21 rinktinės sugrįžęs Eligijus Jankauskas, jo stiprus smūgis skriejo šalia latvių vartų virpsto.

Antras kėlinys prasidėjo dar vienu šeimininkų vartų šturmu. Ir vėl puikiai veikė krašte žaidusio marijampoliečio Edgaro Dubicko ir D. Sūnelaičio tandemas. Būtent po E. Dubicko perdavimo D. Sūnelaitis turėjo realiausia progą šiose rungtynėse pasižymėti, tačiau 53-ią minutę iš keleto metrų atliktas jo smūgis skriejo šalia vartų.

Pirmą kartą į vartus Latvijos futbolininkai smūgiavo tik 66 minutę, Jegoro Morozo smūgį sėkmingai atrėmė Ovidijus Šiaulys.

80-ą minutę lietuviai liko žaisti dešimtiese, nes už pavojingos atakos nutraukimą prieš save raudoną kortelę išvydo mūsiškių rinktinės gynėjas Martynas Medelinskas.

Per likusį dvikovos laiką komandos apsikeitė keletu pavojingų atakų, tačiau švieslentėje skaičiai liko nepakitę – 0:0.

Kitose penktadienio rungtynėse tarp Estijos ir Suomijos rinktinių įvarčių taip pat neužfiksuota - 0:0.

Baltijos taurės nugalėtojų likimas spręsis sekmadienį, kuomet Lietuva susitiks su Estija, o Latvija kausis prieš Suomiją.

Rezultatas:

Latvija (U-19) 0 - 0 Lietuva (U-19)

80' Martynas Medelinskas - raudona kortelė

Lietuva U-19: Ovidijus Šiaulys, Martynas Medelinskas, Matas Voronko, Pijus Širvys, Linas Mėgelaitis, Elidijus Jankauskas (84 min. Lukas Vaičiūnas), Domantas Vitkus (73 min. Deividas Šešplaukis), Edvinas Kloniūnas, Rokas Lekiatas, Edgaras Dubickas (84 min. Simonas Jurgilas), Džiugas Sūnelaitis (56 min. Donatas Konikas).

Turnyro lentelė:

1Latvija1104:24
2Lietuva0202:22
3Suomija0202:22
4Estija0112:41

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)