Įvarčius antrame kėlinyje lietuviams pelnė kapitonas Justinas Zagurskas ir Lukas Sendžikas, pergalę rungtynių pabaigoje išplėšęs realizuotu 10 metrų baudiniu.

Turkija rezultatą išlyginti siekė naudodama visus penkis aikštės žaidėjus, bet tai vaisių jiems nedavė. Lietuva sėkmingai apsigynė ir per likusį mačo laiką daugiau įvarčių nepraleido bei šventė pergalę prieš varžovus, futsalo rinktinių reitinge užimančius žymiai aukštesnę vietą.

„Puikios emocijos, sugebėjome pakeisti rungtynių eigą, persverti rezultatą ir apsiginti, kai varžovai žaidė su penkiais aikštės žaidėjais. Manau, kad laimėjome pelnytai“, – po mačo sakė dvejų įvarčių autorius L. Sendžikas.

„Atrodo, kad pirmajame kėlinyje, bet kelios klaidos gynyboje pakeitė situaciją ir teko vytis varžovus. Džiugu, kad nepalūžome, o prie to prisidėjo tvirta trenerio kalba pertraukos metu. Gavome nemažai pastabų, bet tai mus užvedė, patys supykome ant savęs ir džiugu, kad įrodėme, jog esame pranašesni“, – pridūrė L. Sendžikas, kuris patikino, kad mušdamas baudinį kamuolį pasiuntė ten, kur ir norėjo.

Kitose E grupės rungtynėse, kurios buvo sužaistos kiek anksčiau, Vengrijos futsalo rinktinė 7:2 nugalėjo Šiaurės Airiją. Būtent su Šiaurės Airija ketvirtadienį ir žais Lietuvos futsalo rinktinė. Rungtynės taip pat prasidės 18:30.

„Šiaurės Airija sugebėjo įmušti du įvarčius į pajėgios Vengrijos rinktinės vartus. Jų tikrai negalime nuvertinti, bet ketiname žaisti aukštu presingu ir pasiimti būtinus tris taškus“, – apie būsimą dvikovą sakė L. Sendžikas.

Rezultatas

Turkija 2 : 3 Lietuva

18’22’’ [1 : 0] Kamil Akparlak
24’29’’ [2 : 0] Mohammed Ozkan
28’16’’ [2 : 1] Justinas Zagurskas
34’15’’ [2 : 2] Lukas Sendžikas
35’34’’ [2 : 3] Lukas Sendžikas (iš 10 m. b.)

Lietuvos futsalo rinktinės sudėtis:

Vartininkai:

Laurynas Glinskis (Manchester Futsal Club, Anglija)
Mindaugas Labuckas (Helvecia Futsal Club, Anglija)
Ernestas Macenis (FK Vytis)

Gynėjai:

Tomas Bučma (FK Vytis)
Vladimiras Derendiajevas (FK Vytis)
Aurimas Skurdelis (Gargždų Pramogos)
Gytis Vasylius (SMK Vikingai)
Justinas Zagurskas (FK Vytis)

Puolėjai:

Arsenijus Buinickis (Beaucaire Futsal, Prancūzija)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)