„Pralaimėjome stipresnei komandai. Rezultatas atspindi įvykius aikštėje. Aišku, tikėjomės geresnio rezultato. Bet žiūrint realiai neturėjome ką priešpastatyti Portugalijos geram žaidimui.

Nespėjome perdengti zonų, gerai žaisti vienas ant vieno. Akcentavome organizuotą ir disciplinuotą gynybą, bet nesisekė apginti savo vartus. Tenka konstatuoti faktą, kad buvome silpnesni ir pripažinti portugalų jėgą“, – po rungtynių žiniasklaidai kalbėjo V. Urbonas.

Rinktinės vartininkas Ernestas Šetkus pripažino, jog rungtynės vyko pagal varžovų scenarijų: „Rezultatas parodo Portugalijos jėgą ir mūsų galimybes, kaip bebūtų gaila. Turėjome savo planą, rungtynėms ruošėmės atsakingai. Bet Portugalija buvo rimtai nusiteikusi, nedavė jokios erdvės. Tai rimčiausias varžovas su kokiu yra tekę rungtyniauti. Vos gaudavome kamuolį 3-4 varžovai iškart buvo aplinkui. Portugalai parodė savo jėgą“.


Pasak lietuvių, apmaudu, kad tiek rungtynėse Vilniuje, tiek šį kartą nesėkmingai susiklostė rungtynių pradžia. „Tiek pirmose tarpusavio rungtynėse, tiek ir dabar pradžioje praleidome baudinį. Antrojo kėlinio pradžia irgi buvo nesėkminga, praleidome du įvarčius. Tai apsprendė tolimesnę rungtynių tėkmę ir rezultatą“, – teigė V. Urbonas.

„Be abejo, kiekvienas greitas įvartis pakeičia rungtynių eigą. Tai kaip smūgis į paširdžius. Bet manau, kad Portugalija buvo puikiai pasirengusi, išanalizavusi mūsų žaidimą. Galbūt ir be to įvarčio viskas būtų taip pasibaigę“, – svarstė E. Šetkus.

Portugalijos rinktinės strategas Fernando Santosas pažymėjo savo komandos sėkmingą pasirodymą: „Tiek gynyboje, tiek ir puolime neleidome Lietuvai atsiverti. Buvome labai stiprūs. Tik galėjome daugiau įmušti pirmajame kėlinyje. Bet sveikinu savo žaidėjus, nes jie sukūrė daug problemų varžovams ir savo žaidimu palengvino užduotį.“

Jis teigė, jog pavyko ištaisyti tai, kas pirmose rungtynėse nepavyko: „Lietuvoje puolime žaidėme gerai, bet pirmajame kėlinyje leidome varžovams kontratakuoti ir jie įmušė įvartį. Šį kartą panaikinome tas mažas klaidas.“

Lietuvos rinktinė metus baigs sekmadienį kontrolinėmis rungtynėmis su Naująja Zelandija LFF stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)