LFF prezidento Liutauro Varanavičiaus viešai išsakytiems planams lapkričio 25 d. federacijos vykdomojo komiteto posėdyje susipažinti su visomis pagrindinėmis trenerių kandidatūromis, panašu, nelemta išsipildyti.

„Galutinio pretendentų sąrašo dar nepabaigiau. Penktadienį pateiksiu tuos kandidatus, kurie jau žinomi – tegu jie (vykdomojo komiteto nariai – DELFI) pasižiūri, pastudijuoja. Jaučiu, kad sukirsti rankomis su nauju treneriu galime tik po Naujųjų metų. Nenorime skubėti ir apsijuokti”, – trečiadienį DELFI teigė J. Kvedaras.

Anot jo, LFF vykdomajam komitetui bus pristatytos žiniasklaidoje jau minėtos Valdo Ivanausko, Liudo Rumbučio, spalį rinktinės vairininko kėdę palikusio, bet netrukus į ją sugrįžti užsimaniusio Raimondo Žutauto kandidatūros.

„Teisės paduoti paraišką iš nieko negalima atimti. Ir aš galiu tai padaryti, juk turiu trenerio licenciją. Bet nelabai tikiu, kad jis (R. Žutautas – DELFI) bus pasirinktas”, – dėl R. Žutauto galimybių susigrąžinti pareigas svarstė J. Kvedaras.

Tarp pretendentų atsidūrė ir praeityje du kartus (1991-1995 bei 2003-2008 metais) nacionalinei komandai vadovavęs Algimantas Liubinskas, nors J. Kvedaras prisipažino nežinantis su Kyzylordos „Kaisar“ klubu Kazachstano pirmenybių sezoną neseniai užbaigusio specialisto planų.

„Dar noriu pasikalbėti su A. Skarbaliumi, vienu vokiečiu. Pavardės neminėsiu, nes paskui kyla nemalonumų”, – pridūrė J. Kvedaras, kuris dėl galimų pretendentų konsultavosi su Vokietijos futbolo asociacijos (DFB) techniniu direktoriumi Matthiasu Sammeriu.

Tuo tarpu atvirame konkurse Lietuvos rinktinės vyriausio trenerio pareigoms užimti dalyvavusių specialistų iš užsienio, tarp kurių buvo ir vengras Laszlo Csaba bei buvęs Kazachstano rinktinės strategas iš Vokietijos Berndas Storckas, paraiškos nebėra vertinamos rimtai.

„Užsieniečių kandidatūrų – begalė. Bet kai kurių trenerių reikalavimai prasideda nuo kelių milijonų. Ne mūsų šaliai tokius atlyginimus mokėti. Be to, pinigai turi atitikti specialisto lygį”, – dėstė LFF generalinis direktorius.

Anot jo, dėl geriausios kandidatūros gruodžio pradžioje diskutuos ir įvairių amžiaus grupių šalies rinktinių treneriai, kurie sprendimą priimti turėsiančiam LFF vykdomajam komitetui pateiks savo rekomendacijas. Paskyrus naująjį nacionalinės komandos strategą, permainų greičiausiai bus ir jaunimo rinktinių trenerių štabuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją