Pirmadienį skambiai pavadintą dokumentą pasirašė trys Lietuvos futbolo sirgalių atstovai: Ingvaras Butautas, Kristoforas Jankauskas ir Steponas Nacius.

Chartija apibrėžia elgesio taisykles vadinamojoje „A tribūnoje“ – tribūnoje, kurioje per nacionalinės komandos rungtynes renkasi ištikimiausi fanai.

Anot pačių sirgalių, tokio dokumento idėją paskatino kartkartėmis kylantys nesusipratimai, kuomet tribūnoje apsilanko futbolo aistruolių kultūros neišmanantys ir savo tvarką įvesti norintys žiūrovai.

„Norėjome įtvirtinti, kad komandos palaikymas – tai ne saulėgrąžų gliaudymas. Pavyzdžiui, fanų tribūnoje kartais atsiranda asmenų, nesuprantančių, kodėl per rungtynes reikia stovėti, ir norinčių būtinai atsisėsti į vietą, nurodytą biliete. Kitąsyk į tribūną pabandė patekti žmogus, dėvintis Rusijos rinktinės marškinėlius. Norime, kad šios taisyklės padėtų išvengti tokių situacijų“, – aiškino I. Butautas.

Pagal sirgalių sumanymą, prieš Lietuvos rinktinės rungtynes chartija galėtų būti iškabinama prie įėjimų į fanų tribūną, kad visi, norintys prisijungti, galėtų susipažinti su čia galiojančiomis taisyklėmis.

Aistruoliai taip pat viliasi ateityje įregistruoti oficialų nacionalinės rinktinės sirgalių klubą, kuris bandytų tartis su Lietuvos futbolo federacija (LFF), kad bilietų į rinktinės namų rungtynes kainos būtų sumažintos.

„Kai būsime didesnė ir stipresnė organizacija, galbūt galėsime daryti didesnę įtaką, nes bilietų kainos – neproporcingai didelės“, – sakė S. Nacius.

Pirmadienį sirgalių atstovai su Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos pirmininku Kęstučiu Pikūnu taip pat pasirašė bendradarbiavimo memorandumą, pagal kurį aktyviau kvies užsienyje gyvenančius tautiečius prisijungti prie aistruolių, kuomet rinktinė žais išvykoje.

Aktyviausių Lietuvos rinktinės sirgalių pajėgas šiuo metu sudaro per 200 fanų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)