Tikslus rungtynių laikas bei vieta paaiškėti turėtų jau artimiausiu metu.

Šios rungtynės buvo planuotos jau praėjusiais metais, tačiau dėl pasaulį sukausčiusios COVID-19 pandemijos jas teko perkelti.

Ispanijos rinktinei tai bus paskutinė repeticija prieš šių metų Europos futbolo čempionatą, kuris startuos birželio 11 dieną. Ispanai grupės varžybose rungsis su Švedijos, Lenkijos bei Slovakijos futbolininkais.

Tuo tarpu Valdo Urbono treniruojama rinktinė iki šių rungtynių dar dalyvaus ir Baltijos taurės turnyre, kuriame birželio 1-ąją namuose susitiks su estais, o birželio 4-ąją išvykoje sieks įveikti Latvijos nacionalinę komandą.

„Džiaugiamės, kad mūsų rinktinė turės galimybę išbandyti jėgas su tokiu pajėgiu varžovu. Ispanijos rinktinė neabejotinai yra viena stipriausių Europoje, tad mūsų futbolininkams tai bus puikus šansas parodyti save didžiojoje scenoje bei pasisemti neįkainojamos patirties“, – kalbėjo LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Šiuo metu Ispanijos rinktinę treniruoja buvęs garsus futbolininkas Luisas Enrique, pasauliniame reitinge būsimų varžovų komanda užima 6 vietą, o kelis sykius buvo net ir reitingo lydere.

Ispanijos rinktinė – viena tituluočiausių Europos komandų. 2010-aisiais ispanai tapo pasaulio čempionais, o per savo istoriją taip pat net tris sykius (1964, 2008 ir 2012 metais) triumfavo Europos čempionate.

1992-aisiais Ispanijos rinktinė tapo olimpinių žaidynių futbolo turnyro laimėtojais.

Lietuvos ir Ispanijos rinktinių keliai iki šiol yra susidūrę šešis kartus. Penkis kartus savo persvarą įrodė ispanai, vienas mačas baigėsi lygiosiomis.

Atrankoje į 1994-ųjų pasaulio čempionatą Ispanijos komanda lietuvius nugalėjo abu kartus (5:0 ir 2:0).

Tuo metu tarpu atrankos varžybose į 2006-ųjų pasaulio čempionatą lietuviai savo stadione sustabdė ispanus ir rungtynės baigėsi lygiosiomis 0:0, tačiau Ispanijos rinktinė pasiekė revanšą savo šalyje ir laimėjo dvikovą 1:0.

Paskutinį sykį burtai rinktines į vieną grupę suvedė atrankoje į 2012-ųjų Europos čempionatą ir tada Ispanijos komanda lietuvius abukart nugalėjo identišku rezultatu 3:1.

Ispanijoje į tuometinių pasaulio čempionų vartus kamuolį siuntė Darvydas Šernas, o akistatoje Kaune tą patį padarė Marius Stankevičius.

Įdomu tai, jog net ketveriose iš visų šešių akistatų su Ispanijos rinktine Lietuvos komandos sudėtyje pasirodė ir dabartinis rinktinės futbolininkas Saulius Mikoliūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)