Išvengė tvarkaraščio loterijos

Mūsų šaliai atstovavęs LFF A ir U-21 rinktinių skyriaus vadovas Robertas Tautkus džiaugėsi, kad nepaisant pesimistinio starto šalims pavyko suderinti varžybų tvarkaraštį ir išvengti burtų. Kalendorių atsitiktine tvarka sudarytų Tarptautinė futbolo asociacija (FIFA) tuo atveju, jei atrankos grupės atstovai nerastų bendro sutarimo.

„Susitikimas buvo numatytas iki 14 valandos ir iš pradžių nesitikėjome, kad iki pietų pavyks pasiekti sutarimą. Sunkiausia buvo sutarti dėl rungtynių su graikais ir bosniais. Vyko rimtos diskusijos, pasitaikė ir emocijų pertekliaus, tačiau galų gale radome kompromisų ir visi išsiskirstė patenkinti", - pasakojo R.Tautkus.

Startuos su lyderiais

Lietuvos rinktinė atrankos turnyrą pradės rungtynėmis su dviem grupės favoritais - antra pagal skirstymą Slovakija ir 2004 metų Europos čempione Graikija.

Rugsėjo 7-ąją lietuviai svečiuosis Slovakijoje, o po keturių dienų - Graikijoje.

„Mūsų rinktinei dažniausiai sekasi atrankos varžybų startas, todėl ir šį kartą sieksime nustebinti tituluotus varžovus. Tuo labiau, kad graikai vasarą žais Europos čempionate ir naujame sezone jiems gali būti nelengva įsibėgėti“, - vertino R. Tautkus.

Spalio mėnesį lietuvių laukią dvejas rungtynes svečiuose su Lichtenšteinu bei Bosnija ir Hercegovina. „Norėjosi išvengti dviejų išvykų iš eilės, tačiau tai buvo geriausias variantas iš galimų. Tuo labiau, kad kelionė tarp šių šalių nebus itin sudėtinga“, - sakė LFF rinktinių skyriaus vadovas.

Finišas - arčiau namų

2013-ųjų kovą lietuviai svečiuose žais su Slovakija, o birželį namuose priims Graikijos ekipą. Atrankos finiše Lietuvos futbolininkai ketverias rungtynes žais arti namų - iš pradžių Latvijoje, o vėliau su Lichtenšteinu, Latvija bei Bosnija ir Hercegovina savo aikštėje.

„Atrankos pabaigoje susitiksime su tomis komandomis, kurios arčiau mūsų pajėgumo, todėl turėsime galimybę galingiau finišuoti“, - įvertino finišo pozicijas R. Tautkus.

Iki atrankos varžybų starto Lietuvos rinktinė turės galimybę sužaisti dvejas draugiškas rungtynes kitų metų vasario pabaigoje ir rugpjūčio mėnesį, o vasarą planuoja dalyvauti tradiciniame Baltijos taurės turnyre.

Į Pasaulio čempionato finalinį etapą Brazilijoje iš Europos zonos pateks atrankos grupių nugalėtojai ir viena geriausia antroji komanda, o likusios antrąsias vietas užėmusios ekipos tarpusavyje žais papildomas atkrintamąsias rungtynes.

2014 m. Pasaulio čempionato atrankos Europos zonos G grupės preliminarus tvarkaraštis:

2012 m. rugsėjo 7 d.

Lichtenšteinas-Bosnija ir Hercegovina
Lietuva-Slovakija
Latvija-Graikija

2012 m. rugsėjo 11 d.

Bosnija ir Hercegovina - Latvija
Slovakija-Lichtenšteinas
Graikija-Lietuva

2012 m. spalio 12 d.

Lichtenšteinas-Lietuva
Graikija- Bosnija ir Hercegovina
Slovakija-Latvija

2012 m. spalio 16 d.

Latvija-Lichtenšteinas
Bosnija ir Hercegovina-Lietuva
Slovakija-Graikija

2013 m. kovo 22 d.

Lichtenšteinas-Latvija
Bosnija ir Hercegovina-Graikija
Slovakija-Lietuva

2013 m. birželio 7 d.

Lichtenšteinas-Slovakija
Lietuva-Graikija
Latvija-Bosnija ir Hercegovina

2013 m. rugsėjo 6 d.

Lichtenšteinas-Graikija
Latvija-Lietuva
Bosnija ir Hercegovina-Slovakija

2013 m. rugsėjo 10 d.

Graikija-Latvija
Lietuva-Lichtenšteinas
Slovakija-Bosnija ir Hercegovina

2013 m. spalio 11 d.

Bosnija ir Hercegovina-Lichtenšteinas
Graikija-Slovakija
Lietuva-Latvija

2013 m. spalio 15 d.

Graikija-Lichtenšteinas
Latvija-Slovakija
Lietuva-Bosnija ir Hercegovina