Lietuvaičiai vienoje grupėje susigrums su italais, turkais bei šeimininkais graikais. Vėlų ketvirtadienio vakarą (vidurnaktį) Lietuva susitiks su Italija, o penktadienį laukia rungtynės su turkais ir graikais. Organizatoriai žada visas varžybas filmuoti keturiomis kameromis bei viską transliuoti tiesiogiai.

Pasak rinktinės trenerio Jurijaus Tarakanovo, pagrindinė komandos stiprybė turėtų būti drausmė ir vienybė. „Susibūrė ganėtinai geros sudėties komanda, kuri pasižymi drausme ir vienybe. Tikimės, jog Mini futbolo lygos (MFL) snaiperis Martynas Rašinskas pasinaudos savo progomis bei pelnys įvarčių, o prie jo prisidės ir visa komanda, kuri neleis varžovams laisvai žaisti, perdavinėti kamuolį po visą aikštę, - kalbėjo strategas. – Noriu padėkoti „Fanų“ stadionui, JOMA bei rinktinės vadovams už galimybę atstovauti Lietuvai tokiame renginyje“.

Komandos administratorius Kęstutis Bagonas tikino, kad dėl įvairių priežasčių prie komandos negalėjo prisijungti keletas žaidėjų. „Tačiau nenoriu žvalgytis atgal. Komanda pilnai sukomplektuota. Treniravomės bei sužaidėme porą kontrolinių varžybų, kuriose pamatėme savo silpnąsias puses. Turime trenerį, kuris net neabejoju, jog kiekvienoms varžyboms gebės rasti optimalią sudėtį bei tinkamai psichologiškai nuteikti vyrus“, - kalbėjo K. Bagonas.

Čempionato metu Lietuvos delegacija susitiks su EMF (Europos mini futbolo federacijos) vadovybe bei kitų šalių federacijų atstovais. „Noriu į mini futbolo virtuvę iš arti. Ir, žinoma, labai noriu išgirsti Lietuvos valstybės himną atkrintamosiose varžybose!“

Lietuvos komandoje nėra nė vieno buvusio profesionalaus futbolininko, tuo tarpu rusai atsivežė buvusį rinktinės ir Sankt Peterburgo „Zenit“ puolėją Aleksandrą Panovą ir kitus buvusius profesionalus. Ar nebuvo pagundos pasistiprinti ir mūsiškiams?

„Nebuvo. Atsiprašau, meluoju. Valdas Ivanauskas neabejotinai būtų buvęs rinktinės sudėtyje, tačiau dabar jis labai toli, Chabarovske, - juokėsi K. Bagonas. - Girdėjau, kad už rusus žais Panovas. Vykstame į mėgėjų Europos čempionatą. Tikrai nežinome komandų pajėgumo. Tik turnyrui pasibaigus darysime išvadas, kas būtų, jeigu būtų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)