Painiava. Panevėžio „Ekraną“ 1:0 namuose įveikęs Vilniaus „Žalgiris“ persvarą prieš „Atlantą“ padidino iki aštuonių taškų. Žiūrėdamas į žemiau esančių komandų situaciją ir velnias akis išsinarintų: antrą A lygos komandą nuo septintos skiria penki, o nuo šeštos – vos trys taškai.

Sugrįžimas. „Žalgirio“ saugas Vaidotas Šilėnas debiutavo šio sezono A lygoje. Sugrįžimas į čempionatą pavyko – būtent V. Šilėnas galva įmušė pergalingą įvartį antro kėlinio viduryje.

Traumos. Daugumoje turo rungtynių buvo žaidžiama „į kaulą“, o treneriams teko keisti žaidėjus dėl traumų. „Žalgiris“ taip ant suolo palydėjo Artaką Jedigarianą ir Deividą Šemberą, Marijampolės „Sūduva“ – Valentiną Baranovskį.

Aistros. Jos kunkuliavo rungtynių Marijampolėje pabaigoje. Anksti įmušusi ir ramiai pergalės link žengusi „Sūduva“ 85-ą minutę užsidirbo 11 metrų baudinį į savo vartus, kai baudos aikštelėje griuvo klaipėdiečių puolėjas Rokas Krušnauskas. Audringų protestų banga iš „Sūduvos“ atėmė gynėją Vilmantą Bagdanavičių, kuriam buvo parodyta raudona kortelė. „Atlanto“ saugas Marius Papšys baudinį įmušė, rungtynės baigėsi 1:1.

Posūkis. Pasinaudoti tuo, kad klaipėdiečiai nelaimėjo ir pakilti į antrą turnyro lentelės vietą galėjo „Kruoja“, tačiau Pakruojyje apsisuko sėkmės ratas. Ir „Kruojai“, prieš tai nepralaimėjusiai septynis sykius iš eilės, ir penkiskart iki tol nesėkmingai pergalės skonį prisiminti bandžiusiai Gargždų „Bangai“. Gargždiškių puolėjas Aurelijus Staponka pasiuntė kamuolį į tinklą, Vakarų Lietuvos komanda laimėjo 1:0.

Atgaiva. Pergalių alkį apmalšino ir „Trakai“, iki tol nuo A lygos čempionato antro rato pradžios nelaimėję keturis kartus iš eilės. Trakiškiai, nors ir vertęsi be galbūt geriausio savo žaidėjo diskvalifikuoto Vytauto Lukšos, išvykoje 2:0 palaužė „Šiaulius“.

Atvirumas. „Suku galvą, ko mums vis pritrūksta. Dabar pakalbėjome visi trys treneriai – be abejo, meistriškumo“, – po nesėkmės reziumavo šiauliečių treneris Gedeminas Jarmalavičius.

Neišvengiama. Prie prastą pastarojo meto karmą pakeitusių „Bangos“ ir „Trakų“ taip pat prisidėjo „Klaipėdos granitas“, nugalėjęs po nelaimėtos šešerių rungtynių serijos. Bet, kitaip nei konkurentų pergalės, uostamiesčio komandos sėkmė buvo neišvengiama – klaipėdiečiai laimėjo prieš absoliučią autsaiderę Alytaus „Dainavą“.

Bravo. Taip galima įvertinti alytiškių pastangas ir pralaimėjimą pajūryje 0:2. Iki tol dzūkų komanda per 13 rungtynių nesurinko nė taško, vidutiniškai praleisdama po daugiau nei penkis su puse įvarčio. Mažesniu nei trijų įvarčių skirtumu „Dainava“ dar nebuvo pralaimėjusi.

Rinktinė. Iki dviejų savaičių pertraukos čempionate komandoms liko sužaisti vieną turą. Vėliau futbolininkai atostogaus, bet tokia prabanga galės naudotis ne visi – dešimt A lygos futbolininkų pakviesti į šalies rinktinę žaisti Baltijos taurės turnyre bei kontrolinėse rungtynėse su Lenkija. Į nacionalinę komandą „Žalgiris“ siunčia keturis, „Atlantas“ ir „Kruoja“ – po du, „Trakai“ ir „Sūduva“ – po vieną žaidėją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)