Kitos turo rungtynės tarp autsaiderių Alytaus „Dainavos“ ir Gargždų „Bangos“ Dzūkijos sostinėje baigėsi tokiu pačiu rezultatu 0:0. Alytiškiams tai buvo antros sezono lygiosios ir 9 taškas šalies pirmenybėse. „Banga“ su 30 taškų pablogino savo galimybes kovoti dėl 7-os vietos.

Rezultatai:

„Klaipėdos granitas“ 0 - 0 „Šiauliai“

„Klaipėdos granitas“: L. Lidakevičius, A. Lukošius (60 min. R. Borusas), R. Pilotas, D. Nakrošius, J. Vilavičius (57 min. M. Zizelevas), E. Baranauskas, A. Jurgelevičius, A. Ribokas, A. Kurbangalijevas, E. Veliulis, B. Ignatjevas (69 min. R. Poškus).

„Šiauliai“: E. Mikšėnas, V. Borovskis, V. Gašpuitis, T. Kozubajevas, J. Raziūnas, S. Babičius, E. Jasaitis (85 min. D. Medžiaušis), J. Morozas, R. Gedminas (73 min. J. Petravičius), T. Vitukynas, N. Tokičius.

„Dainava“ 0 - 0 „Banga“.

„Dainava“: K. Timofejevas, M. Bianchi, A. Sepe, C. Bellus, M. Camara, E. Gaurilovas, R. Janilionis, F. Possagno (53 min. Y. Bahloul), V. Rutkauskas, F. Aniekanas, R. Stankevičius.

„Banga“: I. Driomovas, M. Bitinas, A. Burdijanas, A. Jepifanovas, A. Stiožka, A. Verbetchi (46 min. B. Spietinis), E. Drąsutis, D. Pačkauskas, S. Ševčiukas, A. Marcinkevičius, K. Upstas.

Septintos vietos likimo klausimas lieka neišspręstas

Į ją pretenduojančių „Klaipėdos granito“ ir „Šiaulių“ akistata uostamiestyje baigėsi be įvarčių. Palankių progų įmušti turėjo abiejų ekipų futbolininkai, bet komandas gelbėjo patikimai žaidę vartininkai ir vartų konstrukcijos. Šios lygiosios paliko šansų septintą vietą pasiekti ir rungtynėmis mažiau sužaidusiai tačiau sunkius laikus išgyvenančiai Gargždų „Bangai“.

Po kelionės į uostamiestį neišsijudinusią šiauliečių gynybą pirmomis dvikovos minutėmis užklupo „Klaipėdos granito“ atakų audra. Pirmas aikštės šeimininkų išpuolis baigėsi labai pavojingu Arno Riboko šūviu, kurį virš vartų koja sugebėjo nukreipti neįtikėtiną reakciją pademonstravęs Edgaras Mikšėnas. Po kampinio „Šiaulių“ vartininkui teko dar sykį gelbėti komandą ir šuoliu ištraukti į kampą skriejusį kamuolį po gynėjų pamiršto Aurimo Jurgelevičiaus smūgio.

Labai aktyviai pradėjęs rungtynes „Klaipėdos granitas“ tempo nemažino. Daug nemalonumų svečių gynybai kėlė po diskvalifikacijų į aikštę grįžęs Ernestas Veliulis. Jo perdavimai iš krašto sukėlė ne vieną gaisrą prie varžovų vartų.

Atlaikę pirmą varžovų šturmą, „Šiauliai“ ėmė ieškoti kelių prie aikštės šeimininkų vartų. Pasinaudoję tuo, kad E .Veliulis daugiau dėmesio skyrė puolimui, šiauliečiai daugumą savo išpuolių ėmė rengti dešiniu kraštu. Iš pradžių labai pavojingai į baudos aikštelę įsiveržė Valdemaras Borovskis, kurį paskutiniu momentu be pražangos sugebėjo sustabdyti Aivaras Lukošius, vėliau labai lengvai pro kelis varžovus praslydo Edvinas Jasaitis, tačiau kaire koja į vartus nepataikė.

Kėliniui baigiantis, svečiai visiškai perėmė iniciatyvą, tačiau didelės grėsmės varžovų vartams nesukūrė. Dusyk palankiose pozicijose atsidūrė rezultatyviausias lygos futbolininkas Niko Tokičius, bet kartą jo smūgį blokavo gynėjas, o kėlinio pabaigoje kroatas galva pasiuntė kamuolį pro šalį.

Antrame kėlinyje žaidimas išsilygino, tačiau komandų atakos aštrėjo. 58-ą minutę tolimą A. Riboko smūgį prieš save atmušė E. Mikšėnas. Jo laimė, kad pirmas prie kamuolio atsidūręs ir jį į vartų tinklą pasiuntęs Borisas Ignatjevas pateko į nuošalę.

Po keturių minučių į baudos aikštelę įkirtęs ir puolėjo iš Rusijos perdavimo sulaukęs Artūras Kurbangalijevas griebėsi už galvos, kai jo smūgis sudrebino „Šiaulių“ vartų skersinį. Pakartoti smūgio nuskubėjusiam Michailui Zizelevui buvo užfiksuota nuošalė.

Svečiai atsakė labai pavojingu išpuoliu, kurio metu privalėjo įmušti N. Tokičius, bet po puikaus Jevgenijaus Morozo perdavimo vienas prieš vartus atsidūręs legionierius iš Kroatijos, įsigudrino smūgiu pažeme nepataikyti į tolimą kampą.

Rungtynių pabaigoje „Klaipėdos granitas“ dusyk tikėjosi užfiksuotų pražangų. Iš pradžių į baudos aikštelę įsiveržęs Rytis Pilotas griuvo po kontakto su Titu Vitukynu, bet rungtynių arbitro švilpukas tylėjo. Švilpuko stadione susirinkę žiūrovai neišgirdo ir po to, kai atrodė, jog Tamirlanas Kozubajevas „nušienavo“ vieną prieš vartus galėjusį išbėgti A. Riboką.

„Šiauliai“ galėjo nubausti link svečių vartų nuskubėjusius klaipėdiečius. Iš pradžių po perdavimo iš dešinės vienu lietimu smūgiavęs J. Morozas pataikė į virpstą, o paskutinę rungtynių minutę kamuolio baudos aikštelėje sulaukęs N. Tokičius išvengė jį prižiūrėjusio D. Nakrošiaus, bet neįveikė puikią reakciją pademonstravusio ir smūgį atrėmusio Luko Lidakevičiaus.

Čempionato autsaiderių akistatoje įvarčių nebuvo pelnyta

Gargždiškiams šiame sezone Alytuje pasižymėti nepavyko, tačiau svečiai po ilgos pertraukos iškovojo tašką. Gargždų klubas nutraukė septynių pralaimėjimų seriją, tačiau nepasinaudojo proga priartėti prie pagrindinių konkurentų. Abi komandos demonstravo pakankamai atvirą futbolą, tačiau dėl techninio broko ir patikimo gynėjų žaidimo nesukūrė daug pavojingų progų.

18-ą minutę „Bangos“ puolimo varikliukas Klaudijus Upstas pabėgo dešiniu kraštu ir atliko perdavimą į baudos aikštelę. Lemiamoje atakos stadijoje saugo komandos draugas pabėgo nuo varžovo, bet vienu lietimu smūgiavo virš vartų.

Šeimininkai varžovų aikštės pusėje pavojų sukeldavo tik keldami kampinius ir atlikdami tolimus smūgius. Abu šie žaidimo komponentai apčiuopiamos naudos neatnešė.

Antroje rungtynių pusėje abiejų komandų žaidimas atakuojant varžovų vartus buvo produktyvesnis. Trūko tik vieno – pelnyto įvarčio. 49-ą minutę „Banga“ surengė pavojingą ataką – Edgaras Drąsutis atliko aukštą perdavimą iš kairio krašto, baudos aikštelėje prie kamuolio pirmas suspėjo Aleksejus Jepifanovas, tačiau komandos kapitono bandymą smūgiuoti galva puikiai atrėmė Kornelijus Timofejevas.

53-ią minutę aikštėje pasirodžius „Dainavos“ naujokui Yanisui Bahloului, alytiškių puolimas įgavo kiek didesnį pagreitį. Kėlinio viduryje dzūkai užgulė svečių vartus ir buvo perėmę iniciatyvą. 61-ą minutę po atlikto tolimo smūgio jaunasis „Bangos“ vartininkas Ignas Driomovas nesėkmingai sugavo kamuolį, tačiau ištaisė savo klaidą atremdamas pakartotinį Favouro Aniekano bandymą. Kiek vėliau vartininkas sužaidė patikimiau sugavęs to paties legionieriaus iš toli smūgiuotą kamuolį.

Rungtynėms artėjant pabaigos link „Bangos“ futbolininkai rado savyje resursų ir sužaidė neblogą atkarpą. 81-ą  minutę iš toli pavojingai smūgiavo Artiomas Stiožka, o kiek vėliau dar kartą darbo turėjo „Dainavos“ vartininkas K. Timofejevas, tik antru bandymu susitvarkęs su tolimu smūgiu, kurį atliko E. Drąsutis.

Mačo atomazgoje gargždiškiai patikimai gynėsi ir po labai ilgos pertraukos išsaugojo savo vartus „sausus“. Tą pavyko padaryti 17-mečiui vartininkui I. Driomovui.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris32228281:1674
2.Kruoja32187763:3061
3.Atlantas33168969:3656
4.Trakai33168957:3556
5.Sūduva321411757:3453
6.Ekranas321281249:4844
7.Šiauliai331131947:5936
8.Klaipėdos granitas338101539:5734
9.Banga33861928:5330
10.Dainava33232812:1349

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Nikos Tokičius („Šiauliai“) – 17, Linas Pilibaitis (Vilniaus „Žalgiris“) ir Ričardas Beniušis (Pakruojo „Kruoja“) – 14, E. Razulis (Klaipėdos „Atlantas“) ir Elivelto (Panevėžio „Ekranas“) – po 13 įvarčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)