Dvikovos pradžia „Taurui“ nemalonumų nežadėjo. Aikštės šeimininkai kontroliavo kamuolį ir bandė ieškoti kelių link varžovų vartų.

Svečiai iš Gargždų įsibėgėjo nuo 10-os rungtynių minutės ir pamažu perėmė iniciatyvą. Ypač daug nemalonumų tauragiškiams kėlė Roko Boruso ir Aleksejaus Aleksejevo duetas dešiniame krašte.

14-ą minutę būtent legionierius iš Baltarusijos turėjo puikią progą pelnyti įvartį, tačiau šokinėjantį kamuolį labai stipriu ir technišku smūgiu pasiuntė tiesiai į Martyną Matuzą.

Dar po penkių minučių „Tauro“ vartininkas buvo priverstas ištraukti kamuolį iš tinklo, kai R. Borusas puikiai prasiveržė kraštu ir padarė viską, kad Aurelijui Staponkai beliktų tik pataikyti į tuščius vartus iš kelių metrų 0:1.

„Banga“ apsukų nemažino. 26-ą minutę aikštės šeimininkų gynyba dešiniame krašte dar kartą subyrėjo. A. Aleksejevas paliko už nugaros gynėją ir tiksliu perdavimu surado Tomą Salamanavičių, kuris savo šanso nepraleido, įmušdamas antrą komandos įvartį 0:2.

32-ą minutę nesulaikomai žaidęs A. Aleksejevas galėjo pasižymėti ir pats, tačiau, sulaukęs puikaus perdavimo iš aikštės gilumos, suklaidino gynėją, tačiau smūgiuoti sudelsė.

„Tauro“ viltis išgelbėti rungtynes atgaivino Marius Kižys. 36-ą minutę sulaukęs Laimono Trakšelio perdavimo iš kairės, saugas smūgiu galva sušvelnino rezultatą 1:2. Tai buvo vos antras aikštės šeimininkų smūgis į vartus.

Pačioje kėlinio pabaigoje, 45-ą minutę, į tauragiškių vartus krito trečias įvartis. Užsižaidę savo aikštės pusėje „Tauro“ futbolininkai prarado kamuolį ir leido varžovams surengti žaibišką ataką, kurios smaigalyje dar kartą atsidūrė T. Salamanavičius - 1:3.

Atlikusi keitimus gynyboje, Tauragės komanda metėsi į puolimą ir ėmė rengti vis pavojingesnes atakas. 57-ą minutę už galvų griebėsi visi aikštės šeimininkų aistruoliai. Nicola Cosentini labai gražiu ir tolimu smūgiu pataikė į skersinį, kamuolys atsimušė į vartų liniją ir atšoko į aikštę. Pirmas prie jo suskubo M. Kižys, tačiau iš kelių metrų kamuolį antrą kartą vienos atakos metu pasiuntė į viršutinę vartų kontstrukcijos dalį.

Atlaikiusi varžovų šturmą, „Banga“ kėlinio viduryje išlygino žaidimą ir 74-ą dvikovos minutę surengė puikią kontrataką, kurią po idealaus perdavimo baigė A. Aleksejevas - 1:4.

Po keturių minučių vos aikštelėje pasirodęs Lukas Martišauskis sulaukė perdavimo iš Maksimo Lukaševičiaus, suklaidino gynėją, tačiau į vartus nepataikė. Per likusį laiką nei viena komanda pavojingų momentų nesukūrė.

Rezultatas

Tauragės „Tauras“ – Gargždų „Banga“ - 1:4 (1:3).

19' Aurelijus Staponka [0 - 1]
26' Tomas Salamanavičius [0 - 2]
36' Marius Kižys [1 - 2]
45' Tomas Salamanavičius [1 - 3]
74' Aleksejus Aleksejevas [1 - 4]

„Tauras“: M. Matuzas, R. Kuzinas, M. Lėkis, C. Vacca, I. Tvalavadzė (46 min. E. Savickas), D. Malkevičius, N. Cosentini, M. Lukaševičius, M. Kižys (71 min. L. Martišauskis), M. Eiza (46 min. S. Babilius), L. Trakšelis.

„Banga“: R. Bogužas, A. Ivanauskas (46 min. M. Dūda), R. Borusas, M. Da Silva, M. Gudauskas, T. Čargeišvili, Ž. Banys, A. dos Santosas (61 min. V. Bedoidzė), T. Salamanavičius, A. Aleksejevas, A. Staponka (82 min. G. Kulbis).

„Dainava“ atlaikė „Kruojos“ spaudimą

Žaidybinė persvara, kurią rungtynių su Alytaus „Dainava“ antrame kėlinyje turėjo Pakruojo „Kruoja“, pergalės šiai komandai rungtynėse Kaune neatnešė. Dvikova baigėsi - 1:1.

Pirmame kėlinyje daugiau progų kūrė „Dainava“. 9-ą min. po Luko Baranausko reido įmušti galėjo Martynas Biržinis, bet jam nepavyko pataikyti į tuščius vartus maždaug iš 17 metrų.

23-ią min. jau L. Baranauskas susikūrė galimybę ir ją realizavo. Vėliau smūgiu iš toli vartininko Mario Eltermanio budrumą patikrino Artūras Juchno.

Savo įvarčiu „Kruoja“ atsakė 39-ą min. Idealų Nerijaus Mačiulio perdavimą gavo ir kamuolį į tinklą nukreipė Lukas Kochanauskas. Iš Alytaus kilęs ir „Dainavai“ praėjusį sezoną atstovavęs puolėjas įvarčio nešventė – taip buvo atiduota pagarbos duoklė Alytaus klubui.

Antrame kėlinyje iniciatyvą tvirtai perėmė „Kruoja“. Porą progų įmušti turėjo L. Kochanauskas, sykį pataikęs į virpstą, o paskui nesugebėjęs nukreipti atšokusio kamuolio į tuščius vartus. 71-ą min. alytiškių vartininkas Aurimas Dubickas atmušė kamuolį į užribį po pavojingo N. Mačiulio baudos smūgio.

81-ą min. A. Dubickui dar kartą teko gelbėti „Dainavą“ po N. Mačiulio bandymo. 86-ą min. į skersinį iššovė L. Kochanauskas, bet įmušti „Kruojai“ nepavyko. 1:1 – antros Pakruojo komandos lygiosios iš eilės tokiu pat rezultatu šiame čempionate.

Rezultatas:

Alytaus „Dainava“ - Pakruojo „Kruoja“ - 1:1 (1:1).

23' Lukas Baranauskas [1 - 0]
39' Lukas Kochanauskas [1 - 1]

„Dainava“: A. Dubickas, V. Rutkauskas, D. Padaigis, N. Bartkevičius, D. Gunevičius, M. Atmanavičius, T. Vitukynas (82 min. K. Balčiūnas), A. Juchno, D. Cibulskas, M. Biržinis (70 min. C. Maka), L. Baranauskas.

„Kruoja“: M. Eltermanis, A. Skroblas, J. Bušmičius (46 min. N. Astrauskas), D. Strockis, V. Pocevičius, D. Arlauskis, A. Lipskis, N. Mačiulis, G. Slavickas, L. Kochanauskas, R. Beniušis.

Turnyro lentelė:

1.Vilniaus MFD „Žalgiris“971218:422
2.Klaipėdos „Atlantas1071118:922
3.Panevėžio „Ekranas961222:1219
4.Pakruojo „Kruoja“1043315:1415
5.Marijampolės „Sūduva“1034317:1413
6.Šiaulių „Šiauliai1034314:1613
7.Gargždų „Banga“1031614:1910
8.Alytaus „Dainava“101278:235
9.Tauragės „Tauras“101189:244

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Evaldas Razulis („Atlantas“) – 10 įvarčių, Georgijus Alaverdašvili („Šiauliai“) – 9, Nerijus Valskis („Sūduva“) ir Kamilis Bilinski („Žalgiris“) – po 6.