Tarp vyrų geriausias buvo antrą kartą paeiliui bei trečią karjeroje triumfavęs šiuo metu Turkijoje žaidžiantis Arvydas Novikovas, o geriausia futbolininke antrus metus iš eilės tapo Italijoje rungtyniaujanti Liucija Vaitukaitytė.

Tuo tarpu geriausiais jaunaisiais Lietuvos futbolininkais ir vaikinų ir merginų tarpe tapo Karolis Uzėla ir Rimantė Jonušaitė.

K. Uzėlai tai buvo pirmasis toks įvertinimas, tuo tarpu R. Jonušaitė geriausia jaunąja metų žaidėja tapo jau trečią sykį paeiliui.

R. Jonušaitei apdovanojimuose taip pat atiteko ir dar vienas prizas – ji buvo apdovanota kaip rezultatyviausia praėjusio sezono „Start Energy“ moterų A lygos futbolininkė.

Tiesa, skaudžią traumą patyrusi žaidėja pati renginyje dalyvauti negalėjo, tačiau pasveikino renginio dalyvius vaizdo įrašu.

R. Jonušaitė nebuvo vienintelė, kuri per vakarą iškovojo du apdovanojimus – taip pat įvertintas buvo ir praėjusiais metais Vilniaus „Žalgiryje“ žaidęs Hugo Videmontas.

Jis atsiėmė apdovanojimus kaip rezultatyviausias praėjusio sezono aukščiausios lygos futbolininkas, o vėliau ant sceną lipo ir antrą sykį – dabar jau atsiimti geriausio čempionato žaidėjo statulėlės. Abu kartus ant scenos užlipęs prancūzas dėkojo savo komandai ir teigė, kad be jų šių apdovanojimų iškovojęs nebūtų.

Gražiausiu metų įvarčiu pripažintas buvo Rolando Baravyko šūvis su Lietuvos rinktinės marškinėliais į Šiaurės Airijos vartus. Įdomu, kad tai buvo antrasis gynėjo įvartis rinktinėje, tačiau su abiem jais šiaulietis tapo šios nominacijos laimėtoju.

Geriausiu Lietuvos futbolo ir čempionatų treneriu tapo šiuo metu Kroatijoje besidarbuojantis Valdas Dambrauskas, šio įvertinimo nusipelnęs tiek už etapą Kroatijoje, tiek ir už pirmą metų dalį, kurią jis praleido Bulgarijoje, Razgrado „Ludogorec“ klube, su kuriuo tapo šalies čempionu.

Tuo tarpu geriausiu moterų komandos treneriu pirmą kartą tapo Vilniaus MFA „Žalgirio“ specialistas Karolis Jasaitis.

Antrą kartą įsteigtoje nominacijoje – geriausio metų salės futbolininko – antra sykį paeiliui laimėjo Lietuvos rinktinės ir „Kauno Žalgirio“ kapitonas Justinas Zagurskas.

Pirmą kartą įsteigos nominacijos – geriausios metų futbolo organizacijos – apdovanojimas atiteko Kauno rajono „Hegelmann“ klubui, o futbolo turinio kūrėjų nominacijoje triumfavo „Futbolas.lt“ tinklalaidė.

Taip pat buvo apdovanotas ir rezultatyviausias praėjusio sezono Pirmos lygos žaidėjas Ričardas Beniušis, kuris su Kazlų Rūdos „Šilu“ užėmė trečią vietą, o pats veteranas įmušė net 21 įvartį.

Geriausias Lietuvos metų futbolininkas - Arvydas Novikovas

Geriausia Lietuvos metų futbolininkė - Liucija Vaitukaitytė

Geriausias Lietuvos futbolo ir futbolo čempionatų treneris - Valdas Dambrauskas

Rezultatyviausia Lietuvos moterų A lygos futbolininkė – Rimantė Jonušaitė, rezultatyviausias I lygos futbolininkas – Ričardas Beniušis, rezultatyviausias A lygos futbolininkas – Hugo Videmontas.

Geriausia 2021 metų futbolo organizacija - FC Hegelmann

Gražiausio 2021 metų įvarčio autorius - Rolandas Baravykas

Geriausias Optibet A lygos futbolininkas - Hugo Videmont

Geriausia 2021 metų Lietuvos jaunoji futbolininkė Rimantė Jonušaitė

Geriausias Lietuvos moterų futbolo treneris. Juo tapo Karolis Jasaitis

Geriausiais Lietuvos futbolo turinio kūrėjais praėjusiais metais buvo futbolas.lt kolektyvas

Geriausias Lietuvos futbolo jaunasis žaidėjas - Karolis Uzėla

Justinas Zagurskas - geriausias 2021 metų Lietuvos salės futbolo žaidėjas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)