Nuliai. Juos savo įmuštų įvarčių grafoje stebėjo septynios iš dešimties lygos komandų. Įmušti sugebėjo tik trijų klubų futbolininkai.

Pusė. Lygiai pusę turo įvarčių įmušė Carlosas Aibaras iš Marijampolės „Sūduvos“, 2:1 laimėtoje dvikovoje Panevėžyje prieš „Ekraną“ pasiuntęs kamuolį į tinklą dukart.

Frazė. „Dievas ir C. Aibaras padėjo, išsivežame tris taškelius“, – konstatavo „Sūduvos“ treneris Audrius Ramonas.

Linija. Prie jos išsirikiavo trys komandos – prieš paskutinius tris turus „Sūduva“, „Trakai“ ir Klaipėdos „Atlantas“ turi po lygiai, po 56, taškus. Situacija tokia – norint medalių, visiems reikia surinkti daugiau taškų už konkurentus. Arba pabandyti pavyti antroje vietoje esančią Pakruojo „Kruoją“. Jei Marijampolės, Trakų ir Klaipėdos komandos surinktų po lygiai taškų sezono pabaigoje, A lygos čempionato reglamentas juos išrikiuotų taip: aukščiausiai – „Trakai“, toliau – „Sūduva“, dar žemiau – „Atlantas“.

Egzaminas. 0:0 su „Žalgiriu“ sužaidusi „Kruoja“ persvarą prieš persekiotojų trejetą padidino iki šešių taškų, bet sidabras toli gražu nėra ranka pasiekiamas – sezono finiše Pakruojo komandai teks sužaisti su „Sūduva“, „Trakais“ ir „Atlantu“.

Strategija. Armantas Vitkauskas, Deividas Šemberas užribyje, Georgas Freidgeimas ir Artūras Žulpa – ant suolo, Aivaras Bražinskas, Algis Jankauskas, Paulius Janušauskas ir Edvinas Baniulis – aikštėje nuo pirmų minučių. „Žalgiris“ Pakruojyje stengėsi išvengti pagrindinių žaidėjų traumų ir kortelių prieš svarbias LFF taurės turnyro rungtynes su „Sūduva“, bet iškovoti pergalės „Kruojai“ tai nepadėjo.

Bėdos. „Trakai“ pralaimėjo ketvirtas A lygos rungtynes iš eilės ir leido save pavyti ne tik „Atlantui“, kuriam pajūryje nusileido 0:1, bet ir „Sūduvai“. Negana to, kitose rungtynėse Edgaro Jankausko treniruojamai komandai dėl kortelių negalės padėti gynėjas Linas Klimavičius, saugas Darius Miceika ir puolėjas Dmitrijus Koubas. Paguoda – grįžta nuobaudas išsilaižęs Jurijus Kendyšas.

Pastaba. „Įdomi detalė – per dvejas rungtynes su „Sūduva“ ir „Trakais“ į vartus mušiau vieną kartą, bet įmušiau“, – akcentavo pergalingą įvartį į trakiškių vartus pasiuntęs „Atlanto“ saugas Donatas Kazlauskas, kurio dublis prieš tai leido klaipėdiečiams išplėšti pergalę dvikovoje su „Žalgiriu“.

Atkarpa. „Sūduva“ nepralaimėjo jau aštuntų A lygos čempionato rungtynių iš eilės. Tai – šiuo metu ilgiausia serija lygoje.

Žudikas. „Ekrano“ puolėjas Edvardas Tamulevičius įmušė penktose rungtynėse iš eilės. Šįsyk – vėl po to, kai pakilo į kovą nuo atsarginių suolo.

Tyliai. Rezultatyviausias šio sezono A lygos futbolininkas Niko Tokičius 0:0 su „Klaipėdos granitu“ sužaistose rungtynėse neįmušė. Bet to nepadarė ir artimiausi jo persekiotojai – trimis taikliais smūgiais snaiperių sąraše atsiliekantys Linas Pilibaitis iš „Žalgirio“ ir Ričardas Beniušis iš „Kruojos“.

Šviesa. Tai, kad „Dainava“ su Gargždų „Banga“ žaidė dirbtinės šviesos užlietame stadione vakare, laimės Dzūkijos komandai neatnešė – dvikova baigėsi 0:0. Čempionato autsaiderių akistatos rezultatas labai nestebina – dzūkų komanda neįmušė jau trečiose rungtynėse iš eilės, o gargždiškiai, nors dažniausiai pastaruoju metu įvarčių retkarčiais įkrapšto, patys per porą dvikovų stipresniems varžovams leido įmušti aštuonis kartus.