Lygos vienvaldis lyderis Vilniaus „Žalgiris“ savo aikštėje egzaminavo Kauno „Stumbrą“, įveikė svečius 3:1 (2:0), iškovojo aštuntą pergalę iš eilės ir dar labiau padidino atotrūkį nuo persekiotojų. Įvarčius pelnė serbas Matija Ljujičius 21-ą, senegalietis Pape Mamadou Mbodjas 34-ą ir Vytautas Lukša 64-ą min. Kauniečiai santykį sušvelnino 90+4 min. po brazilo Cristiano Alexo smūgio.

Prieš dvikovą sostinėje buvo apdovanoti du žalgiriečiai: geriausias trečio rato treneris Valdas Dambrauskas ir žaidėjas Andrija Kaludjerovičius.

Rezultatai:

„Atlantas“ 2 - 1 „Sūduva“

11' Kazimieras Gnedojus [1 - 0]
55' Abdoul Sylla [2 - 0]
66' Admir Kecap [2 - 1]

„Atlantas“: M. Adamonis, A. Jokšas, V. Gašpuitis, K. Gnedojus, M. Beneta, O. Verbickas, A. Bartkus, D. Šimkus, M. Papšys (90+2 min. D. Kazlauskas), R. Gedminas (30 min. M. Maksimovas), A. Sylla (90+4 min. S. Rakauskas).

„Sūduva“: I. Kardumas, V. Slavickas, A. Jankauskas, M. Jablanas, P. Janušauskas (74 min. M. Činikas), P. Leimonas (86 min. D. Antanavičius), E. Veliulis, A. Kecapas, E. Jankauskas, N. Jamakas (53 min. P. Pavlovičius), T. Radzinevičius.

Vilniaus „Žalgiris“ 3 - 1 „Stumbras“.

21' Matija Ljujič [1 - 0]
34' Pape Mamadou Mbodj [2 - 0]
64' Vytautas Lukša [3 - 0]
90+4' Cristian Alex [3 - 1]

„Žalgiris“: S. Klevinskas, L. Klimavičius, D. Slijngardas, M. Mbodjis, E. Vaitkūnas, S. Blagojevičius, V. Lukša (80 min. J. Lasickas), S. Mikoliūnas, M. Ljujičius (72 min. L. Pilibaitis), M. Kuklys (77 min. M. Matošas), A. Kaludžerovičius.

„Stumbras“: R. Broetto, L. Artimavičius, R. Sadauskas, T. Snapkauskas, P. Kotovas, V. Armanavičius, G. Russo (46 min. C. Alexas), A. Basitas, A. Bareikis, R. Vėževičius (61 min. N. Petkevičius), A. Kore (52 min. K. Upstas).

„Atlantas“ savo vietos lyderių trejete „Sūduvai“ neužleido

Į medalius „SMScredit.lt A lygos“ čempionate nusitaikiusiai „Sūduvai“ nepavyko įkelti kojos į lyderių trejetą. Rungtynėse Klaipėdoje blankiai atrodę suvalkiečiai rezultatu 1:2 (0:1) nusileido vietos „Atlantui“, kuris po pergalės pakilo į antrą vietą, aplenkdamas rungtynėmis mažiau sužaidusius „Trakus“. Marijampolės klubas lieka ketvirtas.

Atakų lavina užgriuvęs varžovus nuo pat mačo pradžios „Atlantas“ ėmė dominuoti aikštėje. Įvarčio į stadioną atėjusiems žiūrovams laukti ilgai nereikėjo. Į virpstą pataikius aktyviai žaidusiam Domantui Šimkui, netrukus klaipėdiečiai išnaudojo standartinę situaciją, kai po Mariaus Papšio pakelto kampinio galva įmušė visiškai be priežiūros paliktas Kazmieras Gnedojus.

Aktyviai spaudę savo varžovus uostamiesčio futbolininkai jiems nesuteikė jokios erdvės. Įprastai labai aktyvus ir pavojingas Eligijus Jankauskas šįkart buvo nuolat apsuptas bent poros varžovų, todėl negalėjo išnaudoti savo greičio.

Tuo tarpu „Atlantas“ toliau kūrė progas. Po perdavimo iš aikštės gilumos prieš vartus iššoko Rokas Gedminas, bet futbolininkui nepavyko įveikti jį pasitikusio Ivano Kardumo.

Sužaidus pusvalandį, R. Gedminas buvo pakeistas. Jo vietoje pasirodęs Maksimas Maksimovas galėjo pasižymėti jau po kelių minučių. Marius Papšys puikiai krašte suklaidino Vaidą Slavicką ir perdavimu surado komandos draugą. Ruso smūgį vartininkas atrėmė. Nors pakartotiniu bandymu kamuolį į vartus nukreipė Abdoulas Sylla, tačiau tai jis padarė būdamas nuošalėje.

Artėjant pertraukai, „Sūduvai“ pavyko ilgiau kontroliuoti kamuolį, tačiau Mariui Adamoniui darbo praktiškai nebuvo.

Antro kėlinio pradžioje „Atlantas“ vieną po kito kėlė kampinius prie svečių vartų. Vienas jų baigėsi antru įvarčiu. Pasiųstą link vartų kamuolį Andrius Bartkus galva numetė link A. Syllos. Legionierius aplenkė gynėją ir vienu lietimu padvigubino klaipėdiečių persvarą.

Netrukus greitos atakos metu D. Šimkus griebėsi už galvos, kai labai gerą jo smūgį akrobatiniu šuoliu pirštų galais už vartų numušė I. Kardumas. Pakėlus kampinį, kamuolys nukrito laisvam Ovidijui Vebickui. Saugui smūgis pavyko, bet paskutinę akimirką koją koją kyštelėjo Admiras Kecapas, nukreipdamas virš skersinio.

Kone visi „Sūduvos“ bandymai surengti atakas baigdavosi prarastu kamuoliu ir žaibišku „Atlanto“ atsaku. Vieno jų metu prie baudos aikštelės buvo nugriautas M. Maksimovas, o baudos smūgiu M. Papšys mušė šalia vartų.

Iki tol praktiškai nieko nesukūrę sūduviškiai sušvelnino rezultatą kėlinio viduryje pirmu rungtynėse smūgiu į vartus. Standartinės situacijos metu kilus gaisrui prie „Atlanto“ vartų, A. Kecapas iš aštraus kampo mušė tiksliai.

I. Kardumui ir toliau teko rodyti savo meistriškumą atremiant M. Maksimovo smūgį galva. Legionierius iš Rusijos mušė po perdavimo iš krašto, o vartininkas kamuolį sugavo šuoliu.

Pabandžiusi surengti šturmą „Sūduva“ nieko nepešė. Perdavimus link vartų atmušė patikimai žaidę varžovų gynėjai, o toli smūgiai pavojaus nekėlė. Paskutinės atakos metu svečiai gavo teisę atlikti baudos smūgį, bet Predrago Pavločiaus šūvį vartininkas sugavo.

Žalgiriečiai iškovojo jau aštuntą pergalę iš eilės

Kauniečiai rungtynes pradėjo kiek netikėtu išpuoliu, kuomet Tomas Snapkauskas pasirinko smūgį iš gan tolimos distancijos. Tiesa, jam pritrūko šiek tiek tikslumo, mat kamuolys praskriejo šalia vartų ir rimtesnių problemų vartininkui Sauliui Klevinskui nesukėlė.

12-ą minutę neleistinai suklydo Linas Klimavičius, kuris neapdairiai perdavė kamuolį atgal vartininkui, o teisėjas iškart skyrė baudinį, bet ne nuo 11 metrų žymos. Kauniečių gretose smūgiuoti bandė ir Pavelas Kotovas, ir Vilius Armanavičius, bet jų šūviai buvo sėkmingai blokuoti ir masyvios žalgiriečių gynėjų sienos pramušti nepavyko.

Iki tol tylėję žalgiriečiai prabilo su kaupu. Neužtikrintai gynyboje sužaidęs P. Kotovas uždirbo aikštės šeimininkams kampinį, kur, kaip įprasta, šeimininkavo Mantas Kuklys. Po jo perdavimo nesėkmingai galva smūgiavo L. Klimavičius, tačiau jo bandymą efektingai pataisė Matija Ljujičius. Saugas akrobatiškai pašokęs smūgiavo per save, o vartininkui tiesiog beliko tik palydėti į vartų tinklą skriejantį kamuolį akimis (1:0).

Pasitikėjimo įgavęs M. Ljujičius ėmėsi lyderio vaidmens ir dar kartą smūgiuoti pabandė 28-ą minutę. Tiesa, nors ir ne toks stiprus saugo šūvis skriejo į apatinį vartų kampą, bet vartininkas spėjo sureaguoti ir sučiupti kamuolį.

31-ą minutę žalgiriečiai vėl atakavo pavojingai. Greitą išpuolį pradėjęs Saulius Mikoliūnas perdavė kamuolį Donavanui Sljingardui, kuris ne tik praskrodė pro visą „Stumbro“ gynėjų grandį, bet ir atliko aštrų perdavimą į baudos aikštelę įkirtusiam Andrijai Kaludjerovičiui. Deja, bet serbo šūvis skriejo šiek tiek virš vartų, o po minutės jis buvo blokuotas. 33-ią minutę virš vartų smūgiavo ir M. Ljujičius.

Varžovus prie vartų užspaudę žalgiriečiai netrukus vėl juos nubaudė. Kampinį aštriu prasiveržimu uždirbo Vytautas Lukša, o prie jo gairelės stojęs M. Kuklys padarė tai, ką moka geriausiai. 13-ą rezultatyvų perdavimą atlikęs saugas kamuolį patiekė kaip ant lėkštutės, o galingai nuo žemės atsispyrusiam Mamadou Mbodjiui beliko pasiųsti kamuolį į vartus (2:0). Tai buvo jau šeštas gynėjo taiklus smūgis šiemet.

Žalgiriečiai net ir po dviejų taiklių šūvių neatsipalaidavo ir toliau atakavo. Laimę iš toli bandė M. Kuklys, prie pat skersinio smūgiavo Slavko Blagojevičius.

Prieš pat kėlinio pabaigą po nesėkmingo komandos draugo smūgio rezultatą švelnino Robertas Vėževičius, tačiau jo įvartį šoninis teisėjas anuliavo, pakeldamas nuošalės vėliavėlę. Tiksint paskutinei kėlinio minutei „Stumbro“ treneris Mariano Baretto nusprendė pakeisti saugą, bet taip pat greitai apsigalvojo, o pirmas kėlinys baigėsi dviejų žalgiriečių įvarčių persvara.

Antro kėlinio pradžioje M. Baretto pagaliau atliko keitimą, o į aikštę išleistas Christianas Alexas iškart uždirbo pavojingą baudos smūgį, kuriuo nepavyko pasinaudoti Ainui Bareikiui. Jis pataikė į vieną iš savo komandos draugų ir iššvaistė gerą progą sušvelninti rezultatą. 53-ią minutę kauniečiai susikūrė dar dvi puikias progas pasižymėti, bet aštriais perdavimais nepasinaudojo nė vienas baudos aikštelėje lūkuriavęs stumbrietis.

Ramiai atlaikę kauniečių atakas žalgiriečiai ir vėl atsakė užtikrintai. 64-ą minutę M. Ljujičius įžvalgiai atliko aštrų perdavimą V. Lukšai, kuris nedvejodamas pasivarė kamuolį giliau į baudos aikštelę ir smeigė dar vieną įvartį į „Stumbro“ vartus (3:0).

Po įvarčio iškart vartininko budrumą patikrino M. Kuklys, bet jo smūgis buvo per silpnas. 67-ą minutę blokuotas S. Mikoliūno šūvis, o A. Kaludjerovičius buvo netaiklus dvejose atakose iš eilės.

Žalgiriečiai toliau dominavo visose aikštės pusėse, bet 76-ą minutę pavojingesnę progą susikūrė ir varžovai. Kampinio metu T. Snapkauskas atsilaisvino nuo jį dengusio gynėjo, bet smūgiavo šalia vartų.

Vėliau keliomis progomis nepasinaudojo A. Kaludjerovičius, kurių viena realiausių buvo 79-ą minutę, kuomet puolėjas pavojingai įsiveržė į baudos aikštelę. Progos smūgiuoti sulaukė ir po keitimo pasirodęs Linas Pilibaitis, bet abu kartus jam pritrūko šiek tiek tikslumo. 88-ą minutę L. Pilibaitis atsidūrė ir greitos atakos smaigalyje, bet smūgiavo šalia vartų.

Jau teisėjo pridėto laiko metu kauniečių legionierius Ch. Alexas pasinaudojo žalgiriečių atsipalaidavimu gynyboje ir pelnė paguodos įvartį. Rungtynės baigėsi rezultatu 3:1, o tai buvo jau aštunta „Žalgirio“ pergalė iš eilės.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris22172350:1953
2.Atlantas23143635:2245
3.Trakai22134536:1943
4.Sūduva22125535:2541
5.Stumbras23641327:4222
6.Lietava22471123:3619
7.Utenis22421620:3914
8.Kauno Žalgiris22271320:4413

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Andrija Kaludjerovičius („Žalgiris“) 11, Tomas Radzinevičius („Sūduva“) ir Nerijus Valskis („Trakai“) po 10 įvarčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)