Atsiprašymas. Jį klubo gerbėjams ištarė Panevėžio „Ekrano“ treneris Valdas Dambrauskas po pralaimėjimo 0:3 namie Vilniaus „Žalgiriui“.

„Labai tikiuosi, kad šiandien pralaimėjome mūšį, bet karas vis dar tęsiasi“, - pridūrė čempionų treneris.

Taktika. Panevėžiečiai rungtynes pradėjo penkiais gynėjais, bet labai greitai paaiškėjo, kad sutankinta gynyba – kiaura kaip rėtis. „Ekrano“ strategams jau pirmame kėlinyje teko atlikti keitimą ir koreguoti žaidybinę schemą. „Neįvykdėme nė vieno trenerių nurodymo. Žaidėjų traumos – ne pasiteisinimas: komandoje ne vienuolika ar dvylika futbolininkų. Jei esi „Ekrane“, reiškia, esi vertas jame būti“, - prastos nuotaikos neslėpė Panevėžio komandos kapitono raištį per rungtynes ryšėjęs Giedrius Tomkevičius.

Traumos. Prieš dvikovą su „Žalgiriu“ traumuotų „Ekrano“ žaidėjų sąrašą papildė saugas Donatas Petrauskas.

Serija. Kamilis Bilinskis įmušė šeštose rungtynėse iš eilės. Tiesa, praėjusio turo akistatos su Alytaus „Dainava“ protokole jo pavardės ties pelnytais įvarčiais nebuvo, bet jos ten nebuvo visai – treneris Marekas Zubas prieš rungtynes su „Ekranu“ nusprendė pasaugoti savo snaiperį nuo ketvirtos geltonos kortelės, o tuo pačiu – ir diskvalifikacijos. Tikslus „Žalgirio“ puolėjo smūgis buvo jau dešimtas šiame čempionate. „A lygos“ rezultatyviausiųjų sąraše K. Bilinskis tik vienu įvarčiu atsilieka nuo lyderio Evaldo Razulio iš „Atlanto“.

Užribyje. Po traumos vis dar neatsigaunantis E. Razulis Alytuje su „Dainava“ nežaidė. Klaipėdiečiai pergalę iškovojo ir be jo. Nors praleido pirmas, „Atlantas“ dar iki pertraukos rezultatą išlygino, o pergalę antrą vietą čempionate užimančiai komandai atnešė alytiškių gynėjo Deivido Padaigio įvartis į savo vartus – uostamiesčio futbolininkai laimėjo 2:1.

Debiutas. „Dainavai“ pirmą kartą vadovavo treneris Darius Urbelionis. Gedeminą Jarmalavičių prie komandos vairo pakeitęs kaunietis sakė, kad pagrindinis tikslas dabar – gerinti žaidimą. Lieka pripažinti, kad dzūkų komanda šįkart žaidė geriau negu keliose prieš tai vykusiose „A lygos“ dvikovose.

Pagaliau. 2011-ų birželio 24-a. Iki praėjusio šeštadienio tai buvo diena, kai „Sūduva“ pastarąjį kartą šalies čempionate nugalėjo „Kruoją“. Po to Pakruojo komanda laimėjo ketverias iš šešerių rungtynių ir dukart sužaidė lygiosiomis. Oficialu: prakeiksmas panaikintas. „Sūduva“ laimėjo Pakruojyje 2:0 ir privertė „Kruojos“ trenerį Aidą Dambrauską konstatuoti: „Sužaidėme vienas blogiausių sezono rungtynių“.

Be trenerio. Nesėkmių seriją, nors ir ne tokią įspūdingą, nutraukė ir „Šiauliai“, kurie prieš tai nelaimėjo penkerių „A lygos“ rungtynių iš eilės bei nusileido „Žalgiriui“ LFF taurės turnyro finale. Šiauliečiai Tauragėje 2:0 nugalėjo „Taurą“. Svečiams nesukliudė ir tai, kad ant suolo negalėjo sėdėti dvejoms rungtynėms diskvalifikuotas treneris Tomas Kančelskis. Kita vertus, T. Kančelskį prie komandos vairo „Šiauliai“ turėjo – futbolininkams nuo suolo vadovavo vyresnysis stratego brolis, klubo direktorius Deivis Kančelskis.

Progos. „Žaidėjams ne kartą sakiau, kad galima pralaimėti bet kokiu rezultatu. Nesvarbu kiek, svarbu – kaip. Šįkart viskas buvo neblogai“, - po ilgesnės pertraukos progą pagirti savo komandą rado „Tauro“ treneris Aleksandras Brazevičius. Tauragiškiai šįkart tikrai kovojo pagirtinai ir sugebėjo sukurti bent tris šimtaprocentes progas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)