„Pirmoje vietoje – apsauga nuo sutartų rungtynių. Pavyzdžiui, pernai įvedėme barjerus seniems ir naujiems klubų investuotojams, ir tai duoda rezultatų“, – teigė vienas LFF vadovų.

Prieš A lygos startą LFF vykdomasis komitetas nepritarė verslininkų iš Honkongo planams įžengti į šalies vicečempionų Pakruojo „Kruojos“ klubą, kuriam azijiečiai žadėjo surinkti didesnę dalį biudžeto.

UEFA mums rekomendavo jų neįsileisti, nes, remiantis gauta informacija, rizika buvo gana aukšta“, – aiškino E. Eimontas.

Kaip uždirbti iš nešvarių susitarimų panūdę „investuotojai“ veržiasi į Lietuvos futbolą, patyrė ir aukščiausiame divizione debiutuosiantis „Utenis“.

Savivaldybės dosniai remiamo Utenos klubo, šiemet planuojančio surinkti 330-350 tūkst. eurų dydžio biudžetą, direktorius Artūras Gimžauskas pasakojo per pastarąjį mėnesį sulaukęs ne vieno skambučio ar laiško iš abejotinos reputacijos asmenų, norėjusių įsitraukti į lygos naujokų valdymą.

„Bijau nesąžiningų žmonių, kurie yra šalia futbolo. Visos tos lažybos yra baisus dalykas, nes futbolas dėl jų gali nueiti šuniui ant uodegos“, – nuogąstavo A. Gimžauskas.

Kokių nuodų gali slėpti viliojantys pažadai, uteniškiai pasimokė iš kito nedidelio miesto klubo Gargždų „Bangos“. Prieš metus klubo valdymą perleidus rusams, „Banga“ paskendo ne tik skolose, bet ir lažybų skandaluose, todėl šį sezoną tik išimties tvarka pateko į I lygą.

Ten pat atsidūrė dar dvi įtarimų sukėlusios komandos: Alytaus „Dainava“ ir Panevėžio „Ekranas“.

A lygoje šį sezoną rungtyniaus čempionas Vilniaus „Žalgiris“, „Kruoja“, „Trakai“, Klaipėdos „Atlantas“, Marijampolės „Sūduva“, „Klaipėdos granitas“, „Šiauliai“ ir trys naujokai: Utenos „Utenis“, Kauno „Spyris“ ir Kauno „Stumbras“.

Čempionatas startuoja šį savaitgalį. Visas rungtynes tiesiogiai transliuos naujas A lygos partneris – pagrindinis šalies naujienų portalas DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)