Lietuvos rinktinė šiose rungtynėse išbandė visus atvykusius žaidėjus, išskyrus atsarginį vartininką Marių Rapalį.

Rusijos „B“ rinktinei šiose rungtynėse atstovavo daugiausiai šalies „Premjer“ lygos žaidėjai. Tarp jų – ir garsioms šalies ekipoms Maskvos „Dinamo“, Maskvos „Spartak“ ar Sankt Peterburgo „Zenit“ priklausantys futbolininkai.

Gynėjas Jevgenijus Makejevas bei saugas Aleksejus Jonovas jau yra debiutavę ir rusų nacionalinėje „A“ komandoje.

DELFI primena, kad Lietuvos ir Rusijos rezervinių rinktinių dvikova Grozne sulaukė dviprasmiškų vertinimų. Į šį regioną Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja nevykti ir primena, kad tarptautinė bendruomenė ne kartą yra konstatavusi šiurkščius ir nuolat vykdomus žmogaus teisių pažeidimus Čečėnijoje bei raginusi Rusiją juos nutraukti.

Absoliuti dauguma Rusijos pralaimėtų bylų Europos Žmogaus Teisių Teisme yra būtent dėl žmogaus teisių pažeidimų Čečėnijoje.

Tačiau Lietuvos futbolo federacija (LFF) į raginimus nereagavo ir rungtynės atšauktos nebuvo.

Rungtynės

Drąsiai rungtynes pradėję lietuviai sužaidus porą minučių surengė pirmą gana pavojingą progą – po Lino Pilibaičio perdavimo iš dešinio krašto kamuolio nepasiekė Ričardas Beniušis.

Sužaidus 10 min. Aikštės šeimininkai išsiveržė į priekį - Olegas Samsonovas smūgiavo iš maždaug 20 metrų. Smūgis nebuvo itin stiprus, tačiau tikslus – ne geriausią poziciją vartuose užsiėmęs Saulius Klevinskas šiek tiek lietė kamuolį, tačiau nuo įvarčio neišgelbėjo – 0:1.

Besibaigiant pirmajam kėliniui – 41 min. - į Lietuvos rinktinės vartus krito antras įvartis. Vytautas Andriuškevičius savo baudos aikštelėje bandė galva kamuolį perduoti S. Klevinskui, tačiau kamuolį perėmęs Andrejus Ješčenka permėtė jį per Lietuvos ekipos vartininką – 0:2.

Iškart po antrojo įvarčio kamuolys vėl atsidūrė Lietuvos rinktinės vartų tinkle, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę. Po pirmosios rungtynių dalies – 0:2.

Per pertrauką Rusijos ekipa atliko net 6 keitimus.

Antras kėlinys prasidėjo pavojinga lietuvių ataka – iš pradžių į vartus smūgiavo Linas Pilibaitis, tačiau kamuolys pataikė į varžovų gynėją, atšokusį kamuolį į vartus bandė pasiųsti Algis Jankauskas, tačiau kamuolys skriejo šalia virpsto.

73 min net dukart nuo pavojingų varžovų smūgių gelbėjo S. Klevinskas – iš pradžių iš baudos aikštelės kampo smūgiavo Aleksejus Jonovas, vėliau progą pasižymėti iš arti turėjo Ivanas Taranovas.

Per likusį laiką rezultatas išliko nepakitęs ir Rusijos rezervinė rinktinė šventė pergalę 2:0.

Lietuvos rinktinės sudėtis:S. Klevinskas, T. Mikuckis, A. Jankauskas, E. Vaitkūnas, V. Andriuškevičius (V. Slavickas), V. Šilėnas (M.Šablinskas), M. Panka, V. Lukša (G. Vičius), M. Papšys (V.Mižigurskis), L. Pilibaitis (M. Kalonas), R. Beniušis (D. Matulevičius).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją