Atrankos burtai lietuviams susiklostė palankiai – su jais F grupėje varžysis Gruzija, Kosovas, Šiaurės Airija ir Liuksemburgas.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) jau pradėjo pasiruošimą turnyrui bei atrinko jame dalyvausiančius du pajėgiausius šalies „Pro Evolution Soccer“ žaidėjus, kurie bus pristatyti kitą savaitę.

Žaidimų konsolės PS4 platformoje organizuojamo Europos čempionato atrankoje iš viso dalyvaus 55 šalys, kurių rinktinės buvo suskirstytos į dešimt grupių po 5 ar 6 komandas.

Atrankos dalyviai tarpusavyje sužais po du mačus vaizdo žaidime kontroliuodami būtent savo šalių rinktines, o į Europos čempionatą pateks visų grupių nugalėtojai.

Antrąsias vietas užėmusios rinktinės žais papildomame atrankos turnyre, kuriame paaiškės dar šešios Europos čempionate dalyvausiančios komandos.

Europos efutbolo čempionatas „UEFA eEuro“ vyks Londone, tikrojo Europos futbolo čempionato birželį metu. Ten 16 rinktinių bus suskirstytos į keturias grupes.

Pirmiesiems istorijoje Europos efutbolo čempionams atiteks UEFA įsteigti piniginiai prizai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)