Po pirmųjų pergalingų rungtynių su Armėnija (1:0), Lietuvos komandos treneris Antanas Vingilys startiniame vienuoliktuke atliko šešis keitimus, o pergalingo praėjusių rungtynių įvarčio autorius Benas Anisas žaidė nuo rungtynių pradžios.

Susitikimas su Rusija prasidėjo įprasta komandų žvalgyba, tačiau varžovai kiek daugiau kontroliavo kamuolį.

Vis dėlto Lietuvos rinktinė greitai sulaukė progos įmušti – praėjus vos 15 minučių šeimininkai prasižengė baudos aikštelėje ir buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys.Vis dėlto Edgaro Utkaus smūgiuotą kamuolį atrėmė vartininkas. Saugas bandė pataisyti savo smūgį prišokdamas prie atšokusio kamuolio, bet vartų sargas vėl reagavo nepriekaištingai.

Po šio epizodo lietuviai nepasimetė ir 24 minutę išsiveržė į priekį. Rusijos žaidėjas prasižengė prieš Beną Anisą, kuris pavojingai veržėsi link vartų prie baudos aikštelės. Standartinėje situacijoje šį kartą E. Utkus galingai ir tiksliai smūgiavo kamuolį į viršutinį kairįjį vartų kampą.

Rusai žaidė grubų futbolą ir toliau – 30 minutę jie liko be Vladimiro Moskvičevo, kuris negarbingai pažeidė taisykles ties aikštės vidurio linija krašte. Tai suteikė mūsų komandai daugiau erdvės ir ji toliau žaidė užtikrintai su kamuoliu bei varžovams nesuteikė daug erdvės prie savo vartų.

Po pertraukos, 64 minutę, lietuviai padvigubino pranašumą. Artūras Dolžnikovas galingai smūgiavo į vartus iš tolimos distancijos ir tai sukėlė problemų vartininkui, kuris atmušė kamuolį prieš save. Šia proga spėjo pasinaudoti netoliese tykojęs Jonas Bičkus, sėkmingai pataisęs komandos draugo smūgį.

Po dešimties minučių rusai liko žaisti dešimtiese, kai Aleksandras Černikovas buvo pašalintas iš aikštės už grubią pražangą aikštės viduryje.

Lietuvos rinktinė išlaikė pranašumą ir šventė pergalę 2:0. Paskutines grupės rungtynes lietuviai žais trečiadienį su Moldovos bendraamžiais. Jie nugalėjo Armėniją 4:1, bet turėjo pripažinti rusų pranašumą 1:2.

Rungtynių statistika:

Rusija U-19 – Lietuva U-19 0:2 (0:1)
Petrovsky stadionas, Sankt Peterburgas
Teisėjas – Maksim Matiunin (Rusija)

Įvarčiai: 24 min. E. Utkus (0:1), 64 min. J. Bičkus (0:2)

Įspėti: 27 min. N. Urba, 41 min. D. Raulinaitis, 68 min. A. Dolžnikov.

Lietuvos sudėtis: Kajus Urbietis, Ernestas Mockus, Vilius Armalas, Deividas Raulinaitis (55 min. Justinas Marazas), Arnas Paura, Neilas Urba (87 min. Renatas Banevičius), Titas Aukštuolis (46 min. Matas Vareika), Mindaugas Butkus (55 min. Artūr Dolžnikov), Edgaras Utkus, Benas Anisas (79 min. Dominyk Kodz), Darius Zubauskas (46 min. Jonas Bičkus).

Atsargoje: Tomas Čepulis, Gustas Gražiūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)