„Jau testavome B rinktinės žaidėjus rungtyniaudami Lietuvoje, o dabar futbolininkai turės galimybę įgyti žaidybinės praktikos tarptautinėse rungtynėse. Daugelis pakviestų žaidėjų dar jauni, todėl tikimės, kad jie ateityje galės papildyti nacionalinę rinktinę. Kai kurie tai jau padarė“, - kalbėjo R.Žutautas.

Į B rinktinę pakviesti Algis Jankauskas, Ramūnas Radavičius, Povilas Leimonas, Marius Papšys ir Nerijus Astrauskas, kurie praėjusią savaitę su A rinktine buvo išvykę žaisti draugiškas rungtynes Norvegijoje.

Rezervinės rinktinės pagrindą sudarys pirmaujančių A lygos klubų futbolininkai, tačiau bus ir du legionieriai – pernai jaunimo rinktinei atstovavę Marius Papšys iš Čekijos klubo ir Lenkijoje žaidžiantis Eivinas Zagurskas.

Pasak LFF rinktinių direktoriaus Roberto Tautkaus, sužaisti kontrolinį mačą lietuviams pasiūlė Saudo Arabijos atstovai.

„Jie ieškojo pajėgaus varžovo savo U-20 rinktinei, kuri stovyklauja Austrijoje ir ruošiasi liepos pabaigoje Kolumbijoje vyksiančiam FIFA pasaulio U-20 čempionatui. Mūsų rinktinei rungtynės su jais bus naudinga papildoma praktika“, - teigė R. Tautkus.

Lietuvos B rinktinė gyvens ir treniruosis Loipersdorfe, o rungtynės vyks antradienį Ilco stadione 18 valandą mūsų laiku.

Abu miesteliai yra Štirijos regione, kur treniruočių stovyklas pernai rengė Anglijos nacionalinė rinktinė, Vokietijos čempionas Dortmundo „Borussia“ klubas ir vienas garsiausių Anglijos Londono „Arsenal“ klubų.

Lietuvos B rinktinės sudėtis draugiškoms rungtynėms su Saudo Arabija (U-20):

Vartininkai:

Marius Rapalis (Vilniaus VMFD „Žalgiris“)
Šarūnas Jurevičius (FC „Šiauliai“)

Gynėjai:

Algis Jankauskas (VMFD „Žalgiris“)
Vaidas Slavickas (Marijampolės „Sūduva“)
Egidijus Vaitkūnas (VMFD „Žalgiris“)
Mantas Fridrikas (Kauno FBK „Kaunas“)
Povilas Leimonas („Sūduva“)

Saugai:

Karolis Chvedukas („Sūduva“)
Vaidotas Šilėnas (VMFD „Žalgiris“)
Arminas Vaskela (VMFD „Žalgiris“)
Andrius Urbšys („Sūduva“)
Arnas Ribokas (Panevėžio „Ekranas“)
Tadas Eliošius („Sūduva“)
Ramūnas Radavičius („Ekranas“)
Eivinas Zagurskas (Lenčnos „Bogdanka“, Lenkija)
Marius Papšys (FK „Pribram“, Čekija)

Puolėjai:

Arsenijus Buinickis (Alytaus „Dainava“)
Nerijus Astrauskas (VMFD „Žalgiris“)
Deivydas Matulevičius (VMFD „Žalgiris“)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją