Surinkęs 22 taškus „Ekranas“ pasivijo pirmaujančius Vilniaus „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Atlant“ klubus ir pakilo į antrą vietą.

Pirmą galimybę išsiveržti į priekį sukūrė aikštės šeimininkai. 13-ąją minutę Ričardas Beniušis po kampinio iššoko aukščiau už visus, tačiau smūgiu galva į vartus nepataikė. Dviem puolėjais žaidęs „Ekranas“ savo atakas grindė aukštais perdavimais, tačiau „Kruojos“ gynėjai klaidų nedarė ir nesunkiai nutraukdavo visus svečių bandymus.

17-ąją minutę tarpusavyje nesutarė Tadas Kauneckas ir Osvaras Reyesas, išbėgę link kamuolio. Jų laimei, R.Beniušis nesusiorientavo situacijoje ir nesugebėjo išnaudoti to, kad Panevėžio klubo vartai buvo likę tušti.

Mariui Eltermaniui pirmą kartą savo meistriškumą pademonstruoti teko tik 22-ąją minutę. Vitalijus Kavaliauskas iškrapštė kamuolį iš po gynėjo kojos ir pabandė pataikyti į tolimą kampą, bet „Kruojos“ vartininkas šuolyje kamuolį sugavo.

„Ekranas“ įsibėgėjo ir vis daugiau laiko ėmė praleisti varžovų aikštės pusėje. Suklydus Davydui Arlauskiui, V.Kavaliauskas prasiveržė dešiniu kraštu, tačiau pagailėjo perdavimo Artūrui Rimkevičiui ir nusprendė iš kelių metrų smūgiuoti į vartus pats. Kamuolys praskriejo virš vartų.

Dar po trijų minučių tik prastos kokybės aikštė sutrukdė A.Rimkevičiui pasinaudoti Aivaro Bagočiaus klaida aikštės viduryje. Tačiau vieną prieš vartininką iššokusį „Ekrano“ puolėją, bandantį susitvarkyti su šokinėjančiu kamuoliu, pasivijo D.Arlauskis ir pasiuntė kamuolį į kampinį.

37-ąją minutę visa „Ekrano“ komanda pakėlė rankas, prašydami rungtynių arbitro paskirti 11 m. baudinį po to, kai Arsenijus Buinickis klaidinančiu judesiu paguldė gynėją, kuriam kamuolys pataikė į ranką, tačiau švilpukas tylėjo. Kėlinio pabaigoje jau „Kruojos“ futbolininkai ėmė reikalauti baudinio, tačiau pries tai buvo užfiksuota aikštės šeimininkų pražanga.

Po pertraukos panevėžiečiai parėmė iniciatyvą. Vienas po kito į vartus pavojingai smūgiavo A.Rimkevičius, A.Vertelis ir V.Kavaliauskas. Po pastarojo tolimo smūgio M.Eltermanis kamuolį atmušė visai priešais save, tačiau atskubėjęs A.Rimkevičius antruoju bandymu į vartus nepataikė.

60-ąją minutę „Ekranas“ neišnaudojo puikiausios galimybės išsiveržti į priekį. Kontratakos metu A.Rimkevičius iššoko vienas prieš vartininką ir perdavė kamuolį V.Kavaliauskui. Tačiau pastarojo smūgį nuo vartų linijos „ištraukė“ pasiaukojančiai sužaidęs D.Arlauskis, iš kart po to atsitrenkęs į virpstą. Laimei, traumos futbolininkas išvengė. Po keturių minučių jau M. Eltermanis dar kartą pademonstravo savo reakciją, puikiai atrėmęs Edvino Girdvainio smūgį galva.

Viena iš retų „Kruojos“ atakų galėjo pasibaigti įvarčiu 84-ąją minutę, kai, niekam nepalietus kamuolio po Nerijaus Mačiulio perdavimo, šis skriejo į vartus, tačiau neįtikėtinu šuoliu komandą išgelbėjo Tadas Kauneckas.

„Ekranas“ pergalę išplėšė 88-ąją dvikovos minutę, kai A.Buinickis realizavo 11 m. baudinį, paskirtą už pražangą prieš Donatą Petrauską. Jau per teisėjo pridėtą laiką Uchenna Umeh galėjo įtvirtinti svečių pergalę ir nubausti didelėmis pajėgomis į priekį nuskubėjusius pakruojiškius, tačiau nesugebėjo pergudrauti M. Eltermanio.

„Šiauliai“ atlaikė „Žalgirio“ atakas

Paskutinės A lygos čempionato XII turo rungtynės tapo LFF taurės finalo generaline repeticija. Joje Šiaulių „Šiauliai“ savo aikštėje lygiosiomis 1:1 (1:0) sužaidė su lygos lyderiu Vilniaus „Žalgiriu“ ir turnyrinėje lentelėje aplenkė Gargždų „Bangą“.

Jau po pačios pirmosios šiauliečių atakos 2-ąją dvikovos minutę Armantui Vitkauskui teko išimti kamuolį iš tinklo, kai Lietuvos vicečempionų gynyba „pramiegojo“ Niko Tokičių, kuris įkirto į baudos aikštelę ir tiksliu smūgiu į tolimą vartų kampą išvedė „Šiaulius“ į priekį.

Atsigavę po tokio šalto dušo, žalgiriečiai pamažu perėmė iniciatyvą ir ėmė ieškoti kelių link atsitraukusių aikštės šeimininkų vartų. Pirmasis progą pasižymėti turėjo Andrius Skerla, tačiau jo smūgis praskriejo šalia virpsto.

16-ąją minutę Algis Jankauskas buvo labai arti to, kad išlygintų rezultatą, tačiau jo po kampinio galva smūgiuotą kamuolį nuo vartų linijos atmušė Filipas Zderičius. Dar po dviejų minučių Kamilis Bilinskis labai norėjo, kad rungtynių arbitrai parodytų į vidurio liniją, skelbdami įvartį, kai po jo smūgio kamuolys atsitrenkė į skersinį, atsimušė į žemę ir grįžo į aikštę.

„Šiaulių“ gerbėjai lengviau atsikvėpė 26-ąją minutę, kai Jakubo Wilko tolimas baudos smūgis praskriejo visai šalia skersinio, o 39-ąją minutę komandą gelbėti teko Pauliui Pociui po labai pavojingo tolimo Pavelo Komolovo smūgio. Vartininko atmuštą kamuolį antruoju bandymu vilniečiai pasiuntė į tinklą, tačiau buvo užfiksuota nuošalė.

64-ąją minutę savo meistriškumą teko pademonstruoti ir žalgiriečiui A.Vitkauskui. N.Tokičius sulaukė gero komandos draugo perdavimo, įsiveržė į baudos aikštelę, tačiau jo smūgį į tolimą vartų kampą „Žalgirio“ vartininkas atrėmė, išmušdamas kamuolį į kampinį.

Po keturių minučių sostinės klubas rezultatą išlygino. Puikiai kraštu prasiveržė Jakubas Wilkas ir atidavė tikslų perdavimą savo tautiečiui K.Bilinskiui, kuris smūgiu iš 10 m. nepaliko jokių vilčių P.Pociui.

79-ąją min. Vedranas Gercas galėjo išvesti „Žalgirį“ į priekį, kai suklydo neapdairiai vartus palikęs šiauliečių vartininkas, tačiau puolėjo smūgį blokavo gynėjas. Dar po 5 minučių atodūsis nuvilnijo tribūnose po K.Bilinskio gražaus ir techniško smūgio. Legionierius iš Lenkijos, kamuoliui nenusileidus ant žemės po perdavimo iš krašto, labai stipriai smūgiavo į vartus, bet į vartų stačiakampį nepataikė.

Rezultatai:

Pakruojo „Kruoja“ 0-1 Panevėžio „Ekranas“

88' [0-1] A.Buinickij (iš 11 m. baudinio)

„Šiauliai“ 1–1 Vilniaus „Žalgiris“

2' [1-0] N.Tokičius
68' [1-1] Kamilas Bilinskis

Turnyro lentelė:

1Žalgiris 1072119 - 51423
2Atlantas1071218 - 9922
3Ekranas1071223 - 121122
4Sūduva1144320 - 14616
5Kruoja1143415 - 15015
6Šiauliai1135315 - 17-214
7Banga1141618 - 20-213
8Dainava111289 - 27-185
9Tauras111199 - 27-184

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)