Uteniškiai pirmavo 1:0 po Roberto Freidgeimo smūgio 70-ą minutę, bet jau po 3 minučių Artūras Rimkevičius santykį išlygino.

Abiems komandoms tai buvo ketvirtos lygiosios šalies pirmenybėse. „Utenis“ su 16 taškų užima šeštą vietą, o „Stumbras“ (13 tšk.) yra septintas.

Kiek netikėtą - antrą pralaimėjimą šį sezoną - patyrė čempionato lyderis Vilniaus Žalgiris, svečiuose net 2:4 (1:1) nusileidęs Klaipėdos „Atlantui“. Klaipėdiečių legionierius iš Rusijos Andrejus Paniukovas atliko „hat-trick'ą“ (26-ą, 51-ą ir 69-ą min.), vieną įvartį aikštės šeimininkams pelnė ir kitas rusų futbolininkas Maksimas Maksimovas (56-ą min.)..

Abiejų vilniečių įvarčių autorius - Linas Pilibaitis (32-ą ir 78-ą min.).

Žalgiris“ su 39 taškais liko turnyro lyderiu, o jį persekiojantys „Trakai“ atsilieka tik 2 taškais. „Atlantas“ surinko 27 taškus ir yra ketvirtoje pozicijoje.

Rezultatai:

„Utenis“ 1 - 1 „Stumbras“

70' Robertas Freidgeimas [1 - 0]
73' Artūras Rimkevičius [1 - 1]

„Atlantas“ 4 - 2 „Žalgiris“

26' Andrej Paniukov [1 - 0]
32' Linas Pilibaitis [1 - 1]
51' Andrej Paniukov [2 - 1]
56' Maksim Maksimov [3 - 1]
69' Andrej Paniukov [4 - 1]
78' Linas Pilibaitis [4 - 2]

„Utenis“ ir „Stumbras“ pasidalijo po tašką

Utenos komanda savo žiūrovų akivaizdoje išsiveržė į priekį rungtynėse prieš „Stumbrą“, tačiau persvaros neišlaikė – 1:1 (0:0). Nutraukti keturių pralaimėjimų seriją svečiams padėjo 10-as A. Rimkevičiaus įvartis sezone, po kurio puolėjas rezultatyviausių lygos snaiperių sąraše pakilo į trečią vietą.

Nuo rungtynių pradžios abi komandos visų pirma rūpinosi savo vartų saugumu, aktyviu spaudimu neleido varžovams ilgai kontroliuoti kamuolio ir uždarydavo erdves aikštės kraštuose. Nežymią persvarą turėjo aikštės šeimininkai.

Pirmas pavojingas momentas kilo prie svečių vartų. 19-ą minutę Gabrieliaus Zagursko perdavimą link vartų gynėjai atmušė tiesiai R. Freidgeimui. Uteniškio stiprų smūgį už galinės linijos šuoliu teko nukreipti Giedriui Kvedarui.

Labiau saule, o ne akiai nepatraukliu futbolu besimėgavę žiūrovai, atgijo 43-ią minutę, kai iki tol nieko nesukūręs „Stumbras“ pasiuntė kamuolį į tinklą. Mohamedo Djabrailovo perdavimą link vartų galva nukreipė A. Rimkevičius. Pirmas prie kamuolio atsidūrė į baudos aikštelę įkirtęs Deividas Stradalovas ir smūgiavo taikliai, tačiau teisėjo asistentas pakėlė vėliavėlę ir užfiksavo nuošalę.

Netrukus pasižymėti galėjo ir A. Rimkevičius. Rezultatyviausias kauniečių futbolininkas iššoko prieš vartus po Nerijaus Mačiulio perdavimo, bet nesugebėjo pasiųsti kamuolio pro patikimai sužaidusį Pavelą Leusą.

„Utenis“ atsakė pavojingu išpuoliu. Aurimo Tručinsko perdavimą iš krašto krisdamas pabandė „uždaryti“ Povilas Krasnovskis, bet griebėsi už galvos, kai pasiuntė kamuolį šalia virpsto.

Iškart po pertraukos G. Kvedarui darsyk teko demonstruoti savo meistriškumą po tolimo Gabrieliaus Zagursko smūgio. Vartininkas šuoliu atmušė į apatinį vartų kampą skriejusį kamuolį.

55-ą minutę kamuolys vėl atsidūrė aikštės šeimininkų vartų tinkle, tačiau A. Rimkevičius įvartį po perdavimo iš krašto įmušė neleistinu būdu – ranka. Toks veiksmas rungtynių arbitro buvo įvertintas geltona kortele.

Kėlinio viduryje „Uteniui“ teko atlikti priverstinį keitimą, nes traumą patyrė ir rungtynių tęsti nebegalėjo Mantas Fridrikas.

Iškart po to Utenos komanda išsiveržė į priekį. Po kelių perdavimų vienu lietimu dešiniu kraštu prasiveržė A. Tručinskas ir pasiuntė kamuolį link vartų. P. Krasnovskis jį praleido R. Freidgeimui, kuris stipriu smūgiu vienu lietimu nepaliko G. Kvedarui jokių šansų - 1:0.

Persvara „Utenis“ džiaugėsi neilgai. Jau po trijų minučių kampinio metu oro dvikovą laimėjęs A. Račkus galva nukreipė kamuolį link vartų A. Rimkevičiui. Puolėjo smūgis kliudė gynėją, pakeitė kryptį ir po rikošeto atsidūrė vartuose -1:1.

Po šių įvarčių žaidimas pagyvėjo. Galimybių įmušti po perdavimo iš krašto turėjo kamuolio nepasiekęs uteniškis P. Krasnovskis, iš baudos aikštelės prieigų smūgiavo kauniečiai Ainas Bareikis ir M. Djabrailovas, bet rezultatas liko nepakitęs.

A. Paniukovas iškaršė kailį čempionams

„Atlanto“ futbolininkai pliaupiant lietui sužaidė geriausią sezono mačą ir parbloškė titulą ginantį čempioną „Žalgirį“. Uostamiesčio komandos atakų lyderis A. Paniukovas sugrįžo į rezultatyviausių pirmenybių futbolininkų viršūnę. Ruso sąskaitoje – 17 įvarčių.

Šlapia ir klampi veja neleido žalgiriečiams demonstruoti jiems įprasto žaidimo. Nors svečių atakose buvo nebūdingai daug techninio broko, tačiau keletą pavojingų progų „Žalgiris“ sukūrė. Jakubas Wilkas klastingai perdavė kamuolį į baudos aikštelę, ten varžovą aplenkė L. Pilibaitis, bet smūgiavo virš vartų. Netrukus puikiai oponentą suklaidino Serge‘as Nyuiadzis ir mušė pažeme šalia virpsto.

„Atlantas“ žaidė kovingai ir 26-ą minutę išsiveržė į priekį. Žalgiriečiams pirmu bandymu nepavyko apsiginti nuo standartinės padėties, o tinkamoje vietoje laiku atsidūręs A. Paniukovas smūgiavo tiksliai - 1:0.

Vis dėlto šeimininkai persvara ilgai džiaugtis negalėjo. 32-ą minutę Manto Kuklio smūgis buvo blokuotas, bet prie atšokusio kamuolio pirmas suskubo L. Pilibaitis ir išlygino rezultatą - 1:1.

Kėlinio pabaigoje iniciatyvą turėjo svečiai, tačiau kampinių ir aštrių perdavimų vilniečiai įvarčiais nepavertė.

Iš karto po pertraukos „Atlanto“ fanai turėjo progą pamatyti vieną gražiausių įvarčių šiame sezone, mušant baudos smūgį. 51-ą minutę A. Paniukovas standartinę padėtį išpildė idealiai ir nepaliko Sauliui Klevinskui nė menkiausios galimybės - 2:1.

Sutrikę žalgiriečiai 55-ą minutę gavo dar vieną smūgį. Po pakelto kampinio kamuolys nuskriejo iki Maksimo Maksimovo, kuris iš arti mušė akrobatiškai ir rezultatas tapo - 3:1.

„Žalgiriui“ nepavyko rengti pozicinių atakų, o kurį laiką pavojų prie varžovų vartų čempionai sukurdavo tik standartinių padėčių metu.

69-ą minutę svečių situacija dar labiau komplikavosi. A. Paniukovas tiksliu smūgiu užbaigė išpuolį ir įformino „hat-trick'ą“ - 4:1. Po kelių akimirkų Gerardas Žukauskas galėjo įkalti dar vieną vinį į čempionų karstą, tačiau saugo galingai smūgiuotas kamuolys skriejo šalia vartų „devyniukės“.

Vis dėlto šeimininkams nepavyko ramiai užbaigti rungtynių. 78-ą minutę po keitimo aikštėje pasirodžiusio Danielio Romanovskio smūgį atrėmė vartininkas, bet laiku prie kamuolio suskubęs L .Pilibaitis sušvelnino rezultatą - 2:4.

Netrukus M. Maksimovas smūgiavo į virpstą, o paskutinės minutės prie „Atlanto“ vartų buvo itin karštos. Deivido Šembero smūgį puikiai atrėmė Edvinas Gertmonas, taip pat vartų konstrukcija drebėjo ir po stipraus Jurijaus Kendyšo smūgio galva.

Visgi atlantiečiams pavyko atsilaikyti ir pasiekti revanšą už ankstesnius šio sezono pralaimėjimus.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris15130243:1039
2.Trakai15121239:1537
3.Sūduva1583431:1527
4.Atlantas1583427:1427
5.Spyris1461716:2719
6.Utenis1544712:2016
7.Stumbras1434712:2013
8.Kruoja1534819:2913
9.Klaipėdos granitas1524915:3510
10.Šiauliai15141012:417

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)