Europos U-17 čempionato (gimusių 2000 metais ir jaunesnių žaidėjų) atrankos etapo 13-oje grupėje Alytuje lietuviai pademonstravo kovotojų charakterį ir iki paskutinės minutės pagirtinai kovėsi su kiekvienu varžovu, tačiau liko be pergalių.

Dvikovoje su Turkija, kuri iki tol laimėjo abejas rungtynes, Lietuvos komandai buvo būtina pergalė. Mūsiškiai nuo rungtynių pradžios demonstravo, jog nesiruošia tik gintis ir atsiradus menkiausiai progai nuolat skubėdavo į ataką.

Pirmajame kėlinyje pavojingiausias epizodas buvo būtent prie turkų vartų po kurioziškos situacijos Lietuviai mušė kamuolį į varžovų aikštės pusėje, kur vartininkas Berke Ozeris nesėkmingai pataikė kamuolį galva ir pasiuntė jį savų vartų link. Deja, kamuolys prariedėjo šalia virpsto.

Antro kėlinio pradžioje po baudos smūgio galva šiek tiek virš vartų smūgiavo Karolis Uzėla. Kėlinio viduryje po turkų smūgio kamuolys pavojingai praskriejo šalia mūsiškių vartų virpsto. Dar po trijų minučių K. Uzėla netiksliai smūgiavo stovėdamas nugara į vartus.

68-ą min. lietuvių vartininkas Aivaras Bražinskas atrėmė turkų puolėjo smūgį galva. Geriausią ataką varžovai surengė 72-ą min., kai baudos aikštelėje Maliko Karaahmeto smūgiuotą kamuolį kojomis atmušė A. Bražinskas.

Lietuvos komanda metėsi į puolimą ir 80+1 min. galėjo išplėšti pergalę, bet po perdavimo iš krašto Tito Milašiaus galva muštas kamuolys praskriejo šalia virpsto. Skubėdami į priekį mūsiškiai apleido užnugarį ir paskutinę minutę varžovų puolėjas išbėgęs vienas prieš vieną nesuklydo.

Turkai triumfavo ir laimėjo visas trejas grupės rungtynes. Kitose rungtynėse Kaune Norvegija ir Ukraina sužaidė lygiosiomis 2:2 (1:0). Toks rezultatas tenkino norvegus, kurie užėmė antrą vietą ir iškovojo kelialapį tolyn. Ukrainiečiai liko treti, o lietuviai ketvirti.

Rezultatas:

Lietuva (U-17) 0 – 1 Turkija (U-17) (Alytaus SRC stadionas, 500 žiūrovų).

80+3' Atalay Babacan [0 - 1]

Įspėti:

21' Kerem Kesgin
40+1' Ozan Kabak
44' Matas Ramanauskas
64' Titas Milašius
77' Hasan Adiguzel (Turkija).

U-17 Lietuva: Arijus Bražinskas, Deividas Raulinaitis, Kipras Kažukolovas, Edgaras Utkus, Arnas Paura, Matas Ramanauskas, Matas Vareika (49 min. Matas Kubilius), Titas Milašius, Matas Gudaitis, Jonas Bičkus (73 min. Titas Aukštuolis), Arnold Baulin (41 min. Karolis Uzėla). Atsargoje: Tomas Čepulis, Rokas Gudelis, Džiuga Raudonius.

Galutinė 13–os grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Turkija33004:09
2.Norvegija31114:54
3.Ukraina30213:42
4.Lietuva30122:41

Iš viso atrankos etape dalyvauja 52 rinktinės, suskirstytos į 13 grupių. Į elito etapą pateks po dvi geriausias grupių komandas ir penkios geriausios trečias vietas užėmusios rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)