Penktadienį vakare atmosfera tribūnose žaidžiant JAV ir Irano rinktinėms Vilniaus arenoje buvo išties gyva, o F grupės antro turo rungtynių pradžia pusantro tūkstančio žiūrovų nuvilti neturėjo.

Irano vartininko Samimi Alireza raudona kortelė, JAV įvartis ir staigus Irano atsakas: karšta rungtynių pradžia, kurioje viršų dažniau ėmė emocijos, o ne šaltas protas.

Pasaulio reitinge 5-ą vietą užimantis Iranas išnaudojo savo patirtį bei JAV žaidėjų klaidas, nors intriga rungtynėse išliko iki pat paskutinių minučių.

Tik 39 min. Saeido Ahmado Abbasi įvartis į tuščius vartus leido Irano rinktinei lengviau atsipūsti – pergalė 4:2 bei užsitikrintas bilietas į atkrintamąsias.

Po mačo žurnalistų „Mix“ zonoje bandant pakalbinti iraniečius šie praeidavo nė neatsisukę.

Net rinktinės strategas Seyedas Nazemalshariehas nesustojo kalbintas Irano žurnalisto.

„Kodėl jis nekalba, juk iškovota pergalė?“, – klausiau kolegos iraniečio, kuris į Lietuvoje vykstantį čempionatą atvyko iš Londono.

„Ne, tai dėl Irano valdžios, ji ragina nebendrauti savo žaidėjams ir rinktinės nariams užsienyje su žiniasklaida“, – sulaukiu atsakymo.

„Mix“ zonoje stabtelėjo tik veteranas, trečio įvarčio autorius Ahmadas Esmaeilpouras, davęs interviu žurnalistui iraniečiui persų kalba.

Sulaukiu progos užduoti jam kelis klausimus angliškai. „Kokios nuotaikos po pergalės? Geros rungtynės, nors apmaudžiai susiklostė rungtynių pradžia – parodyta raudona kortelė vartininkui, buvome praradę koncentraciją.

Laimei, pavyko atsitiesti, susigrąžinome žaidimo kontrolę ir pasiekėme pergalę“, – po rungtynių kalbėjo Ahmadas Esmaeilpouras, 2016 metais su rinktine iškovojęs pasaulio čempionato bronzos medalius.

Po antros pergalės Iranas užsitikrino vietą atkrintamosiose, tačiau kol kas, anot 33-ejų žaidėjo, apie tai galvoti per anksti.

„Kitose rungtynėse žaisime prieš Argentiną, tad dėmesį telksime šiai akistatai, tik po jos galvosime apie aštuntfinalį“, – teigė A. Esmaeilpouras, po akimirkos raginamas rinktinės delegacijos nario žaidėjas patraukė į rūbinę.

Po rungtynių daugelis JAV žaidėjų neatrodė ypač nusivylę po nesėkmės elito būriui priklausančiam varžovui.

„Malonumas būti čia, mūsų vaikinams tai svajonės išsipildymas žaisti planetos čempionate.

Nesame iš profesionalių klubų, tačiau galime konkuruoti savo energija, noru kovoti ir charakteriu.

Analizavome pirmas rungtynes su Argentina, iš jų daug ko pasimokėme. Padarėme išvadas, šiame mače parodėme, jog mes galime kovoti“, – teigė Danielis Mattosas.

Be pergalių žengiantys JAV futbolininkai kol kas neprarado šansų pakovoti dėl trečios vietos grupėje, paskutiniame mače laukia taip pat dvi nesėkmes patyrusi Serbija. Pastaroji čempionatą pradėjo 2:3 pralaimėjimu Iranui, antrame po atkaklios kovos 2:4 nusileido planetos čempionų titulą ginančiai Argentinai.

„Laukia dar viena elitinė komanda. Serbai – fiziškai labai stipri, patyrusi, puikią gynybą demonstruojanti ekipa. Analizuosime jų kovą su Argentina, ruošimės šiam mačui.

Norėsime konkuruoti su serbais, laukia velniškai sunki akistata, turėsime pademonstruoti savo geriausią žaidimą pasaulio čempionate“, – kalbėjo JAV žaidėjas D. Mattosas.

F grupė (Vilnius) Iranas 4 – 2 JAV

3' [0:1] Gonzalez
3' [1:1] Tavakoli
7' [2:1] M. Javid
10' [3:1] A. Esmaeilpour
36' [3:2] Gonzalez
39' [4:2] S. Ahmad Abbasi

Rungtynių JAV – Iranas santrauką rasite čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)