Ježycės Poznanės-Grunvaldo rajono teismas Michalą N., Agnieszką K., Patryką B. ir Tomaszą D. už Lietuvos futbolo aistruolius įžeidžiančio transparanto iškėlimą pripažino kaltais ir skyrė laisvės apribojimą vieneriems metams, 30 valandų nemokamų viešųjų darbų ir dar dvejus metus uždraudė lankytis masiniuose renginiuose ar futbolo rungtynėse stadione.

Visi keturi buvo apkaltinti neapykantos kurstymu prieš kitos tautos žmonių grupę.

Iš viso po incidento stadione policija buvo sulaikiusi šešis „Lech“ klubo fanus. Teismas nustatė, kad keturi kaltinamieji rungtynių su „Žalgiriu“ dieną ruošė ir dukart stadiono II tribūnoje iškabino plakatą. Jį į areną atgabeno keliolika Poznanės futbolo fanų.

Po incidento kilo tarptautinis skandalas. Įvykį pasmerkė Lenkijos užsienio reikalų ministerija ir Lietuvos ambasadorius.

„Lech“ klubo atstovai tai pat pareiškė, kad tokiems asmenims, kurie įžeidinėja kitas tautas ar valstybes, nėra vietos Poznanės INEA stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (457)