UEFA pakviesta nepriklausoma rinkodaros ekspertų komisija nominavo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) projektą „Ladygolas“ tarp trijų geriausių 2016 metais moterų futbolo rinkodaros projektų kategorijoje.

Į šios kategorijos laureatus taip pat pretenduoja Anglijos ir Danijos futbolo federacijų pateikti projektai. Nugalėtojas paaiškės lapkričio 24-ąją Atėnuose. Prieš ketverius metus šiuose rinkimuose prizą kūrybiškumo ir novatoriškumo kategorijoje laimėjo projektas „Moterys už futbolą“.

„Tai, kad „Ladygolas“ pateko tarp trijų geriausių, kartu su tokių šalių kaip Anglija ir Danija projektais, yra pakankamai didelis įvertinimas, – sakė LFF prezidentas Edvinas Eimontas – Lietuvoje šis projektas tapo sėkmės istorija jau per pirmą sezoną, nes sulaukė didelio dėmesio tarp moksleivių ir dar kartą paneigė stereotipus, jog merginos negali įsitraukti į futbolą ar abejones dėl specifinio Futsalo žaidimo mokyklų salėse.“

Šių metų pradžioje startavęs „Ladygolas“ žiemą sutraukė daugiau nei 1500 moksleivių – jos žaidė 347 komandose iš 200 mokyklų. Projektas sukurtas pagal tradicinių moksleivių futbolo žaidynių „Golas“ idėją ir sujungus moterų bei salės futbolo (Futsalui) sritis.

Vienas pagrindinių „Ladygolo“ tikslų – sudominti futbolui iki tol nežaidusias ar mažiau žaidusias mergaites ir suteikti galimybę turiningai bei sportiškai praleisti laisvalaikį. Tuo pačiu – tai galimybė futbolo treneriams atrasti gabių žaidėjų.

Viena tokių– iš Luokės miestelio Telšių rajone kilusi Karolina Zelbaitė, kuri dabar sportuoja bei mokosi Šiaulių sporto gimnazijoje ir atstovauja merginų WU-15 rinktinei.

„Man gerai sekėsi „žaidynėse, todėl nusprendžiau toliau eiti su futbolu, – pasakojo Karolina – Po „Ladygolo“ tėvams paskambino treneris ir pakvietė į Šiaulius. Nuo rugsėjo čia mokausi, kas savaitę vykstame į rinktinės stovyklą Vilniuje. Atstovauti savo šaliai – labai geras jausmas ir atsakomybė. Svajoju žaisti ir moterų rinktinėje.“

2018 metais jaunosios Lietuvos futbolininkės turės unikalią progą – šeimininkių teisėmis dalyvauti pirmą kartą mūsų šalyje vyksiančiose Europos merginų (WU-17) finalinio etapo varžybose.