Į Gruziją neišvyko Tomas Danilevičius, įspūdingu smūgiu šeštadienį įmušęs antrąjį įvartį į ukrainiečių vartus, tačiau vėliau gavęs geltoną kortelę ir dėl jos diskvalifikuotas vienerioms rungtynėms. Toks pat likimas ištiko ir dešiniojo krašto gynėjo poziciją užimantį Arūną Klimavičių.

Paskutiniais duomenimis, nėra visiškai aišku tik dėl Mariaus Stankevičiaus galimybių žaisti, kadangi šis treniruotėje patyrė čiurnos traumą.

Pats M. Stankevičius nusiteikęs optimistiškai, nors pirmadienio vakarą Tbilisio priemiesčio Rustavio „Olimpi“ stadione jis ir treniravosi dvigubai trumpiau už komandos draugus.

„Vis dar jaučiu nepatogumą, koją skauda, dar nepraėjo patinimas. Nesinori rizikuoti, todėl su gydytoju nutarėme, kad dar nesitreniruosiu visu pajėgumu“, – pirmadienio vakarą „Kauno dienai“ sakė M. Stankevičius, bet kartu išreiškė viltį, kad per trečiadienio rungtynes galės išbėgti į aikštę.

Vis dėlto „nuostoliai“ ir „Lietuvos rinktinė“ pastaraisiais metais jau tapo neatsiejamais sinonimais. „Net nebeatsimenu, kada paskutinį kartą galėjome sakyti, kad žaidė visi geriausi mūsų žaidėjai, – pažymėjo vienas labiausiai patyrusių rinktinės futbolininkų Andrius Skerla. – Tačiau visi tie praradimai nemažina mūsų ryžto, esame pasirengę atiduoti 110 procentų jėgų“.

Motyvacijos netrūks

Gruzijos sostinė Tbilisis Lietuvos futbolininkus pasitiko masinėmis statybomis ir rekonstrukcijomis. Mūsų rinktinė lygiai taip pat nusiteikusi savo žaidimą rekonstruoti pagal esamą situaciją.

Nors ir nežinodamas, ar žais, M. Stankevičius užtikrino, kad rinktinei šiandien 17.30 val. Lietuvos laiku prasidėsiančiose rungtynėse su Gruzija netrūks motyvacijos. „Gal ukrainiečiai ir kalbėjo, kad nebeturi motyvacijos, bet aš manau, kad kiekvienas profesionalas privalo būti motyvuotas savo darbe. Jei nėra motyvacijos, kam eiti į aikštę. Mes norime parodyti, kad esame tikra komanda, kad galime kažką nuveikti. Be to, norime nudžiuginti sirgalius ir visus tuos, kurie myli futbolą“, – kalbėjo Italijos „Brescia“ klubo gynėjas.

A. Skerla lenkė galvą prieš varžovus, bet taip pat dėstė panašias mintis. „Gruzija turi labai technišką ir greitą komandą. Bet mes, įgyvendinę trenerių užduotis, tikimės teigiamo rezultato“, – sakė ekipos senbuvis.

Aritmetika – paprasta

Pergalė Tbilisyje ir Ukrainos pralaimėjimas Prancūzijai lietuvius galėtų kilstelėti į ketvirtąją vietą B grupėje. Lygiosios garantuotų dabar užimamą penktąją poziciją, o nesėkmės atveju tektų tenkintis šeštąja vieta.

Pirmieji du variantai mūsų rinktinei atrodo idealiausi, nors puolėjas Ričardas Beniušis mestelėjo: „O jei prancūzai nelaimės Ukrainoje? Gal per anksti skaičiuoti?“

Lietuvos rinktinės strategas Algimantas Liubinskas įsitikinęs, kad, galvojant apie teigiamą rezultatą, būtinai reikės mušti įvartį. „Ir vieno pergalei gali neužtekti, nes gruzinai gali ir sugeba gerai atakuoti“, – iš anksto savo auklėtinius įspėjo A. Liubinskas.

Jo žodžiams neakivaizdžiai pritarė ir Lietuvos rinktinės treniruotėje „Olimpi“ stadione dalyvavę Gruzijos žurnalistai. Jie tikėjosi saviškių pergalės, bet spėjo, kad rezultatas greičiausiai galėtų būti 1:0 ar 2:1 Gruzijos naudai. Jie pripažino, kad vokiečio Klauso Topmollerio treniruojamiems gruzinams koją gali pakišti papildoma atsakomybė garbingai baigti atrankos ciklą prieš savus žiūrovus Tbilisio „Dynamo“ stadione.

Paskutines rungtynes Gruzijos rinktinė žaidė praėjusį penktadienį, kai Dohoje draugiškame mače 2:1 įveikė Kataro rinktinę.

Trečiadienio rungtynių pradžia - 17.30 val., jas tiesiogiai transliuos TV1 kanalas.