Kovo 22 dieną Andoroje vyksiančiose rungtynėse aikštės teisėju dirbs FIFA kategorijos arbitras Nerijus Dunauskas, o jam talkins Europos jaunimo čempionatų finaluose patirties turintys Vytautas Šimkus ir Saulius Dirda. Rezerviniu teisėju bus Gediminas Mažeika.

FIFA kategorija nuo 2010 metų turinčiam N. Dunauskui tai bus debiutinės tokio rango rungtynės. Prieš tai vilniečiui teko teisėjauti tik kontrolinėms nacionalinių rinktinių rungtynėms, UEFA Europos lygos dvikovoms bei jaunimo rinktinių atrankos turnyruose.

„Tikiu, jog šios rungtynės Nerijui gali būti tramplynas į tarptautines aukštumas. Stebėjau jo pasiruošimą Turkijoje ir jo darbą šių metų A lygos čempionate, manau, jog jis pilnai pasiruošęs šioms tarptautinėms rungtynėms“, - portalui lff.lt pasakojo Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos prezidentas Sergėjus Sliva.

Pasak N. Dunausko kiekvienos rungtynės, kad ir kokios jos bebūtų yra svarbios ir joms reikia ruoštis ypač atsakingai.

„Jausti lengvą jauduliuką prieš artėjančias rungtynes visiškai natūralu.Kalbant apie pačias rungtynes, nesvarbu kokios rinktinės žaidžia į savo darba žiūriu profesionaliai ir man visos jos yra svarbios“, - sakė N. Dunauskas.

Savaitgalį N. Dunauskas su kolegomis teisėjavo „SMScredit.lt Alygos“ rungtynėms tarp Tauragės „Tauro“ ir Marijampolės „Sūduvos“. Šios rungtynės mūsų teisėjams buvo repeticija prieš Andoroje laukiančią atrankos dvikovą.

„Prieš kiekvienas tarptautines rungtynes stengiesi susirinkti kuo daugiau informacijos apie komandas ar rinktines, kurioms teks teisėjauti. Taip pat šiai dvikovai ruošiamės pagal Nacionalinės futbolo akademijos fizinio trenerio Mariaus Čeliausko sudarytą programą“, - pasakojo FIFA arbitras.

2014 m. Pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynės tarp Andoros ir Turkijos rinktinių taps dešimtosiomis, kurioms teisėjaus Lietuvos teisėjai. Iki tol oficialioms Pasaulio ir Europos čempionatų atrankos rungtynėms du kartus teko teisėjauti prieš keletą metų anapilin išėjusiam Algirdui Dubinskui, trys sykius Pauliui Malžinskui ir keturiose tarpautiniuose mačuose dirbo Gediminas Mažeika.