Pirmąją dieną susirinkusieji pritarė transformuoti Europos futbolo klubų forumą į Europos futbolo klubų asociaciją (ECA). Šis futbolo organas reprezentuos ir gins Europos futbolo klubus.

ECA tapo vienintele oficialia asociacija, kuris galės atstovauti Europos futbolo klubų interesus. Narystė šioje asociacijoje galios dvejus metus. Lietuvai, Latvijai ir Estijai, remiantis reitingais, ECA skirta po vieną vietą. Iš viso ECA turės 103 narius iš 53 valstybių. Lietuvai atstovauja "Ekrano" prezidentas A. Labinas.

UEFA prezidentas Michelis Platini pavadino susirinkimą istoriniu ir modernaus futbolo pradžios tašku.

"Labai ypatingi dalykai įvyko šiomis dienomis. Futbolo klubai, kurie yra pagrindinės viso žaidimo lastelės ir pagrindas jam klestėti, pagaliau tampa dalimi futbolo organizacijos piramidėje. Mes priimėme tokį sprendimą, atidžiai išnagrinėję teisines puses ir futbolo klubų norą dalyvauti priimant sprendimus susijusius su tarptautiniu futbolu", - sakė M. Platini.

Tą pačią dieną FIFA, UEFA ir ECA pasirašė memorandumą. Trišalio susitarimo esmė - FIFA pelno, gauto iš pasaulio ar Europos futbolo čempionatų, paskirstymas klubams, kurių žaidėjai atstovauja nacionalinėms rinktinėms. Taip pat FIFA ir UEFA pažadėjo atsižvelgti į klubų prašymą kiek įmanoma sumažinti tarptautinių mačų skaičių.

Antrąją forumo dieną buvo svarstoma futbolo klubų dalyvavimo Europos turnyruose sistema. Lietuvai šioje diskusijoje aktualiausia tema – vietų skaičius UEFA turnyruose po UEFA Intertoto turnyro panaikinimo (2008 metai bus paskutiniai, kai vyks šis turnyras). Forume buvo įsiklausyta į žemą futbolo reitingą turinčių valstybių prašymą - panaikinus UEFA Intertoto turnyrą, UEFA turnyruose dalyvaujančių mažųjų šalių klubų skaičius turėtų likti toks pats, koks yra dabar. Lietuvai tektų viena vieta UEFA Čempionų taurės turnyre ir trys – UEFA Taurės turnyre.

Forume buvo pasiūlytas naujas patekimo į UEFA Taurės grupių turnyro etapo formatas. Vietoje iki šiol naudotų 2 kvalifikacinių etapų ir I-ojo pagrindinio etapo, turėtų atsirasti keturi UEFA taurės kvalifikaciniai etapai. Tai reiškia, jog LFF taurės laimėtojas ir A lygos sidabro laimėtojas dalyvautų iškart antrame kvalifikaciniame etape, o trečia A lygos komanda dalyvavimą UEFA Taurės turnyre turėtų pradėti nuo pirmojo kvalifikacinio etapo.