Šalies A lygos prizininkų trejeto atstovų nuomonė panaši – varžovai teko itin grėsmingi.

„Priešininkai pažįstami, tad žinome jų pajėgumą. Prancūzai nuolat patenka į finalinius etapus, Rumunija priskiriama prie Europos elito rinktinių. Serbai pastaraisiais metais šiek tiek buksuoja, bet lietuviai jau anksčiau yra patyrę jų jėgą. Austrai kitąmet bus vieni Europos čempionato šeimininkų, tad jie bus geros sportinės formos. O Farerų salų rinktinė šiemet kando ir stiprioms komandoms“, – komentavo Kauno „FBK Kaunas“ vyriausiasis treneris Artūras Ramoška.

Vis dėlto pasibaigęs atrankos ciklas į kitų metų Europos čempionatą teikia vilčių, kad Lietuva gali kovoti su visais varžovais, ypač namų aikštėje.

„Šio sezono pabaiga parodė, kad Lietuva pajėgi kovoti su visais. Laimėjome paskutines dvejas rungtynes, o ir pralaimėjimas namuose prancūzams nebuvo pelnytas. Jeigu žaistume tokiu pačiu ritmu ir stiliumi, namuose mūsų turėtų bijoti visos rinktinės“, – įsitikinęs Panevėžio „Ekrano“ sporto direktorius Virginijus Liubšys.

Marijampolės „Sūduvos“ vyriausiojo trenerio Algimanto Gabrio teigimu, daug kas priklauso nuo to, kokie bus Lietuvos rinktinės planai, uždaviniai, ar rengiamasi daugiau jaunimu remtis, ar bus naujas treneris.

„Aš esu tos nuomonės, kad rinktinės treneris turi dirbti savo darbą, o ne tik epizodiškai prisidėti. Reikia stebėti ir jaunimo rinktinės žaidimą, kurti bendrą futbolo strategiją. Pavyzdžiui, jei mums trūksta puolėjų, reikia jų ieškoti, auginti, ir tai ne vienų metų darbas. Jie neatsiras vien tik skundžiantis „nėra puolėjų, nėra puolėjų“. Kartos keičiasi, ir paskui galėsim tik save kaltinti dėl nepadarytų darbų“, – kalbėjo marijampolietis.

Ekspertai apgailestauja, kad negana to, jog varžovai bus pajėgūs, finansinės naudos Lietuvos futbolo federacijai (LFF) jie neatneš.

„Finansinės naudos požiūriu irgi nekokie priešininkai teko. Tai nėra turtingos valstybės, išskyrus prancūzus. Bus nelengva, bet panikuoti nereikėtų. Su visomis rinktinėmis galima kovoti. O Lietuva paskutinėmis rungtynėmis tą įrodė“, – nedramatizavo padėties A.Gabrys.

Tuo tarpu kaimynams latviams burtuose ir vėl šypsojosi fortūna.

„Latviams labai gerai pasisekė. Jų varžovai finansiškai naudingi ir tikrai įveikiami. Izraelis žaidžia nestabiliai, graikai taip pat silpni išvykose, tad namuose Latvija gali iškovoti pergalių. O estai turbūt neturi jokių iliuzijų, nes jų grupė tikrai sunki“, – sakė V.Liubšys.