Per daugiau nei dvi savaites trukusią lygos pertrauką jonaviečiai sužaidė dvejas kontrolines rungtynes su Daugpilio „Daugavpils“ (Latvija) ir Utenos „Utenio“ ekipomis. Abejos baigėsi lygiosiomis 1:1.

Be to, Jonavos klubas pasipildė naujais žaidėjais. Į komandą įsiliejo gynėjas Benas Spietinis, puolėjas Rokas Krušnauskas, o su ja atsisveikino į Rumuniją išvykęs vidurio gynėjas Aleksandras Šušnjaras.

„Lietavos“ vyriausiasis treneris Robertas Poškus teigia, kad per pertrauką komanda sustiprėjo, tačiau toliau dairosi naujų žaidėjų.

„Pertrauka mus davė daug naudos. Po paskutinių skaudžių rungtynių su „Uteniu“ padarėme nemažai išvadų. Nepaisant liūdnų nuotaikų po pralaimėjimo, viskas buvo į naudą. Komanda ruošėsi, per trumpą laiką sužaidėme du draugiškus mačus, pasipildėme naujais žaidėjais. Tikiu, kad mūsų klubą jie tikrai sustiprins. Tačiau čia nėra galutinis taškas. Darbai ir procesas nesustoja, toliau dairomės komandos pastiprinimo“, – kalbėjo R. Poškus.

Ketvirtadienį (liepos 14 d.) savo naujus pirkinius treneris galės išbandyti kovoje su „Kauno Žalgiriu“, su kuriuo kovą sužaista lygiosiomis 2:2, o gegužę Kaune varžovai buvo sutriuškinti rezultatu 5:1.

„Kovai su „Kauno Žalgiriu“ mes esame pasiruošę. Daugiau nei mėnesį neiškovojome pergalės, dvejas draugiškas rungtynes baigėme lygiosiomis, tad norime vėl prisiminti pergalių skonį, tuo labiau, kad žaidžiame namuose. Nesureikšminame, kad kauniečiai yra lentelės dugne. Tai gera komanda, kuri gali įkąsti bet kam. Priešininkų nenuvertiname, ruošiamės rimtai, laukia atkakli ir įdomi kova“, – teigė „Lietavos“ treneris.

Jonavos klubo gretas papildęs R. Krušnauskas „Kauno Žalgirio“ gretose su trimis įvarčiais buvo rezultatyviausias žaidėjas, tačiau kol kas iš jo įvarčių gausos nesitikima.

„Rokas jau treniruojasi su mumis, išbandėme jį per draugiškas varžybas, tačiau jo forma dar nėra tokia, kokios norėtume. Nesitikime, kad jis atėjęs iškart pradės mums mušti įvarčius. Tai pirkinys labiau ateičiai, jam dar reikia daug dirbti“, – sakė R. Poškus.

Rungtynės Jonavos miesto stadione liepos 14 d. bus žaidžiamos 18.00 val. Pirmoje XVII turo kovoje antradienio vakarą Klaipėdos „Atlantas“ tik rungtynių pabaigoje 2:0 įveikė Utenos „Utenį“. Turnyro lentelėje klaipėdiečiai (35 taškai) pasivijo vieneriomis rungtynėmis mažiau sužaidusį Vilniaus „Žalgirį“, o „Utenis“ (12 taškų) tebėra 7-oje vietoje ir dviem taškais atsilieka nuo Jonavos komandos.

Patyręs treneris iš Ukrainos „Lietavai“ pasirengęs skirti 24 val. per parą

„Lietavos“ vyriausiajam treneriui R. Poškui nuo šiol talkins itin patyręs ir įspūdingą dosjė turintis futbolo treneris iš Ukrainos Piotras Kušlykas, kuris didžiąją karjeros dalį praleido Lenkijoje ir savo gimtoje šalyje.

UEFA PRO trenerio licenciją turintis 62-ejų metų futbolo specialistas 1971–1982 metais žaidė Ukrainos Ivano Frankivsko „Spartako“ klube, o baigęs futbolininko karjerą ėmėsi trenerio darbo. Per savo ilgametę karjerą jis treniravo Lucko „Voluinė“ (Ukraina), Užhorodo „Užkarpatė“ (Ukraina), Lodzės „Widzew“ (Lenkija) ir Ivano-Frankivsko „Karpatai“ (Ukraina) klubus.

Taip pat P. Kušlykas treniravo kelis I, II ir III Lenkijos lygų klubus ir iki šiol yra išlaikęs gerą reputaciją šios šalies futbolo pasaulyje. Ukrainoje P. Kushlykas po kartą sugebėjo atvesti „Voluinės“ ir „Užkarpatės“ klubus į aukščiausiąją šios šalies futbolo pirmenybių lygą.

Treneris teigia, kad su Lietuvos futbolu susipažino tuomet, kai dar pats žaidė Ivano Frankivsko klube, o į Jonavą pakvietė jo buvęs auklėtinis R. Poškus.

„Spartak“ klubas, kuriame tuo metu žaidžiau, 1977–1978 metais kovojo su Vilniaus „Žalgiriu“. Labai gerai atsimenu puikius žaidėjus Valdą Ivanauską, Bebjaminą Zelkevičių ir kitus. Į Jonavą mane pakvietė „Lietavos“ ekipos strategas R. Poškus, kurį galiu laikyti savo artimu draugu. Mes pažįstami daugiau nei 17 metų. 1999 metais jis žaidė mano treniruojamoje Lodzės „Widzew“ ekipoje. Tuo metu jis buvo labai jaunas žaidėjas, tad reikėjo jį pastatyti ant kojų ir paruošti. Jis dirbo tikrai sunkiai, įmušdavo daug įvarčių ir pateko į Lietuvos rinktinę.

Dėl to, sulaukęs R. Poškaus kvietimo, net neabejojau, nes kaip tik ieškojausi klubo. Turėjau keletą pasiūlymų, tačiau jie manęs netenkino. Aš visada esu pasirengęs R. Poškui padėti, nes vertinu jį kaip žmogų ir kaip futbolo specialistą. Abu turime panašią viziją, manau, dirbsime ranka rankon, vienas kitą išklausydami. Mūsų tikslas – sukurti kuo geriau žaidžiančią komandą, ateities komandą. „Lietavai“ esu pasiruošęs atiduoti viską ir dirbti 24 val. per parą, kad tik pavyktų pasiekti reikiamą rezultatą“, – kalbėjo P. Kušlykas.

Tiek pats miestas, tiek klubas treneriui paliko gerą įspūdį. Ypač daug potencialo jis mato tarp jaunų futbolininkų.

„Klubas dar tik kuriamas ir tai yra labai gerai. Nebloga infrastruktūra, tereikia tik pasiraitoti rankoves ir dirbti, dirbti ir dar kartą dirbti. Komandoje matau daug perspektyvaus ir įdomaus jaunimo, iš kurių išskirčiau 6–7 talentus. Juos noriu išvesti į priekį. Apskritai manau, kad svarbiausias mūsų tikslas yra išlikti lygoje ir ugdyti jaunimą. Kol kas jie manimi, kiek žinau, patenkinti, nors sunku, sunkiai treniruojamės, tačiau lengva niekur nėra. O pati Jonava man labai patinka, nemėgstu didelių miestų, todėl čia jaučiuosi puikiai“, – pasakojo futbolo treneris.

P. Kušlykas turi Ukrainos sporto meistro apdovanojimą. Už nuopelnus šalies futbolui jį apdovanojo ir Ukrainos futbolo federacija. Futbolo specialistas „Lietavos“ klube padės R. Poškui, kuris jau kurį laiką vertėsi be asistentų pagalbos. Futbolo specialistas į Jonavą atvyko birželio pabaigoje ir jau dalyvauja komandos treniruotėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)