Marijampolėje ruošiamasi U-19 čempionatui

Paskutinis LFF vadovų vizitas vyko Marijampolėje. LFF prezidentas Julius Kvedaras ir generalinis direktorius Edvinas Eimontas bei Marijampolės apskrities futbolo federacijos prezidentas Romas Kukis susitiko su šio miesto meru Vidmantu Braziu.

Tiek Marijampolės „Arvi“ arenos stadione, tiek senajame „Sūduvos“ sporto centro stadione kitąmet vyks 2013 metų UEFA U-19 jaunimo čempionato finalo etapas. Savivaldybės atstovai sutiko, jog pastarajame stadione iki kitų metų pirmenybių reikia atlikti vidinių patalpų remontą.

Marijampolės vadovai taip pat išreiškė norą atlikti atnaujinimus „Arvi“ arenos stadione siekiant, kad šis atitiktų UEFA 3 kategoriją. Ji reikalinga ne tik norint surengti tarptautines nacionalinių rinktinių rungtynes, tačiau ir tolimesniems UEFA klubų varžybų etapams, jei į juos prasibrautų „Sūduvos“ klubas. Savivaldybė įsipareigojo ieškoti finansavimo šiems darbams, o LFF suteiks reikalingas konsultacijas.

LFF delegacija dėl UEFA 3 kategorijos stadiono rekonstrukcijos taip pat buvo apsilankiusi ir Kauno miesto savivaldybėje. Lėšų šiai rekonstrukcijai pagal Valstybės investicijų programą žadėjo siekti Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Klemensas Rimšelis.

Mažeikiuose – naujo klubo vizija nuo pagrindų

Praėjusią savaitę LFF vadovai apsilankė ir Mažeikių miesto savivaldybėje, kur kartu su Telšių apskrities futbolo federacijos prezidentu Leonu Dunausku susitiko su meru Augustu Teniu ir kitais savivaldos specialistais.

„Mažeikių vadovai išreiškė norą po truputį burti naują reprezentacinę miesto komandą ir tai labai sveikintina. Svarbu, kad būtų išvengta praeities klaidų ir pradėta nuo pagrindų – infrastruktūros kūrimo, jaunimo auginimo – ir komanda remtųsi vietiniais žaidėjais.“, - sakė LFF prezidentas J. Kvedaras.

LFF delegacija domėjosi projektu „Juodpelkio parko ir stadiono kompleksinis sutvarkymas įrengiant pagrindinę miesto rekreacinę ir aktyvaus laisvalaikio zoną“.

Europos sąjungos ir Mažeikių savivaldybės lėšomis finansuojame projekte planuojama įrengti dirbtinės dangos aikštės stadioną treniruotėms, sutvarkyti aplinką.
LFF atstovai pateikė savo pasiūlymus ir pastabas dėl techninio projekto ir patvirtino savo įsipareigojimą padovanoti dirbtinės dangos aikštę, kai jau bus įrengtas pagrindas.

Planuose – dirbtinės dangos aikštės ir akademijos kituose miestuose
Pagal standartinių dirbtinių dangos aikščių projektą LFF iš viso dovanos naujos kartos aikščių dangas daugiau nei 10-čiai Lietuvos regionų. Tokios aikštės jau įrengtos Gargžduose, Kėdainiuose, Kaune, Panevėžyje, Tauragėje, Vilniuje, įrenginėjama aikštė Alytuje ir antroji Gargžduose. Planuose numatytos naujos aikštės Vilniuje, Telšiuose, Palangoje ir Klaipėdoje.

Sprendžiant pastaruosius klausimus LFF vadovai neseniai aptarė bendradarbiavimo galimybes su Vilniaus miesto meru Artūru Zuoku. Sostinėje antroji pilnų matmenų dirbtinės dangos aikštė – viena jau įrengta LFF stadione - atsiras kai tik bus priimtas sprendimas dėl vietos.

Su Vilniaus meru diskutuota ir kitais klausimais - pradedant bendra futbolo infrastruktūros būkle, Naujosios Vilnios aikštyno projektu, baigiant nacionalinio stadiono klausimu.

Aptarti dirbtinės dangos aikštės įrengimo klausimą LFF delegacija ne kartą apsilankė ir pas vietos merą Šarūną Vaitkų. Šiame mieste vis labiau jaučiamas aikščių stygius – čia kasmet vyksta U-17 rinktinių tarptautinis turnyras, stovyklauja įvairaus amžiaus rinktinės, rengiamas tradicinis „Palangos Juzės“ turnyras“, o nuo šių metų I lygoje žaidžia ir „Palangos“ ekipa.

Aikštės įrengimu aktyviai domisi ir Klaipėdos miesto savivaldybė. Klaipėdos vicemeras Vytautas Čepas lankėsi Nacionalinėje futbolo akademijoje (NFA) Kaune. Svečiams paliko įspūdį NFA auklėtinių turimos sąlygos ir treniruočių aikštynas.

NFA pavyzdžiu futbolo akademiją norima įsteigti ir Šiauliuose, kur miesto tarybos posėdyje apsilankė ir pasisakė LFF generalinis direktorius E. Eimontas.

Marijampolės "Sūduvos" SC stadionas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)