Du lemtingi įvarčiai prieš pertrauką

Pirmieji arčiau įvarčio Marijampolėje buvo kauniečiai, tačiau Tomo Miklinevičiaus smūgis sudrebino „Ekrano“ vartų virpstą. Panevėžio klubas abu savo įvarčius pelnė per paskutines 4 pirmojo kėlinio minutes. 43-ą minutę po Ramūno Radavičiaus baudos smūgio „Kauno“ žaidėjai atmušė kamuolį toliau nuo vartų, tačiau pirmas prie jo suskubęs Žilvinas Banys iš toli nuginklavo kauniečių vartininką.

Po kelių minučių, jau per teisėjo pridėtą laiką, Panevėžio komandos kanadietis puolėjas Stephenas Ademolu buvo neleistinai nugriautas baudos aikštelėje ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį, kurį sėkmingai realizavo R. Radavičius.

„Kaunui“ pavyko sušvelninti santykį po pertraukos. 79-ą minutę FBK surengė greitą ataką, kurią tiksliu smūgiu užbaigė Marius Činikas. Susitikimo pabaigoje kauniečiai visomis pastangomis stengėsi išlyginti rezultatą, o „Ekranui“ atsivėrė puikios galimybės kontratakuoti. Teisėjas prie pagrindinio laiko pridėjo 4 minutes, bet ir per jas rezultatas nepasikeitė, tad Panevėžio klubas namo išsivežė pergalę.

„Abi komandos turi senų sąskaitų, todėl motyvacijos šioms rungtynėms buvo daug. Manau, kad abi komandos parodė vyrišką kovą ir gerą žaidimą, nebuvo didelio grubumo. Antrojo kėlinio antroje pusėje šiek tiek atidavėme iniciatyvą varžovams. Mūsų taktiką nemažai lėmė tai, kad šeštadienį jau turime A lygos rungtynes. Džiaugiuosi galutiniu rezultatu, bet tai tik vienas žingsnis. Pirmąjį jau žengėme“, – teigė „Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

FBK „Kauno“ strategas Saulius Vertelis pabrėžė, kad praėjusį sezoną II lygos Pietų zonoje žaidusiems auklėtiniams trūksta aukštesnio lygio varžybų: „Ruošėmės šiam mačui kaip įmanoma, bet rezultatas neigiamas, tad reikės padaryti išvadas. Tokio lygio mačų mums trūksta. Žaidėme su A lygos čempionais, kurie prieš sezoną sužaidė nemažai kontrolinių dvikovų užsienyje su stipriais klubais. Kita vertus, ne ką nusileidome varžovams ir antrajame kėlinyje atrodėme gerai. Bet dėl patyrimo stokos padarėme vaikiškas klaidas ir praleidome du įvarčius.“

Realizavo baudinį ir baudos smūgį

Kitame pusfinalyje trečiadienį Vilniuje rungtynės tarp sostinės „Vėtros“ ir Marijampolės „Sūduvos“ komandų baigėsi lygiosiomis 1:1 (0:1). „Sūduva“ šiame mače pirmavo, tačiau persvaros išsaugoti nesugebėjo. Vis dėlto dėl išvykoje pelnyto įvarčio prieš atsakomąją dvikovą tvirčiau gali jaustis Marijampolės komanda.

„Sūduva“ vertėsi be savo atakų lyderio Povilo Lukšio, kuris nerungtyniavo dėl šeimyninių aplinkybių. Tačiau įvarčių sąskaitą marijampoliečiams atsidarė praėjusių metų „Vėtros“ rezultatyviausias žaidėjas.

12-ą minutę „Sūduva“ kėlė kampinį ir po gynėjo Nerijaus Radžiaus smūgio teisėjas užfiksavo „Vėtros“ futbolininko žaidimą ranka. Į aikštės šeimininkų vartus skirtą 11 metrų baudinį į buvusių kolegų vartus realizavo „Sūduvos“ gynėjas Tadas Kijanskas – 1:0 svečių naudai.

„Vėtros“ atakos dažniausiai buvo netikslios, o „Sūduvai“ nepavyko sėkmingai užbaigti greitų išpuolių. Vis tik vilniečiams pavyko išsigelbėti po standartinės padėties. 72-ą minutę Vilniaus ekipos naujokas Vladimiras Gogberašvilis suktu baudos smūgiu iš dešiniojo krašto pasiuntė kamuolį į „Sūduvos“ vartus – 1:1.

Vėliau, jau po baudos smūgio iš kito krašto, arti tikslo buvo kitas „Vėtros“ saugas Jevgenijus Morozas, bet jo galingas šūvis sudrebino varžovų vartų virpstą. Per likusį laiką nė vienai komandai pakreipti žaidimo sau naudinga linkme nepavyko, ir teisėjo švilpukas užfiksavo lygiąsias – 1:1.

„Rungtynės turbūt nebuvo itin gražios – labiau įtemptos, be daug pavojingų momentų. Manau, jog Sūduva pirmajame kėlinyje žaidė geriau. Jie užspaudė mus aikštės viduryje ir nesugebėjome nieko sukurti. Šiek tiek mūsų žaidimą pakoregavo ir greitas įvartis.

„Sūduva“ tvarkingai gynėsi ir kontratakavo. Jų komanda gerai sukomplektuota, o mūsų fizinė būklė dar prasta, nes per mažai ruošėmės sezonui. Todėl manau, kad išspaudėme ką galėjome. Rezultatas teikia vilties, niekas dar neprarasta“, - po rungtynių spaudos konferencijoje sakė „Vėtros“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys.

„Sūduvos“ vairininkas Donatas Vencevičius teigė, kad rungtynes galima įvertinti dvejopai: „Gerai tai, kad pavyko įmušti greitą įvartį ir tvarkingai gintis. Stengėmės varžovams neduoti erdvės ir tas pavyko.

„Vėtra“ beveik nieko nesukūrė, išskyrus tuos du baudos smūgius, vieną kurių ir realizavo. Tačiau kai kontratakuodavome ir išeidavome į geras pozicijas, paskutinis perdavimas būdavo tragedija. Žaidžiant aukščiausioje lygoje negalima taip užbaiginėti atakų. Tikrai gaila, nes galėjome šiandien namo išsivežti pergalę.

Manau, kad žaidimo kokybei turėjo įtakos ir aikštės kokybė. Marijampolėje visai kita danga, o čia žaidėjams sunku sugaudyti kamuolį. Panašiai buvo ir „Žalgirio“ bei „Šiaulių“ dvikovoje.“

Atsakomasis „Sūdvos“ ir „Vėtros“ mačas vyks balandžio 14-ąją, 18.30 val. Marijampolės manieže. „Ekranas“ ir „Kaunas“ tą pačią dieną 19 val. rungtyniaus Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione.

Statistika

Vilniaus „Sportimos“ maniežas, 700 žiūrovų
Teisėjas – Sergejus Slyva (Kaunas)
Vilniaus „Vėtra“ 1 : 1 Marijampolės „Sūduva“

12‘ [1 : 0] Tadas Kijanskas (11 m b.)
72‘ [1 : 1] Vladimir Gogberašvili

„Vėtros“ sudėtis: Valinčius, Usačiov, A. Jankauskas, Au. Veikutis, G. Freidgeimas (46‘ Vėževičius), Taut. Eliošius, Ražanauskas, Stanaitis (63‘ Moroz), Gogberašvili, Borovskij, Rimkevičius (80′ Žulpa).

„Sūduvos“ sudėtis: Vitkauskas, V. Slavickas, Radžius, Kijanskas, Skroblas, Chao, Chvedukas, Grande (88‘ Esau), Urbšys (70‘ Brokas), G. Slavickas (79‘ Koziuberda), E. Grigaitis.

Marijampolės futbolo komplekso maniežas, 600 žiūrovų
Teisėjas – Edmundas Gaigalas (Klaipėda)
FBK „Kaunas“ 1 : 2 Panevėžio „Ekranas“
43‘ [0 : 1] Žilvinas Banys
45+2‘ [0 : 2] Ramūnas Radavičius (11 m b.)
79‘ [1 : 2] Marius Činikas

„Kauno“ sudėtis: L. Vertelis, Činikas, Bagužis, Fridrikas, Andriuškevičius, Bartkus, Pocevičius (46 min. Valskis), Miklinevičius, Pehlič, A. Vertelis, Macežinskas (17‘ Podelis ((51‘ Račkus)).

„Ekrano“ sudėtis: Černiauskas, Pogreban, Gleveckas, Tomkevičius, Matovič, Arlauskas, Kučys (71′ Sasnauskas), Banys, Ademolu (64‘ Rimkus), Radavičius (57‘ Šarūnas), Varnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją