Ši neįmantri istorija įgavo naujų atspalvių, kai portalas futbolas.lt paviešino tų rungtynių žiūrovų nufilmuotus kelių „Šilo“ futbolininkų smūgius nuo 11 metrų žymos. Daugiausiai dėmesio sulaukė Gyčio Urbos bandymas smūgiuoti, po kurio kamuolys sustojo taip ir nepasiekęs „Šilutės“ vartų. Šis smūgis tapo interneto hitu ir buvo pakrikštytas blogiausiu visų laikų 11 metrų baudiniu. Į kadrą pateko ir Aurelijaus Jakelaičio „Panenkos“ stiliumi atliktas baudinys.

Jau kitą dieną LFF Drausmės komitetas pradėjo šių rungtynių tyrimą, netrukus estafetę perėmė ir federacijos Tyrimų komitetas. O trečiadienį nuskambėjo galutinis šio, beveik dvi savaites trukusio proceso, verdiktas. „Pagal LFF Drausmės kodekso 30 straipsnį Kazlų Rūdos „Šilas“ dėl nesportinio elgesio per LFF taurės turnyro antro etapo rungtynes nubaustas 1000 eurų bauda. O šios komandos žaidėjai G. Urba ir A. Jakelaitis turės praleisti trejas pirmos lygos rungtynes“, – portalui futbolas.lt sakė federacijos Drausmės komiteto sekretorius Ričardas Zdančius.

Įdomu, kad „Šilas“ trečiadienį ir vėl lankosi Šilutėje. Ten 18.30 val. prasidės pirmos lygos 12 turo rungtynės su „Šilutės“ ekipa. Pasak R. Zdančiaus, šiose rungtynėse G. Urba ir A. Jakelaitis jau negalės padėti savo komandai. „Šilo“ žaidėjų diskvalifikacija įsigaliojo dar antradienį. „Šilas“ turi teisę per 7 dienas apskųsti šį Drausmės komiteto sprendimą LFF Apeliaciniam komitetui. Kol kas apeliacijos negavome, tad sprendimas laikomas įsigaliojusiu“, – paaiškino R. Zdančius.

Šią savaitę bus paskirtos nuobaudos ir kitoms LFF taurės turnyre prasižengusioms komandoms. Kaip žinia, II lygoje žaidžiantys Vilniaus „Fakyrai-MRU“ ir Prienų „Rūdupis“ neatvyko į taurės rungtynes. Komandoms buvo užskaityti techniniai pralaimėjimai, bet vien tuo jos neatsipirks.

„Sprendimą priimsime per tris dienas. Nenoriu užbėgti įvykiams už akių, bet akivaizdu, kad už tokius dalykus klubai nusipelnė bent jau finansinių nuobaudų“, – teigė LFF DK sekretorius R. Zdančius.