Nors LFF vadovai ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje teigė sprendimą dėl nacionalinės komandos vyriausiojo trenerio paskelbs po Europos čempionato atrankos burtų, nėra jokių abejonių, kad pavasarį atrankoje į Senojo žemyno pirmenybes Lietuvos rinktinę ves jau kitas strategas.

Antradienio mačas su serbais E. Jankauskui buvo paskutinis vadovaujant nacionalinei komandai. Dar lapkričio pradžioje rašėme, kad LFF vadovybė yra pasiryžusi atsisakyti E. Jankausko paslaugų, nors trenerio sutartis su Lietuvos futbolo federacija (LFF) teoriškai galioja iki 2019 metų lapkričio ir klausimas likęs tik dėl skyrybų sąlygų – kompensacijos dydžio.

DELFI.lt žiniomis, ji gali siekti 6 mėnesinių atlyginimų sumą, o stratego alga atskaičius mokesčius per mėnesį – apie 6000 eurų.

Anot T. Danilevičiaus, dėl savo pozicijų negalėtų būti ramūs ir jaunimo rinktinių strategai.

– Kada turėtų paaiškėti situacija dėl E. Jankausko perspektyvų tęsti darbus su rinktine?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

– Pirmadienį turėjome su Edgaru Jankausku pokalbį. Aptarėme rezultatus Tautų lygoje. Galutinis sprendimas, kaip ir minėjome, greičiausiai bus paskelbtas po Europos čempionato atrankos burtų, kurie vyks gruodžio 2 d.

– Kiek yra tiesos, kad jau vyksta derybos dėl kontrakto nutraukimo? Juk iš esmės sprendimas jau priimtas dėl trenerio atsisveikinimo.

– Gruodžio 2-ąją oficialiai paskelbsime.

Manau, kad reikia suprasti, kas yra esminiai dalykai futbole – tai žaidėjas, treneris ir vadovybė. Pradėsime investuoti į visus šiuos tris aspektus. Tai yra į vaikų ir jaunimo ugdymo programas, į trenerių kvalifikacijos kėlimą ir į vadybą.
Tomas Danilevičius

– O kaip jūs vertinate tuos rinktinės rezultatus? Ar jums nekeista, kad treneris po tokių rezultatų vis dar savo poste?

– Rezultatai tikriausiai nieko netenkina – nulis taškų Tautų lygoje. Bet gal reikėtų pasižiūrėti kitaip. Ši nacionalinė komanda C divizione neturėtų būti. Žvelgiame į varžovus ir mus nuo jų skiria apie 100 pozicijų FIFA reitinge.

Rezultatai atspindi realią situaciją. Jei dar 10 rungtynių žaistume su pirmu penkiasdešimtuku FIFA reitinge, būtų toks pat rezultatas. Turiu omeny, kad liktume su nuliu taškų.

Manau, kad reikia suprasti, kas yra esminiai dalykai futbole – tai žaidėjas, treneris ir vadovybė. Pradėsime investuoti į visus šiuos tris aspektus. Tai yra vaikų ir jaunimo ugdymo programas, į trenerių kvalifikacijos kėlimą ir į vadybą.

2019 metais turime vadybos kursus kartu su UEFA „Certificate in football Management“, jie pirmąkart vyks Lietuvoje. Investuosime į jaunimo ir vaikų ugdymo programas bei trenerių kvalifikaciją. Tik per tokį darbą galima pakelti futbolo lygį.

– Ar čia yra jūsų nuomonė ar ir LFF Vykdomojo komiteto?

– Aš manau, kad VK nariai yra tos pačios nuomonės. O jeigu ne, tą reikės jiems įrodyti.

– Jei dėl trenerio sprendimas yra priimtas, kodėl reikia laukti gruodžio 2 d.?

– Kol kas kontraktas nėra nutrauktas. Kai tas įvyks, tada ir paskelbsime.

– Bet jūs jau apsitarėte dėl sprendimo, ar tie burtai dar gali kažką pakeisti?

– Mes su treneriu pasikalbėjome, aptarėme pirmadienį visus rezultatus, priežastis. Išklausėme jo poziciją, kokias jis mato problemas Lietuvos futbole. Bet kai bus sudėti galutiniai parašai, tada ir pranešime.

– O treneris dar nori treniruoti rinktinę?

– Jūs jo paklauskite.

– Kaip jums atrodė? Jūs juk su juo kalbėjote.

– Edgaras nori treniruoti, tik nežinau, ar Lietuvos rinktinę.

Pirmas Tautų lygos turnyras lietuviams prisvilo: C divizione 4 grupėje Lietuvos futbolo rinktinė pralaimėjo visas šešerias rungtynes ir nesurinko nei taško. Lietuva nukrito į žemiausią Tautų lygos D divizioną.

Pralaimėjimas serbams buvo jau 8-a iš eilės Lietuvos rinktinės nesėkmė. Paskutinį kartą mūsų šalies futbolininkai oficialiose rungtynėse pergalės skonį jautė prieš daugiau nei dvejus metus – 2016 metų spalio 11 dieną 2:0 įveikė Maltą.

Apskritai nuo 2016 m. pradžios, kada prie rinktinės vairo stojo E. Jankauskas, sužaistos 28 oficialios ir draugiškos rungtynės, pasiektos 3 pergalės, 5 kartus sužaista lygiosiomis ir patirta 20 pralaimėjimų, įvarčių santykis verčia užsimerkti – 15:56.

Po rudens kovų Tautų lygoje, pavasarį startuos Senojo žemyno pirmenybių atranka, kurioje paaiškės 20 rinktinių, dalyvausiančių finaliniame etape.

Dar keturios Europos čempionato rinktinės paaiškės po Tautų lygos atkrintamųjų rungtynių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)