Tarp daugybės svarbių konferencijos darbotvarkės klausimų bus sprendžiamas ir vieno LFF nario narystės sustabdymas.

„Laikinas narystės sustabdymas gresia Nacionalinei futbolo klubų asociacijai (NFKA), nes ji, pagal LFF įstatus, nevykdo jokios veiklos. Todėl yra siūlymas priimti sprendimą laikinai sustabdyti asociacijos narystę. Čia nėra jokios paslapties“, - DELFI penktadienį paaiškino LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

LFF įstatų 9 straipsnis teigia, kad „Konferencija, atsižvelgdama į Vykdomojo Komiteto pateiktą nuomonę, priima sprendimus dėl Nario (...) narystės sustabdymo (...). Laikinai sustabdyti (...) narystę LFF gali ir Vykdomasis Komitetas.

2003 m. lapkričio 20 d. įkurta NFKA 5 sezonus organizavo Lietuvos A lygos čempionatą, bet nuo 2009-ų metų tuo jau užsiima pati LFF.

NFKA buvo įsteigta 7 Lietuvos klubų (Kauno FBK, Panevėžio „Ekrano“, Rūdiškių „Vėtros“, Vilniaus „Žalgirio“, Klaipėdos „Atlanto“, Marijampolės „Sūduvos“ ir Vilniaus FC), kurių komandos dalyvavo Lietuvos aukščiausiojo lygmens futbolo čempionate.

„NFKA narystę siūloma sustabdyti iki tol, kol klubų atstovai apsispręs, ar jie nori tokios organizacijos, ar ne“, - DELFI sakė L. Varanavičius.

LFF Įstatuose numatyta, kad nario pareiga yra „dalyvauti varžybose ir kituose LFF organizuojamuose sporto renginiuose“.

DELFI primena, kad NFKA vadovu buvo Kauno FBK „Kaunas” klubo prezidentas Gintaras Ugianskis. Šį sezoną FBK „Kaunas“ žaidžia LFF II lygos Pietų zonos čempionate.

Pagal LFF įstatų 14 straipsnį, „Narystę sustabdyti gali Konferencija, jeigu Narys nevykdo savo prisiimtų įsipareigojimų (...). Šis sustabdymas įsigalioja iš karto po sprendimo priėmimo. Narystė yra stabdoma iki kitos Konferencijos (...).

Narystės sustabdymas tvirtinamas paprasta konferencijoje dalyvaujančių delegatų balsų dauguma, o kiti LFF nariai „negali palaikyti sportinių santykių su Nariu, kurio narystė laikinai sustabdyta“.

LFF eilinė konferencija šaukiama kartą per metus iki birželio 1 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją