Prasidėjus LFF prezidento rinkimų slaptam balsavimui konferencijos nariai buvo kviečiami po vieną prie balsavimo dėžių.

Naujuoju LFF prezidentu ketverių metų kadencijai paskelbtas Edvinas Eimontas.

Iš viso pateikti 78 galiojantys balsai (iš 79 delegatų): 73-is surinko Edvinas Eimontas (93,6 proc.), 5-is gavo Benas Renatas Baltusis (6,4 proc.).

„Esu sujaudintas, dėkoju delegatams už pasitikėjimą ir įpareigojimus. Tikiu, kad man vadovaujant per artimiausius ketverius metus galėsime kilstelėti futbolą į aukštesnį kokybinį lygį, kurio siekiame pagal futbolo strategijoje numatytus tikslus", - po balsavimo sakė E. Eimontas.

39-erių metų E. Eimontas – ekonomistas pagal specialybę – yra sukaupęs ilgametę futbolo vadybos patirtį. Nuo 2001 iki 2011 metų jis buvo LFF projektų skyriaus vadovu. Ten E. Eimontas kuravo tarptautinius ir vietinius projektus infrastruktūros, masinio futbolo, rinkodaros srityse, administracinės veiklos ir finansinės apskaitos reorganizaciją, klubų licencijavimo sistemos, ilgalaikės futbolo strategijos rengimą.

2011 m. E. Eimontas paskirtas LFF generalinio direktoriaus pavaduotoju, o 2012 m. – generaliniu direktoriumi. Būdamas vienu iš LFF vadovų ne tik organizavo įvairių sričių veiklą, bet ir tobulinosi Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) sporto vadybos studijų programose. Ten per kelerius metus mokėsi iš žinomų Europos sporto lektorių, universitetų ir įgijo aukščiausio trečiojo lygmens diplomą. Savo sporto vadybos patirtį kaip lektorius perteikia Lietuvos sporto ir Kazimiero Simonavičiaus universitetuose.

UEFA struktūroje E. Eimontas ėjo Žiniasklaidos komiteto nario pareigas, vėliau – „HatTrick“ paramos komiteto nariu. Taip pat prieš trejus metus išrinktas Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) viceprezidentu.

Edvino Eimonto dosjė:

Gimė 1976 m. balandžio 13 d. Kėdainiuose. Studijavo KTU Ekonomikos ir vadybos fakultete, nuo 2000 m. – ekonomikos studijų magistras.

LFF veikla:

Nuo 2001 m. iki 2011 m. – LFF projektų skyriaus vadovas, 2007-2009 m. klubų licencijavimo komiteto narys, 2009-2012 m. klubų licencijavimo komiteto pirmininkas. 2012-2016 m. LFF generalinis direktorius.

Tarptautinė veikla:

2011-2013 m. UEFA Žiniasklaidos komiteto narys.
Nuo 2013 metų – UEFA „Hattrick“ komiteto narys

Tarptautiniai Sporto vadybos kursai:

2010-2011 m. UEFA CFM (Certificate Football Management)
2011-2012 m. UEFA DFM (Diploma in Football Management)
2012-2014 m. MESGO (The Executive Master in European Sport Governance)

Kita veikla:

Nuo 2013 m. – LSFS viceprezidentas.
LSU Sporto industrijų programos lektorius
KSU Kūrybos visuomenės ir ekonomikos instituto lektorius.

Pagal LFF įstatus Konferencijai pirmininkavo LFF prezidentas. Konferencijoje be 74-ių dalyvių lankėsi svečiai iš UEFA – Frantisekas Laurinecas, UEFA Vykdomojo komiteto narys ir Zoranas Lakovičius, UEFA Santykių su Federacijomis skyriaus vadovas. UEFA atstovai taip pat dalyvavo LFF Vykdomojo komiteto posėdyje.

Pasak F. Laurineco, UEFA organizuoja vis daugiau programų, apimančių futbolo vystymo, mokslo, tobulinimosi sritis. Programos skirtos visoms federacijoms. Kiekvienos asociacijos veikla yra remiama, stebima. „Lietuvos futbolo federacija pelnė didelę UEFA pagarbą. Esate nedidelė šalis, tačiau federacija įvykdė daug tarptautinių turnyrų. Dėkoju prezidentui Juliui Kvedarui ir generaliniam direktoriui Edvinui Eimontui. Šiandien ypatinga diena, nes turėsite naują prezidentą. Asmeniškai bei UEFA vardu noriu padėkoti prezidentui Kvedarui už puikų darbą, kurį nuveikė per savo gyvenimą futbolo labui. Šio žmogaus žodis visada turėjo didelę reikšmę UEFA posėdžiuose“,- teigė F. Laurinecas.

„Kiekvienoje šalyje priešrinkiminė atmosfera būna įtempta. Prie to esame įpratę. Natūralu, kad šalies federacijų prezidentų veikla dažniausiai yra vertinama pagal nacionalinių rinktinių pasiektus rezultatus. Labai gaila, kad kita labai svarbi futbolo veikla, nėra matoma ir susilaukianti tiek daug dėmesio. Norime palinkėti šiandien išsirinkti prezidentą, mylintį futbolą, o futbolo bendruomenei susivienyti ir kryptingai judėti pirmyn“, – LFF Vykdomojo komiteto nariams teigė Z. Lakovičius.

LFF Konferencijos delegatai svarstė Tauragės apskrities futbolo federacijos (TAFF) narystės klausimą. Primename, kad TAFF narystė buvo sustabdyta iki artimiausios LFF Konferencijos.

Svečio teisėmis LFF Konferencijoje dalyvavęs buvęs TAFF prezidentas Sigitas Jukna savo kalboje pabrėžė, kad jo vadovavimo metu, Tauragės regionas dalyvavo visuose projektuose, susijusiuose su masiniu futbolu, pabrėžė aktyvų bendravimą su Tauragės valdžia, miesto bendruomene.

Konferencijos pirmininkas Julius Kvedaras taip pat suteikė galimybę pasisakyti svečio teisėmis dalyvaujančiam Arūnui Pukeliui. Pastarasis pabrėžė, jog Sigitas Jukna iš TAFF prezidento pareigų buvo pašalintas dėl konkrečių priežasčių.

LFF Konferencija 68 balsais (iš 74) nepritarė siūlymui patvirtinti Tauragės apskrities narystės sustabdymą. Nuo šio sprendimo priėmimo užfiksavimo, 5-i delegatai iš Tauragės futbolo federacijos apskrities tapo pilnateisiais LFF konferencijos dalyviais ir prisijungė prie LFF Konferencijos.

LFF konferencijoje įvykę sprendimai:

Konferencijos pradžioje į visus kreipėsi LFF prezidentas Julius Kvedaras, kuris supažindino konferencijos dalyvius su numatoma darbotvarke.

Buvo pranešta, kad konferencija vykdoma ir sušaukta, vadovaujantis LFF įstatais. Narių balsavimu patvirtinta konferencijos darbotvarkė. Atskiru balsavimu paskirti 3 nariai, kurie tikrins susirinkimo protokolą. Patvirtinta ankstesnės konferencijos protokolas.

Buvo pristatyta LFF veiklos ataskaitą už 2015 metus. Taip pat nepriklausomas auditorius pristatė savo ataskaitą bei patvirtinta LFF 2015 metų finansinė ataskaitomybė.

LFF Konferencija 68 balsais (iš 74) nepritarė siūlymui patvirtinti Tauragės apskrities narystės sustabdymą. Nuo šio sprendimo priėmimo užfiksavimo, 5-i delegatai iš Tauragės futbolo federacijos apskrities tapo pilnateisiais LFF konferencijos dalyviais ir prisijungė prie LFF Konferencijos.

Savo programas pristatė kandidatai į LFF prezidento postą:

Raimondas Karpavičius padėkojo jį palaikiusiems, palinkėjęs sėkmės visiems kandidatams informavo LFF konferencijos delegatus apie savo kandidatūros atsiėmimą.

Benas Renatas Baltusis, išreiškęs padėką Juliui Kvedarui, už jo veiklą pristatė trumpą savo programos viziją, kurioje didelę vietą užima infrastruktūros gerinimo planai.

„Futbole esu ne vienerius metus, dėl savo veiklos žinau visus tiek A lygos pirmaujančioms komandoms, tiek vaikų futbolo mokykloms, tiek mėgėjų ekipoms aktualius klausimus, nuolat prisidedu prie jų sprendimo. Tapęs LFF vadovu siekčiau vienybės Lietuvos futbolo pasaulyje, maksimalaus veiklos skaidrumo, su visa Lietuvos futbolo bendruomene diskusijose ieškotume geriausių išeičių iš susidariusios padėties, kurioje įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinių demonstruojami rezultatai netenkina nė vieno futbolo gerbėjo.

„LFF atstovams turi būti atviros durys diskusijoms pas visus aukščiausio rango šalies politikus, todėl reikalingi ir neabejotinos reputacijos vadovai. LFF vadovai turi užsiimti lobizmu, aktyviai bendrauti ir su valstybės, ir su savivaldybių vadovais. Tik taip galima gerinti infrastruktūrą, įsteigti akademijas didžiausiose apskrityse, siekti aukščiausio lygio stadiono statybų. Tą patį galima pasakyti ir apie bendradarbiavimą su verslo pasauliu“, – sakė pretendentas į Lietuvos futbolo vadovus Benas Renatas Baltusis.

Nerijus Dunauskas savo kalboje pabrėžė rimtus ketinimus darbuose užkertant kelią lažyboms. Išskirtinį dėmesį atkreipdamas į futbolo bendruomenės suvienijimą jis ragino susitelkti ir konstruktyvia kritika vadovaujantis peržiūrėti LFF strategiją, įstatus bei kitus futbolo bendruomenei aktualius klausimus.

Edvinas Eimontas pristatė savo asmeninę 15 metų veiklą futbole įvairiose pozicijose. Akcentuotas atvirumas ir noras įvykdyti evoliucinius pokyčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)