Taip pat buvo diskutuojama apie chuliganiškus išpuolius stadionuose ar jų aplinkoje, pirotechnikos priemonių naudojimą ir alkoholio vartojimą, greitosios pagalbos automobilio būtinybę rungtynių metu.

Taip pat svarstyta kaip įtraukti savanorius, kurie galėtų padėti prižiūrėti viešąją tvarką stadione ir kitaip prisidėti prie saugumo organizavimo. Keli Lietuvos čempionate rungtyniaujantys klubai šiuo metu jau naudojasi savanorių paslaugomis.

Susitikimo dalyviai išsakė savo pastebėjimus ir pageidavimus, pateikė pasiūlymus.

„Tikimės, jog tokie pokalbiai padės ateityje išvengti nesusipratimų ir incidentų futbolo rungtynių metu“, - sakė LFF prezidentas Julius Kvedaras.

LFF nutarė su klubais teikti siūlymą Kūno ir kultūros sporto departamentui dėl įstatyminės bazės, kuri reglamentuoja pašalinių asmenų įžengimą į aikštę rungtynių metu, tobulinimo. Taip pat sutarta, jog nuo kito „A lygos“ turo rungtynių šeimininkai privalės stadione užtikrinti greitosios medicinos pagalbą. Anksčiau greitosios medicinos pagalbos automobilis būdavo privalomas tik per tarptautines rungtynes.

Svarbu principingumas

Praėjusią savaitę LFF vadovai susitiko su policijos atstovais. Šį kartą jie pakviesti į susitikimą su klubais. LFF ir Policijos departamento aktyvi partnerystė tęsiasi nuo 2005 metų - policijos atstovai kartu su LFF vykdo įvairius prevenciją skatinančius projektus, konsultuoja ir moko kaip elgtis sporto renginių metu.

„Malonu, jog Policijos departamentas rodo norą bendradarbiauti, ieškoti sprendimų, kaip geriau užtikrinti žaidėjų ir žiūrovų saugumą per futbolo rungtynes. Manau, jog svarbiausia yra principingumas. Svarbu, jog visi klubai laikytųsi nustatytų taisyklių ir jomis vadovautųsi rungtynių metu“, - kalbėjo LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas.

Policijos departamento Viešosios policijos valdybos sporto renginių ir ekstremalių situacijų koordinavimo skyriaus vyriausioji specialistė Ingrida Lamanauskienė supažindino su institucijos kuruojama veikla ir pateikė pasiūlymus klubams dėl sklandesnio tarpusavio bendradarbiavimo.

Pasak Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos viršininko Remigijaus Stuko, „svarbu, jog klubai rungtynių metu taikytų vienodą apsaugos sistemą ir keistųsi informacija apie nepageidaujamus stadione asmenis, bendradarbiauti kitais saugumo klausimais“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)