2010 metų balandžio 1 d. LFF Drausmės komiteto (DK) nutarimas skamba grėsmingai ir visai neprimena tai dienai būdingų pokštų.

„DK nutaria (...) pareikšti FBK „Kaunas“ oficialu įspėjimą ir skirti 1000 Lt baudą. Taip pat uždrausti FBK „Kaunas“ klubo fanams Panevėžio mieste būti rungtynių stadione ir stadiono prieigose atsakomosiose 2009-10 m. LFF Taurės pusfinalio rungtynėse (...) FK „Ekranas“ - FBK „Kaunas“.

Tačiau kauniečiams ši situacija atrodo keista ir kelia naujų klausimų.

„Čia situacija įdomi yra tuo, kad esame LFF minėję ir rašę oficialius raštus, kad FBK oficialaus fanų klubo nėra, mes neturime tų asmenų nei vardų, nei pavardžių. Kauno klubas neorganizuoja jiems kelionių, fanai patys metasi pinigėlius išvykoms ir vyksta savo iniciatyva ir lėšomis.

Mums sunku juos tiesiogiai kontroliuoti ir net aistruolius informuoti, kad jie bus neįleidžiami į Panevėžio stadioną“, – antradienį DELFI sakė „Kauno“ klubo atstovas Eimantas Pūras.

„LFF nori, kad stadione būtų kuo daugiau žiūrovų, todėl kiekvienas sirgalius yra svarbus ir gerbiamas. Tačiau rungtynių metu yra tam tikros elgesio ribos. Sunku kalbėti apie žiūrovų pritraukimą į stadioną, kai jame grubiai pažeidžiama futbolo kultūra ir daroma žala jo įvaizdžiui.

Manome, kad organizuotos sirgalių grupės turi atsakyti už savo narių nesportiškus veiksmus. Šiuo atveju, FBK „Kauno“ sirgaliai net neprisiėmė kaltės dėl savo veiksmų, o savo atsiųstame rašte klubas teigė, kad už tai nėra atsakingas“, – savo oficialią poziciją DELFI dar kartą patvirtino LFF DK sekretorius Ričardas Zdančius.

LFF balandžio 12 d. dar kartą patvirtino, kad „DK sprendimas dėl nuobaudos FBK „Kaunas“ už nesportišką sirgalių elgesį ir tvarkos neužtikrinimą vykusiose LFF taurės pusfinalio rungtynėse nebus pakeistas“.

„Kauno klubas turėjo teisę kreiptis į LFF Apeliacinį komitetą (LFF AP) ir pateikti nesutikimą pagrindžiančias priežastis, tačiau šia teise nepasinaudojo“, – DELFI informavo R. Zdančius.

„Organizuota „Kauno“ gerbėjų grupė nebus įleista į Panevėžio „Aukštaitijos“ stadioną. Kiekvienas individualiai į stadioną norintis patekti futbolo gerbėjas turės tai padaryti įprasta tvarka – t.y., įsigijus bilietą su pažymėta savo vieta“, – rašoma oficialioje LFF.lt svetainėje.

„FBK fanai patys sako, kad neturi grupuotės vadų ir deklaruoja visų narių lygybę. Čia yra pirma problema. Antra problema yra ta, kad po DK sprendimo mes kreipėmės į LFF ir pateikėme informaciją, kaip buvo su Marijampolės maniežo apsauga. Ten nebuvo viskas taip blogai, kaip nušviesta.

FBK prašė anuliuoti tą (LFF DK) sprendimą ir panaikinti draudimą fanams vykti į Panevėžį. LFF realiai nesureagavo, nes oficialaus rašto negavome. Liko galioti jų sprendimas. Kaip viskas vyks trečiadienį Panevėžyje, sunku prognozuoti“, – pokalbyje su DELFI nuogąstavo „Kauno“ klubo atstovas E. Pūras.

Futbolo aistruolių, einančių į stadioną sraute, apsaugai ir teisėsaugos pareigūnams bus gana sudėtinga objektyviai nustatyti, kuris žmogus yra organizuotos fanų grupės narys, o kuris eilinis gerbėjas, pasipuošęs „Kauno“ klubo atributika.

„Kaip tai sutvarkyti? Ar mes būsime kalti, jei žmogus ateis į stadioną su „Kauno“ klubo šaliku ir bus neįleistas? Ar tai legalu? Mūsų fanai visur ir visada mus palaiko ir ko gero jie bus Panevėžyje. Jeigu jų neįleis, kaip tada...?“, – retoriniais klausimais pokalbį su DELFI baigė „Kauno“ komandos atstovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją