Neturintis tokio garsaus Europoje vardo, kaip Amsterdamo „Ajax“ ar Roterdamo „Feyenoord“, Hagos klubas yra gerai žinomas kituose sluoksniuose. Chuliganų.

Olandijoje teigiama, kad „Den Haag“ – „Olandijos „Millwall“ klubas, turint mintyje tai, kad žemesnėse Anglijos lygose žaidžiantį pietų Londono klubą garsina ne pasiekimai, o aršiausi šalyje fanai. Olandijos futbolo chuliganų hierarchijoje „Den Haag“ lenkia visus.

„Tauro“ direktorius Egidijus Katauskas neneigė, kad apie neramų „Den Haag“ aistruolių būdą, žino. „Su olandų klubu kalbėjomės dar nedaug. Bet jau kažkiek informacijos turime. Informacija liūdnoka – jų fanai yra gana agresyvūs. Kol kas daugiau ne ką tegaliu pasakyti. Reikės mums derinti šį klausimą“.

Pasak klubo vadovo, rungtynes „Tauras“ greičiausia žais Šiauliuose. Tauragės stadiono rekonstrukcija užsitęsė ir iki rungtynių jis dar vargu ar galės būti naudojamas. Tačiau netgi ne agresyviausi Olandijos chuliganai gali sukelti daugiausia problemų tauragiškiams ir šiauliečiams.

„Mes turime informaciją, kad „Den Haag“ aistruoliai bendradarbiauja su „Legia“ fanais ir vieni kitus palaiko“, – prisipažino E. Katauskas.

Grėsmė, kad vėl į Lietuvą sugrįš žmonės, kurie prieš ketverius metus pasižymėjo Vilniuje, iš tiesų yra aktuali. Mat „Legia“ savo kovas Europos lygoje pradės tik nuo trečio etapo. Be to klubo aistruoliai yra labai išsiilgę kelionių. Po eilinių incidentų, pavasarį Lenkijos valdžia uždraudė klubams įsileisti svečių fanus. Žadama šį draudimą taikyti ir naujų šalies pirmenybių rudens rate. Lenkų chuliganams liko vienas kelias - pasireikšti užsienyje.

2007-ų liepą „Legia“ fanai Vilniuje sukėlė tokias riaušes, kad privertė trauktis netgi specialiuosius policijos būrius. Po įvykių, prasidėjusių per pertrauką, antro rungtynių kėlinio niekas jau nepamatė – teisėjas atsisakė tokioje situacijoje išvesti komandas į aikštę, o didžiulius stadiono nuostolius „Vėtrai“ padengė lenkų klubas. UEFA tąkart diskvalifikavo „Legia“ ir „Vėtra“ pateko į kitą tuometinio „Intertoto“ turnyro etapą be kovos.

„Legia“ aistruolių forumuose žinia, kad "Den Haag" žais Lietuvoje sukėlė didelį susidomėjimą. Skaičiuojami kilometrai, domimasi bilietais, prisimenama apie kovas su Lietuvos policininkais Vilniuje ir Kaune. „Buvome Vilniuje, buvome Kaune, dabar išbandysime Žemaitijos policiją“, – teigiame viename pasisakyme.

Tiesa, lenkai dar nežino, kad jiems teks savo draugus iš Olandijos palaikyti ne Tauragėje, o Šiauliuose, kurių policija jau matė Krokuvos „Wisla“ fanus ir labai įsisiautėti jiems neleido.

Skirtingai, nei Lenkijos rinktinės fanų nusistatymas, prieš šio pavasario draugišką šalių rinktinių susitikimą Kaune, potencialių šios kelionės dalyvių nusistatymas nėra draugiškas lietuviams (nors ir pavasarį be incidentų neapsiėjo). „Legia“ fanai kalba apie Lietuvoje neva skriaudžiamus jų tautiečius. Prieš kelis mėnesius „Legia“ fanai pasigamino šovinistinio pobūdžio vėliavą su Lenkijos spalvomis, šios šalies, Ukrainos miesto Lvovo bei Vilniaus herbais ir užrašais „Lwow“ ir „Wilno“.

Vis dėl to labai didelės grėsmės „Tauro“ klubas nejaučia.

„Mes nieko nebijome“, - sakė E. Katauskas. – Nemanau, kad lenkų čia suvažiuos milijonas. Be to Šiauliai turi patirties, kaip elgtis su lenkų futbolo chuliganais. Manau, kad problemų būti neturėtų“.

Patys lenkai bijo tik to, kad jei jie kartais, kaip Vilniuje jie nutrauks rungtynes, ir olandų klubas bus pašalintas iš Europos lygos, kartu nenutrūktų ir ilgametė „Legia“ - „Den Haag“ chuliganų draugystė.