Nugalėtojui - svarbus pranašumas finiše

Tarpusavio dvikovose šiemet sostinės ekipa kol kas lenkia "Ekraną". Pirmajame rate Panevėžyje "Vėtra" laimėjo dramatiškas rungtynes 3:2, o rugsėjo 16 dieną atidėtame trečiojo rato mače Vilniuje nė vienai komandai įvarčio įmušti nepasisekė - užfiksuotos lygiosios 0:0.

Trečiųjų šio sezono komandų rungtynių svarbą geriausiai atspindi tai, kad iki sezono pabaigos likus penkiems mačams abi komandas turnyro lentelėje skiria vos taškas.

Lyderė "Vėtra" galėjo turėti ir didesnį pranašumą, bet praėjusį sekmadienį sužaidė lygiosiomis 0:0 su Tauragės "Tauru", o tuo tarpu "Ekranas" namuose sutriuškino Gargždų "Bangą" 5:1.

Kiekvienas toks kluptelėjimas gali kainuoti brangiai, bet dar svarbiau komandoms yra neatiduoti taškų tiesioginiams varžovams. Nors paskutinė ketvirtoji tarpusavio dvikova bus žaidžiama už mėnesio per paskutinį turą, lemtingas posūkis lenktynėse dėl aukso gali įvykti jau šįsyk.

Patyręs nesėkmę "Ekranas" nebegalėtų kontroliuoti čempionų titulo likimo ir turėtų laukti, kuri nors kita komanda pristabdytų "Vėtrą" iki čempionato finišo.

Savo ruožtu Panevėžio klubas įveikdamas varžovus gali suduoti varžovams psichologinį smūgį ir taptų padėties šeimininku.

Pergalės labiau reikia "Ekranui"

Lygiosios išsaugotų trapią "Vėtros" persvarą. Tai pripažino ir sostinės komandos vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys. Tačiau jis neneigė, kad pabandys žengti link čempionų titulo jau dabar.

"Lygiosios nebūtų pats blogiausias rezultatas, bet norėtume laimėti. Stengsimės pakartoti pirmųjų rungtynių Panevėžyje sėkmę. Šis mačas tikrai svarbiausias, tačiau tik iš tų, kurios buvo iki šiol.

Manau, kad viskas spręsis po šios dvikovos. Liks keturi turai, įsikišti į kovą dėl aukso gali ir ta pati (Marijampolės) "Sūduva". Svarbiausios kovos dar bus ateityje", - nenorėjo užbėgti įvykiams už akių treneris.

Jo oponentas Valdas Urbonas tikino, kad "Ekranas" privalo savo aikštėje iškovoti pergalę.

"Sunku paneigti rungtynių svarbą. Tai iš tikro daug ką lemsianti dvikova. Nepaisant to, kad dar turime dvejas rungtynes su "Vėtra", norint apginti čempionų vardus nugalėti reikia jau trečiadienį."

Dėmesys tarpusavio rungtynėms

V. Liubšys neigė, kad jo auklėtinius galėjo blogai psichologiškai paveikti savaitgalio kluptelėjimas Tauragėje, kur "Vėtra" nepajėgė įveikti "Tauro".

"Jokių psichologinių problemų nėra. Tauragėje buvo sunku ir pirmajame rate, tada irgi sužaidėme taikiai. Reikia pamiršti tą dvikovą ir galvoti apie artimiausias rungtynes.

Juolab, kad komanda Tauragėje bent jau gynyboje sužaidė gerai. Varžovams leidome susikurti tik vieną realią progą", - tvirtino "Vėtros" strategas.

"Ekrano" vairininkas V. Urbonas teigė, kad varžovų paskutinio turo rezultatas nėra didelis netikėtumas, o svarbiausia vis tiek bus žaisti tarpusavyje.

"Mes esame du kartus praradę taškus Pakruojyje. Bet dabar susitiksime ir išsiaiškinsime akis į akį. Tai ir yra geriausia. Žiūrovų laukia intriga, o žaidėjams bus futbolo šventė, kurių Lietuvoje dažnai nebūna.

Tikiuosi, kad panevėžiečiai futbolą myli ir nežiūrint to, kad darbo diena ar sunki ekonominė situacija, susirinks bei palaikys "Ekraną". Mums tai yra labai svarbu. Kai tribūnos yra užpildytos ar bent pilnesnės nei paprastai, mes jaučiame savo miesto palaikymą", - sakė treneris.

Spaudimu ir traumomis nesiskundžia

V. Urbonas pripažino, kad prie savų žiūrovų "Ekranas" didesnį jaus psichologinį spaudimą.

Bet stratego teigimu tai neturės neigiamų pasekmių.

"Psichologinis spaudimas jaučiamas ne tik dabar, bet ir visą sezoną. Bet mūsų žaidėjai yra patyrę, todėl tas spaudimas - tik teigiamas. Jis mobilizuoja ir nereikia žaidėjų papildomai užvedinėti dvikovai."

Spaudimo prieš mačą tikrai nejaus "Ekrano" serbas Darko Arandelovičius - jis dėl traumos nerungtyniaus.

"Yra klaustukų ir dėl kitų žaidėjų. Bet turime pakankamai aukšto lygio futbolininkų, kad galėtume daryti rokiruotes sudėtyje", - kalbėjo V. Urbonas apie savo komandos netektis.

"Vėtros" ekipoje, anot komandos vyriausiojo trenerio V. Liubšio, traumuotų žaidėjų nėra.

Vilniečiai praėjusiose rungtynėse netgi sulaukė papildymo - antrajame rungtynių su "Tauru" kėlinyje žaidė į ekipą sugrįžęs puolėjas Mindaugas Grigalevičius.