„Lech“ žaidimas – nepakeliamas, gėdingas ir panašus į žaislą

Portalas Sport.pl, vertindamas „Žalgirio“ ir „Lech“ akistatą, nevynioja žodžių į vatą. Vilniečių triumfas, populiaraus lenkų portalo nuomone, yra nevykusio „Lech“ žaidimo rezultatas – „Žalgirį“ lenkai atvirai tituluoja „silpna komanda iš Lietuvos“.

„Poznanės „Lech“ žaidimas mače su Vilniaus „Žalgiriu“ buvo fatališkas, kompromituojančiai silpnas ir nepakeliamas žiūrovams. Ir net taip žaisdamas „Kolejorz“ (tai alternatyvus „Lech“ pavadinimas – DELFI) sugebėjo rungtynių pabaigoje įmušti du įvarčius silpnai komandai iš Lietuvos. Iš lygos jie vis dėlto iškrito. Kaip tai apskritai įmanoma?“ - apmaudą lieja Sport.pl.

Anot portalo, „Lech“ su gerokai žemesnės klasės vilniečiais „turėjo laimėti net būdamas prastos formos“, bet nuvylė „net tuos paskutiniuosius klubu tikinčius sirgalius“.

Žinoma, portalas su skausmu prisimena Ryčio Leliūgos įvartį į „Lech“ vartus. „Trys įvarčiai – tiek įmušti turėjo „Lech“, kad patektų į kitą etapą. Kaip? Kur? Per kokį stebuklą? Su tokiu žaidimu? „Lech“ žaidėjai kaip suparalyžiuoti ėjo į futbolo vidutinioko „Žalgirio“ baudos aikštelę, kad leistųsi blokuojami be didesnių problemų“, - mačo apžvalgą tęsia Sport.pl.

Įtakingas sporto naujienų portalas galutinai sumala „Lech“ į miltus, Poznanės klubo žaidėjus palygindamas su stalo futbolo figūrėlėmis. „Kaip nepaslankūs žaisliniai futbolininkai ant spyruoklių, (...) jie napajėgė keliais dinamiškais judesiais išsivaduoti iš spąstų“, - rašo lenkai.

Nesėkmę akistatoje su „Žalgiriu“ Sport.pl tituluoja viena gėdingiausių per „Lech“ istoriją. Esą tai gali prilygti vienoms klaikiausių „Lech“ rungtynių, kai 1993 m. Poznanės klubas Maskvos „Spartak“ komandos buvo sumindytas rezultatu 1:5.

Įspūdžiai iš Poznanės stadiono slogūs: lenkų sirgaliai švilpė, šaukė ant klubo trenerio, o kai mačo pabaigoje „Lech“ pelnė įvartį, pranešėjas net nebandė siūlyti klubo fanams skanduoti „Žalgirio“ vartininką nuginklavusio „Lech“ žaidėjo pavardę.

„Rzeczpospolita“: tai lenkai parklupdyti

Įtakingo dienraščio „Rzeczpospolita“ svetainėje pateikiama mačo apžvalga, tyčia ar ne, prasideda nuo žodžių, kurie iškart asocijuojasi su „Lech“ sirgalių stadione iškeltu užrašu „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną!“.

„Lenkijos vicečempionai parklupdyti“, - konstatuoja „Rzeczpospolita“.

Kaip ir Sport.pl, ši Lenkijos žiniasklaidos priemonė „Žalgirį“ vadina daug žemesnio lygio komanda. Jei pažodžiui – „anoniminiais Lietuvos vicečempionais“.

Taigi, daugiausiai „nuopelnų“ taip pat priskiriama „Lech“ žaidimui.

„Lenkijos vicečempionai aikštėje buvo panašūs į futbolininkų kratinį, kurį kažkas privertė žaisti Europos taurių varžybose už bausmę“, - šaiposi „Rzeczpospolita“.

Tiesa, vieną komplimentą „Žalgiris“ užsidirbo: rungtynių apžvalgoje Ryčio Leliūgos įvartis aprašomas vaizdžiai, primenant, kad prieš smūgį į vartus žalgirietis apėjo net penkis šeimininkų žaidėjus.

„Rzeczpospolita“ pastebi, kad Poznanėje prasidės kaltųjų paieškos. Ir nors „Lech“ vadovybė dar iki atsakomųjų rungtynių užtikrino, kad klubo treneris Mariuszas Rumakas liks poste nepriklausomai nuo rezultato, dabar jis tribūnose priešininkų turi kur kas daugiau nei rėmėjų.

Primenamas ir „Lech“ sirgalių elgesys su skandalą sukėlusiu transparantu. „Rungtynės prasidėjo nuo Poznanės fanų kompromitacijos, kai jie iškabino įžeidžiantį transparantą „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną!“. O prie tribūnų lygio prisiderino ir žaidėjai“, - konstatuoja „Rzeczpospolita“.

„Lech“ žaidėjas: tai tragedija ir gėda

Kritikos sau negaili ir „Lech“ žaidėjai. Sport.pl cituoja Mateuszą Mozdzenį – futbolininkas savo komandos žaidimui apibūdinti taip pat nevengia žodžio „gėda“.

„Nemanau, kad žaidėme be ambicijų. Darėme, ką galėjome, kiekvienas dirbo kaip jautis. Bet ilgai nepajėgėme įmušti. Ką turiu pasakyti? Tai tragedija ir gėda“, - sakė futbolininkas.

„Lech“ žaidėjas neslėpė, kad įtampa komandoje buvo juntama jau po pirmųjų rungtynių Vilniuje, kurias „Žalgiris“ laimėjo rezultatu 1:0.

„Daug kas rodė, kad nesusitelkiame ir nepajėgsime atsirevanšuoti. Nepajėgėme. Mums kažko nuolat trūksta. Ko – negaliu diagnozuoti“, - atsiduso M. Mozdzenis.

Tuo tarpu portalas gloswielkopolski.pl „Lech“ žaidėjams tradiciškai skiria įvertinimus dešimtbalėje sistemoje. Dvejetas, kuolas, trejetas, ketvertas. Aukštesnio balo negavo nė vienas. O prasčiausią įvertinimą – kuolą – užsidirbo net penki „Lech“ futbolininkai: du pagrindinės sudėties žaidėjai ir visi trys, aikštėje pasirodę po keitimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (474)