O internete verda atskiros aistros – skandalingojo transparanto šalininkai savo gretomis bando pralenkti prieš viešo atsiprašymo lietuviams prisidėjusius lenkus.

Kvepia solidžia bauda

Portalas Sport.pl skelbia, jog tarptautinį skandalą sukėlęs užrašas „Lech“ gali kainuoti keliasdešimt tūkstančių eurų. Anot portalo, Lenkijos radijo eteryje ministras B. Sienkiewiczius pareiškė paraginsiąs UEFA kuo griežčiau įvertinti šį išpuolį.

„Ketinu kreiptis į UEFA vadovybę laišku, kuriame būtų pabrėžiama būtinybė kuo griežčiau veikti tokiais atvejais, kurie UEFA visuomet buvo labai jautrūs, t.y. religinių pažiūrų užgauliojimas ar politinių akcentų įvėlimas į rungtynes. Privalu reaguoti ryžtinga. Ir ketinu apie tai priminti“, - kalbėjo Lenkijos vidaus reikalų ministras.

Ministras apie transparantą: šlykštynė

Komentuodamas „Lech“ fanų panaudotą transparantą, jis klubo elgesį šioje situacijoje vadino „visiška kompromitacija“. Mat Poznanės klubo saugos tarnyba dar prieš rungtynes su „Žalgiriu“ buvo informuota tiek apie ketinimą tribūną „padabinti“ milžinišku audeklu, tiek apie ant jo užrašyto teksto turinį, tačiau prieš pirmą švilpuką transparanto nerado, o vėliau nesiėmė priemonių jam pašalinti.

„Klubo vadovybė čia visiškai susikompromitavo. (...) Tiesa yra tokia, kad dalis sporto klubų su aistruoliais chuliganais gyvena stebėtinoje simbiozėje“, - piktinosi B. Sienkiewiczius.

Antilietuvišką transparantą, kaip ir Lenkijos diplomatai, ministras kategoriškai pasmerkė. „Jeigu organizatoriai tampa pernelyg švelnūs, (...) visa tai baigiasi tokiais transparantais ir tokiomis šlykštynėmis, kaip ta, kurios liudininkais tapome. Klubų vadovybė turi apsispręsti, ko nori: sporto klubo ar sporto chuliganų klubo“, - sakė B. Sienkiewiczius.

„Lietuvių chamo“ transparanto gerbėjai vienijasi

Tuo tarpu socialiniame tinkle „Facebook“ buriasi skandalingojo transparanto šalininkų gretos. „Facebook“ grupėje „Litewski chamie, klęknij przed polskim panem!“ yra jau arti 8 tūkst. narių.

Šios grupės nariai atvirai deklaruoja manantys, jog nėra už ką atsiprašyti. Jie taip pat viešai smerkia dienraščio „Gazeta Wyborcza“ surengtą viešo atsiprašymo už transparantą akciją.

Tiesa, šiose neoficialiose lenktynėse pirmauja tie lenkai, kurie lietuvių atsiprašo už „Lech“ fanų išpuolį. „Gazeta Wyborcza“ interneto svetainėje paskelbtą viešą atsiprašymą parėmė jau daugiau kaip 13 tūkst. lenkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)