Šį sezoną Italijoje įsibėgėjo ir antrąją vietą „Serie A“ čempionate užimančios „Napoli“ ekipos lyderiu tapo Arkadiušas Milikas. 24-erių puolėjas per 27 mačus jau pelnė 13 įvarčių, jis yra penktas rezultatyviausias Italijos pirmenybių futbolininkas.

2016 metais iš Amsterdamo „Ajax“ į Neapolį už 35 milijonus eurų persikėlusiam lenkui iš pradžių Italijoje atsiskleisti trukdė traumos, tačiau šį sezoną atletui pavyksta jų išvengti bei demonstruoti geriausią žaidimą savo karjeroje.

Nors A. Milikas šį sezoną yra vienas geriausių „Serie A“ žaidėjų, dar rezultatyviau už jį rungtyniauja kitas lenkas. Nuo 2012 metų Lenkijos rinktinės garbę ginantį „Napoli“ atstovą pranoksta tik pernai nacionalinėje komandoje debiutavęs puolėjas.

Arkadiušas Milikas

Kšištofas Piatekas praėjusį sezoną dar rungtyniavo Lenkijos „Ekstraklasa“ vidutiniokų „Cracovicia“ gretose. Ten futbolininką pastebėjo „Genoa“ ekipa, vasarą įsigijusi jį už 4 milijonus eurų, o jau po pusmečio pardavusi devyniskart brangiau.

2018 metų pasaulio futbolo čempionate fiasko patyrusi Lenkijos rinktinė K. Piateko į Rusiją nusprendė nesivežti, todėl vasarą jis paskyrė tobulėjimui. Tai davė vaisių: per 19 rungtynių „Genoa“ klube jis pelnė net 13 įvarčių.

Toks pirmą kartą gimtinę palikusio lenko startas Italijoje greitai patraukė šalies futbolo grandų dėmesį. Sausio pabaigoje jį už 35 milijonus eurų nusipirko „AC Milan“ ekipa, taip radusi pamainą į Londono „Chelsea“ išvykusiam Gonzalo Higuainui.

Kšišofas Piatekas

Milano ekipos vadovų lūkesčių nepateisinęs G. Higuainas per 22 susitikimus pelnė 8 įvarčius, o argentinietį pakeitęs K. Piatekas jau yra arti šios atžymos nepaisant to, kad jo karjera madų sostinėje vos spėjo prasidėti.

K. Piatekas gindamas „AC Milan“ garbę sužaidė 5 mačus, per kuriuos jau spėjo pelnyti net 6 įvarčius. Šeštadienį atletas dubliu prisidėjo prie pergalės 3:1 prieš „Atalanta“, leidusios jo klubui įsitvirtinti ketvirtoje turnyrinės lentelės vietoje.

6 įvarčiams lenkui prireikė vos 310 minučių. Tai yra visų laikų „AC Milan“ rekordas.

Kol „Chelsea“ fanai klausia, kodėl jų palaikoma ekipa pasikivetė G. Higuainą, o ne K. Piateką, pastarasis demonstruoja įspūdingą formą ir rezultatyviausių „Serie A“ žaidėjų rikiuotėje vejasi pirmaujantį Cristiano Ronaldo. Lenkas savo sąskaitoje turi 17, o portugalas – 19 įvarčių.

„Šeši įvarčiai per penkis mačus yra nuostabu. Turiu taip žaisti ir toliau. Noriu padėti komandai judėti į priekį. Jaučiuosi tapęs šeimos dalimi“, – po šeštadienio rungtynių sakė K. Piatekas, kurio tikslas – po šešerių metų pertraukos sugrąžinti „AC Milan“ į UEFA Čempionų lygą.

„AC Milan“ gerbėjai jau patikėjo, kad komanda rado savo naująjį Andrejų Ševčenką, o rankomis trina ir Lenkijos futbolo mylėtojai. Rudenį K. Piatekas jau debiutavo šalies rinktinėje ir per du susitikimus pelnė vieną įvartį.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)