Tačiau jau dabar aišku, kad antrą vietą C grupėje sensacingai iškovoję estai lemiamame kvalifikacijos etape susitiks su viena iš šių keturių komandų - Kroatija (7 vieta reitinge), Portugalija (11 vieta), Airija (13 vieta) arba Čekija (15 vieta).

Būtent šios šalys pagal UEFA rinktinių koeficientą prieš burtų traukimo ceremoniją bus priskirtos pirmam krepšeliui.

Tuo metu estai (37 vieta) kaip ir turkai (18 vieta), bosniai (19 vieta) bei juodkalniečiai (35 vieta) pateks į antrą pagal pajėgumą krepšelį.

Atkrintamųjų varžybų poras sudarys po vieną komandą iš kiekvieno krepšelio.

Antrą vietą E grupėje užėmė švedai (24 taškai) kaip geriausia antra visų grupių komanda automatiškai įgijo teisę žaisti Europos čempionate.

Mačai dėl paskutinių bilietų į 2012 metų Europos pirmenybes bus žaidžiami lapkričio 11 (arba 12) ir 15 dienomis - vienas namuose ir vienas išvykoje. Teisė vykti į Lenkiją ir Ukrainą atiteks visų keturių porų nugalėtojams.

Atrankos atkrintamųjų varžybų burtai bus traukiami ketvirtadienį 14 val. Krokuvoje.

DELFI primena, kad kelialapius į 2012 metų Senojo žemyno pirmenybes jau yra užsitikrinusios 12-a rinktinių: šeimininkės Lenkija ir Ukraina, atrankos varžybų grupių nugalėtojos Vokietija, Italija, Olandija, Anglija, Ispanija, Rusija, Prancūzija, Graikija, Danija ir geriausia tarp visų antrą vietą užėmusių komandų - Švedija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją