Susitikime su žiniasklaida VMFD „Žalgirio“ direktorė Vilma Venslovaitienė pasidžiaugė, kad varžovas rungtynėms pasirinktas ne atsitiktinai.

„Prieš pusę metų rengėme spaudos konferenciją, kurioje sakėme, kad „Žalgiris“ atgimsta. Šiandien dar drąsiau sakau, kuriame daug ambicijų, norų, tikslų, einame aukštai iškėlę galvas.

Praėjo 600 metų nuo datos, kada Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės kariuomenė su sąjungininkais lenkais sumušė kryžiuočius. Lygiai prieš 50 metų Vilniaus „Žalgiris“ pirmą kartą išvyko į tuometinį užsienį, į Lenkiją, kur žaidė trejas rungtynes. Vienerias rungtynes „Žalgiris“ tada sužaidė būtent su Gdansko „Lechia“.

„Visus noriu pakviesti rytoj palaikyti VMFD „Žalgirį“ tokio paties pavadinimo stadione. Rungtynės prasidės 19:00 val., renginys skirtas vaikams, šeimai, prasidės valanda anksčiau“, – spaudos konferencijoje kalbėjo V. Venslovaitienė.

„Lechia“ klubo prezidentas Maciejus Turnowieckis pabrėžė, jog į Vilnių komanda atvyko nusiteikusi rimtai, todėl aikštėje žadėjo kovą.

„Gdanskas ir Vilnius yra miestai partneriai, todėl noriu padėkoti „Žalgiriui“ už kvietimą sudalyvauti „Žalgirio“ mūšio jubiliejui skirtose draugiškose rungtynėse čia, Lietuvos sostinėje. Lenkijoje „Žalgirio“ mūšį vadiname „Griunvaldo“, tačiau esmės tai nekeičia.

Lenkija ir Lietuva visad buvo broliškos tautos, tikriausiai neatsitiktinai abiejų komandų simbolikoje vyrauja žalia ir balta spalvos, tačiau trečiadienį „Žalgiris“ ir „Lechia“ futbolo aikštėje kovos viena prieš kitą. Į rungtynes žiūrime rimtai, todėl turėsime ką parodyti.

„Į Vilnių atvyksta nemažai fanų, tačiau neramumų kilti neturėtų. Mes esame Gdansko „Lechia“, o ne Varšuvos „Legia“, – šypsodamasis baigė M. Turnowieckis.

„Žalgirio“ vyr. treneris Igoris Pankratjevas išdavė, kad komandoje bus pokyčių.

„Tai bus pirmos tarptautinės rungtynės. Iškart noriu pasidžiaugti, kad turime galimybę sužaisti su viena stipriausių Lenkijos komandų. Jaunai mūsų komandai rungtynės išeis į naudą: norint tobulėti, reikia žaisti su stipriais varžovais.

Specialiai šioms rungtynėms nesiruošėme, tačiau jos šiuo metu mums labai reikalingos, mat A lygoje turime trijų savaičių pertrauką, bus proga pasirodyti ir išbandyti žaidėjus.

Draugiškose rungtynėse norėtųsi išbandyti daugiau žaidėjų. Tą ir padarysime. Atsivėrus perėjimų langui keičiasi mūsų komandos sudėtis: pasibaigus sutarčiai rungtyniauti į Kiprą išvyko vartininkas Ernestas Šetkus, peržiūroje turime keletą žaidėjų, kurie, tikėkimės, pasirodys aikštėje. Kovosime tik dėl pergalės“, – žadėjo I. Pankratjevas.

„Rungtynės turėtų būti įdomios“, – jam paantrino „Lechia“ vyr. treneris Tomaszas Kafarskis. – „Praėjusiais metais Gdansko klubas Lenkijos pirmenybėse pasidalijo 6–8 vietas. „Žalgiris“ Lietuvos A lygoje užima antrą vietą, nusileisdamas tik Panevėžio „Ekranui“. Abi komandos yra panašiame pasirengimo cikle: dabar mes ruošiamės sezono startui, iki kurio liko apie mėnesis, „Žalgiris“ krauna baterijas antrajai čempionato daliai.“

Rungtynių, į kurias žada atvykti per 500 lenkų sirgalių, pradžia – 19 val., tačiau šventė prasidės valanda anksčiau. Prieš rungtynes į „Žalgirio“ mūšio šventę susirinkę vaikai ir jų tėveliai pamatys parodomąsias senovės riterių kautynes, galės išsidažyti veidą „Žalgirio“ spalvomis, piešti istorines kautynių akimirkas, pūsti muilo burbulus, šaudyti iš lanko, žaisti mini futbolą ir laimėti 200 prizų: šalikų, vuvuzelų, ledų ir kitų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją