Trumpas pokalbis su treneriu jam jau atvykus į Braziliją.

- Leo, kodėl išvykai iš Lietuvos, kada iki sezono pabaigos liko daugiau nei geras mėnuo?

- Nusprendžiau palikti „Ekraną“, nes gavau labai gerą šansą dirbti Brazilijoje. Komandos pavadinimas yra „Rio Branco Esporte Clube“. Iš šios ekipos daug žaidėjų išvyksta rungtyniauti į Europą: Marcosas Senna, Marcos Assuncaoo, Flavio Conceicao bei kiti ne tokie žymūs futbolininkai.

Klubas žaidžia antroje pagal pajėgumą šalies lygoje. Norėjau baigti sezoną kartu su „Ekranu“, tačiau ekipa Brazilijoje pageidavo mane matyti iškart, nes jiems reikia mano pagalbos ruošiantis čempionatui, buriant naują komandos sudėtį.

- Kokios veiklos sritys naujame klube?

- Šiuo metu būtent ir pradėjau darbą naujoje komandoje. Kol kas mano veikla ne aikštėje: ruošiu darbo planą, daug bendrauju su treneriu bei klubo direktoriumi, aptariame treniruočių procesą, ieškome žaidėjų. Dabar gyvenu Americana mieste, 150 km nuo Sao Paolo. Čia yra dvi futbolo komandos. Ekipa, kurioje dirbu yra „Rio Branco“, o kita pavadinta miesto vardu - „Americana“.

- Kaip vertini laiką, praleistą mūsų šalyje?

- Metai Lietuvoje buvo vieni geriausių mano gyvenime, čia augau kaip žmogus bei kaip profesionalus treneris. Čia sutikau daug draugų bei niekada neužmiršiu Lietuvoje praleisto laiko. Tikiuosi vieną dieną aplankyti Lietuvą ir „Ekraną“ dar kartą.

Klubo prezidentas Aušrys Labinas buvo labai svarbus asmuo mano karjeroje, jis suteikė šansą realizuoti save „Ekrane“ - geriausiame Lietuvos klube. Esu tikras, jog neužmiršiu visą gyvenimą per treniruotes šaukiamo: „pirmyn, greičiau, greičiau!“, skatinant žaidėjus.

Taip pat viliuosi kada aplankyti ir Vilnių, ten liko taip pat daug draugų, tikiuosi, jog dar turėsiu progą pažaisti su bičiuliais iš „Nereal“ komandos, žaidžiančios Sekmadienio futbolo lygoje. Šį sezoną rungtyniavau nedaug, tačiau kai žaidžiau, laimėjome.

- Ko norėtum palinkėti „Ekranui“, jo aistruoliams?

- Linkiu komandai ir toliau augti. Yra daug dalykų, ką būtų galima keisti ir ko išmokti. Aušrys turi daug puikių idėjų, kaip klubą paversti dar geresniu, stipresniu, manau, jam pavyks jas įgyvendinti, jei sulauks pakankamo palaikymo iš aplinkos.

Svarbu, jog ekipa nesustotų tobulėti, turėtų savo šiuolaikiško futbolo viziją ir jos kantriai siektų, tobulindama treniruočių procesą, patį žaidimą. „Ekrano“ fanams linkiu ir toliau aktyviai palaikyti ekipą, nes palaikymas komandai yra labai svarbus, juk tai 12 žaidėjas stadione. Panevėžys ketverius metus buvo mano namai ir šis miestas visada liks mano širdyje.

Klubas dėkoja treneriui už metus praleistus „Ekrane“, už kantrų ir kruopštų darbą, už idėjas bei pastangas, kurios padėjo komandai pasiekti puikių rezultatų ir linki visokeriopos sėkmės naujame klube bei asmeniniame gyvenime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją