Spartakiečiai nesužaidus nė 30 minučių jau pirmavo 3:0, o antrame kėlinyje per 10 min. atkarpą pridėjo dar tris įvarčius ir iškovojo vieną skambiausių Latvijos klubų pergalių Europos turnyruose.

Paskutinį kartą panašiu skirtumu varžovų nepasigailėjo 2004 metų liepą, kai „Liepaja“ net 8:1 pamokė Toršauno B36 kolektyvą iš Farerų salų.

„Spartaks“ gretose dubliu pasižymėjo Jevgenijus Kobzaras (6 ir 26 min.), po vieną tikslų smūgį atliko Artiomas Malejevas (20 min.), Ingusas Šlampe (64 min.), Ariagneris Smithas (66 min.) ir Ingaras Stuglis (73 min.).

Kitai latvių komandai „Ventspils“ pasisekė ne taip gerai. Ventspiliečiai namuose 0:1 (0:1) pralaimėjo prancūzų „Bordeaux“ ekipai, kuriai vienintelį įvartį jau 3 min. puikiu baudos smūgiu įmušė Zaydou Youssoufas.

Atsakomosios dvikovos vyks kitą ketvirtadienį.

Primename, kad jeigu Marijampolės „Sūduva“ nesugebės sukurti dar vieno futbolo stebuklo ir panakinti trijų įvarčių deficito prieš Belgrado „Crveną Zvezdą“, tarptautinis sezonas jai nesibaigs. Vladimiro Čeburino auklėtiniai keliaus į UEFA Europos lygos atrankos varžybų trečią etapą, kuriame lauktų būtent „Spartaks“.

Įdomu, kad pirmame UEFA Čempionų lygos atrankos etape „Spartaks“ susitiko su ta pačia „Crvena Zvezda“, su kuria šiuo metu galynėjasi ir „Sūduva“. Latviai serbų čempionams nusileido tik po atkaklios kovos ir netgi ne be teisėjų pagalbos.

Pirmas mačas Jūrmaloje baigėsi 0:0, o antroje akistatoje Belgrade arbitrai 78 min. neužfiksavo akivaizdžios nuošalės ir padovanojo „Crvenai Zvezdai“ lemiamą įvartį. Vėliau šeimininkai pasižymėjo ir antrąsyk, nes spartakiečiai pasileido į priekį lyginti rezultato.

Kitų įdomesnių ketvirtadienio rungtynių rezultatai:

„Leipzig“ 4 – 0 Geteborgo „Hacken“

Nikosijos APOEL 5 – 0 Talino „Flora“

Balstogės „Jagiellonia“ 1 – 0 Vila do Kondės „Rio Ave“

Arvydas Novikovas žaidė iki 83 minutės.

Bresto „Dinamo“ 4 – 3 Atėnų „Atromitos“

Bergamo „Atalanta“ 2 – 2 Sarajevo FK

„Aberdeen“ 1 – 1 „Burnley“

Suboticos „Spartak“ 2 – 0 Prahos „Sparta“

„Osijek“ 0 – 1 Glazgo „Rangers“

Edinburgo „Hibernian“ 3 – 2 Tripolės „Asteras“

Vykintas Slivka žaidė visas 90 min.

Splito „Hajduk“ 1 – 0 Sofijos „Slavia“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)